:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 268
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Президентът Путин поръча на руснаците "много медали"

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Руският президент Владимир Путин аплодира участниците в 14-ото световно първенство по лека атлетика по време на церемонията по откриването в събота.
Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че родината му трябва да оправдае доверието на международната федерация по лека атлетика (IAAF), като докаже, че нейните спортисти са сред най-добрите в света. Държавният глава стори това при официалното откриване на световното първенство на IAAF на ст. "Лужники" в Москва късно в събота.

"Разбира се, очаквам ние като домакини да спечелим много медали на това най-голямо първенство. Трябва да оправдаем доверието, което ни е гласувано", заяви Путин.

Още в третия финал от шампионата Русия получи първия си златен медал. Извоюва го вчера Александър Иванов с резултат 1.20:58 ч. в спортното ходене на 20 км за мъже. Втори и трети се наредиха Дин Чън (Кит) с 1.21:09 и Мигел Анхел Лопес (Исп) с 1.21:21.

Преди това в събота в женския маратон триумфира Една Киплагат (Кен) с време 2.25:44 ч., пред Валерия Странео (Ит) с 2.25:58 и Кайоко Фукиши (Яп) с 2.27:45. В мъжкото бягане на 10 000 м пък победи олимпийският шампион Мо Фара (Вбр) с резултат 27:21,71 мин., следван от Ибрахим Джейлан (Ет) с 27:22,23 и Пол Кипнгетич Тануй (Кен) с 27:22,61.
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Юсейн Болт (№3) стартира мощно в своята серия на 100 м, която, без да се напряга, спечели с резултат 10,07 сек. и се класира за 1/2-финалите в най-зрелищната дисциплина на световното първенство по лека атлетика в Москва. Борбата за медалите бе късно снощи.
614
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД