:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 368
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Геополитика

Нападение срещу Сирия само ще разшири войната и насилието

Вместо да премахне заплахата от химически оръжия, поредната западна атака срещу арабския свят рискува ескалация и ответен удар
СНИМКа: ЕПА/БГНЕС
Сирийци получават храна в бежански лагер в Ербил, Северен Ирак. За сирийския народ най-доброто решение ше е просто да няма война.
По всичко личи, че ще го направят отново. Нападението срещу Сирия, планирано в момента от САЩ и съюзниците им, ще бъде деветата пряка западна военна намеса в арабска или мюсюлманска страна за последните 15 г. Задаващите се бомбардировки ще последват атаките срещу Судан, Афганистан, Ирак, Либия и Мали, както и поредица от смъртоносни удари с безпилотни самолети в Йемен, Сомалия и Пакистан.

Двете бивши колониални сили, поделяли си Близкия изток - Великобритания и Франция, нетърпеливо потриват ръце за своя дял от акцията, докато САЩ събират поредната "коалиция на желаещите". И също както в Ирак и Судан (където президентът Клинтън нареди нападение срещу фармацевтичен завод в отговор на бомба на Ал Кайда), разузнаването по отношение на оръжията за масово поразяване отново е в сърцевината на аргументите в полза за западна атака.

И в Ирак, и в Судан, разузнаването - оказа се, грешеше. Но днес отново оръжейни инспектори на ООН се опитват да разследват твърдения за оръжия за масово поразяване, докато САЩ и приятелите им вече са обявили, че тези твърдения са "неоспорими". И отново се канят да заобиколят Съвета за сигурност на ООН. И отново маскират военната операция като хуманитарна, тъй като не успяват да получат подкрепата на собствените си народи.

Поводът за подготовката за нова интервенция - използването на химическо оръжие в предградието на Дамаск Гута - със сигурност е ужасяващ. Съобщено бе за смъртта на стотици, предимно мирни граждани, много повече са пострадалите и страданията им са запечатани на видеозапис, предизвикващ крайно отвращение.

Но досега няма посочени достоверни сведения, които да потвърдят поне какъв химически агент е използван, камо ли пък кой го е използвал. Западните сили и техните съюзници, сред които са и сирийските бунтовници, настояват, че отговорността е на сирийската армия. Правителството в Дамаск и международните му поддръжници Русия и Иран обвиняват бунтовниците.

Режимът, който има големи запаси химически оръжия, без съмнение разполага и с капацитет, и с безпощадност. Но е трудно да видим рационалната му мотивация в случая. През последните месеци силите му започнаха да вземат превес, а и САЩ неведнъж са заявявали, че употребата на химически оръжия ще е "червената линия" за ескалиране на конфликт. По същата причина лагерът на бунтовниците (както и регионалните му спонсори), който се опитва да провокира западна интервенция по модела на Либия и Косово, очевидно има интерес тази червена линия да бъде прекрачена.

Преди 3 месеца Карла дел Понте, член на комисията на ООН по човешките права в Сирия, заяви, че има "силни конкретни подозрения", че бунтовниците са използвали невропаралитичния газ зарин, а след това бе съобщено, че турските сили за сигурност са заловили зарин, изпратен към Сирия от свързания с Ал Кайда Фронт Ал Нусра.

Експертът по неразпространение на оръжията Пол Шулте от Лондонския Кралски колеж е убеден, че отговорността на бунтовниците "не бива да бъде изключвана", дори и ако "балансът на вероятностите" сочи към режима или някой военен командир, действал на своя глава. И в двата случая каквито и доказателства в стил Колин Пауъл да бъдат представени тази седмица, е много вероятно те да не са категорични.

Това обаче няма да спре западните сили да опитат да се възползват от възможността да увеличат участието си в борбата за власт в Сирия. Едно сравнение между реакцията им на убийствата в Гута с убийствата на протестиращи срещу преврата в Египет този месец показва доколко хуманитаризмът наистина е движещата сила в днешно време.

Сирийското варварство, при което броят на жертвите по данни на източници, свързани с опозицията, стигна 322-ма души, но може и да нарасне, бе заклеймено като "морална гадост" от държавния секретар на САЩ Джон Кери. Убийствата в Египет, преобладаващата част от които са на цивилни граждани, стигнаха до 1295 само в рамките на 2 дни. Но Барак Обама заяви, че САЩ "не вземат страна", а преди това Кери бе заявил, че армията "възстановява демокрацията".

Всъщност намеса на Запада и на страните от Персийския залив се очаква още от първите дни на това, което започна като народно въстание срещу автократичния режим, но с течение на времето се превърна в сектантска и регионална война, в която загинаха над 100 000 души, страната се балканизира и над 1 млн. души бяха превърнати в бежанци.

Сега задкулисната подкрепа стана открита военна подкрепа за бунтовническото движение, разделено на над 1000 групи и все повече доминирано от джихадисти, а жертвите и от двете страни нарастват. Докато вниманието тази седмица е насочено към Гута, бунтовниците прочистват етнически десетки хиляди кюрди от североизточната част на Сирия отвъд границата с Ирак.

Досега западният лагер бе подготвен да окървави Сирия, а Обама удържаше натиска да предприеме "трудни и скъпи операции, които всъщност пораждат още повече негодувание", както каза преди седмица. Сега рискът да се дискредитира заради преминаването на червената линия изглежда го кара да подкрепи пряка военна намеса.

Но дори и да се окаже, че режимът е отговорен за Гута, малко вероятно е операцията да им потърси отговорност или да елиминира риска от следващо използване на химически оръжия. По-ефективно би било разширяването на мандата на оръжейните инспектори за обезпечаване на хранилищата за химически оръжия с подкрепа от Съвета за сигурност на ООН, вместо да се дава възможност да морализаторстват правителства, складирали обеднен уран, бял фосфор и Агент Ориндж (диоксинът, използван от САЩ във Виетнамската война - бел.ред.) в региона и другаде по света.

Във всеки случай химическите оръжия далеч не са най-голямата заплаха за сирийския народ. Най-голямата заплаха е самата война, смъртта и разрухата, превзели страната. Ако правителствата на САЩ, Великобритания и Франция имат интерес тя да свърши, вместо да я използват за отслабване на Иран, те щяха да използват влиянието сред бунтовниците и техните спонсори, за да стигнат до примирие и до преговори за политическо решение.

Вместо това обаче те изглеждат решени да ескалират войната, за да спасят репутацията на Обама и да затегнат примката си в региона. Това е опасен хазарт, на който британските депутати трябва да се противопоставят в четвъртък.

Дори и атаките да са ограничени, те със сигурност ще увеличат броя на жертвите и ще ескалират войната. Рискът е, че ще предизвикат ответния удар на Сирия или съюзниците й, включително и срещу Израел, ще въвлекат САЩ още по-дълбоко и конфликтът ще се разпространи. Западът може да използва тази криза или за да сложи край на страданието на Сирия, или за да налее още масло в огъня.
55
4401
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
55
 Видими 
28 Август 2013 19:59
usa, турция, изсраел
28 Август 2013 20:18
Беев, днеска българското "експертно" правителство също изразило готовност да се включи.
28 Август 2013 20:24
Откога Соломон Паси е част от правителството.
28 Август 2013 20:26
Преди 3 месеца Карла дел Понте, член на комисията на ООН по човешките права в Сирия, заяви...

И вчера го потвърди!
Ама кой да чете...
28 Август 2013 20:34
***
28 Август 2013 20:40
Дежа вю.
Са другарот Хайнц-Кери ке даде пресконференция, как америcuntските служби са засекли телефонен разговор м/у началник складо с БОВ у Дамаск и секлецарката на А-садисто. Др. Хейгъл и меринджейот на цереу др. Бренън ке седа зад него и ке кимаа като кучето на заднио джам на москвичо. После тов. Вагинин ке каже, дека "Това са неопровержими доказателства за наличието на ОМП в Ирак Сирия".
После си го знаем - коалиция на силно желаещите, теляци у Алепо, трепай сирийски дечиня, опрощаване на сирийскио дълг, а AngryBird, алтер егото му и канадскиот лежак - с перманентна ерекция и ерупция при мисълта как умират "шалвари", както още са прогнозирали през 2005...
28 Август 2013 20:46
меринджейот


Г-н Беев, винаги ви харесвам... за някоя дума, де .

Днес - за членуваната употреба на "меринджейот"!

Благодаря

28 Август 2013 20:46
***
28 Август 2013 20:55
Гусподжо, наздраве!
Методи, аз като ти кажах, че ке маам завратници, шиници и с опакото секакви еничари, ти ми викаш "Немой така".
Оно е верно, че таквиа приказни герои виреят саде по форумите, ама се некога мое 'ти се отдаде случай, кат се появи некой таков, да го изонодеш...
28 Август 2013 21:09
Абе верно, не бех прав вчера да се прайм на Бекенбауер.
28 Август 2013 21:11
Двете бивши колониални сили, поделяли си Близкия изток - Великобритания и Франция, нетърпеливо потриват ръце за своя дял от акцията,


Верно? И кво печелят ингилизите и франсетата от патакламата?
28 Август 2013 21:17
Наздраве, г-н Беев, и - да се пукат душманите!
28 Август 2013 21:26
Живели!
Ингилизите шо са спечелили, като са завладели скалата Rockall (Натисни тук)? Гуано от гларуси? Они си тепая за спорто...
От седерастията ке подкрепеа ли "куманизо" Оланд, след като Франция е "желаеща"?!
А ако тарикатеещиот седерунгел Мариано Рахой (за разлика от Аснар през 2003) не фключи Шпанска към "желаещите", ке биде ли разжалван от наще Драгалевски братя, понеже е комунята?! И те таквиа въпроси...
28 Август 2013 21:26
Шеймъс Милн,
28 Август 2013 21:30
Руският Институт за икономическа политика : "До 2015 г нефтогазовите доходи на Русия ще са 46 % от бюджета .Качването на цената на Urasl с 1 % води до увеличаване на нефтогазовите доходи с над 1 % - около 70 млрд .рубли."
Ситуацията в Сирия ще се отрази благоприятно на руската икономика , защото се очаква цена в близките дни от 120 дол., а по време на конфликта - 150 дол за Brent.
Кратък удар ще е от полза и за САЩ - ще допринесе за ръст на БВП до 2 % . Но Европа и САЩ нямат сила за дълга война , каквата се очертава с намесата на Иран и Хизбула. Това не е Либия или Ирак. Израел ще е най-потърпевш.
Руките анализатори : "Путин рискува .От една страна 10 % покачване на цената на нефта ще доведе до около 30 млрд дол допълнително приходи в бюдежата. В зависимост от продължителността му- руският бюджет ще е на профицит.От друга обаче - свалянето на режима на Асад ще даде предимство на Катар и Газпром ше бъде изтласкан от пазарите си в Европа .Най-опасното е обаче, за което го предупреждават руските военни , че при такава политика , следващите , към които ше бъде насочена каолицията от уахабити ще бъдат Северен Кавказ. Жириновски вече предупреди , че не по-късно от 2020 Русия ще бъде поставена пряко на атаки от Централна Азия и Кавказ."
По всяка вероятност Русия се съгласила на кратък удар срещу Сирия , при което тя продължава военни доставки за Сирия.Но ще може ли да контролира процеса на смяна на недолюбвания от Путин сирийския лидер Асад с друг, който прекарва повече от времето си в Париж, отколкото в Москва? - както се изразява Путин .
"Може ли да се окаже така , че краят на режима Асад да е и политическият край на Путин ?" се питат руските анализатори.
28 Август 2013 21:46
Фашизоидното световно правителство, тоест банково-корпоративният тоталитаризъм, унищожават всички светски държави, катализирайки ислямизма. После ще последва инсинуация на "неизбежна", поради нов 11/9, противоислямистка война - за да си имитират всенародна, което ще рече всеопростачена подкрепа. Така народите населяващи региони с природни ресурси, ще бъдат заличени на религиозна "демократизационна" основа. Следващата мишена ще са миролюбивите народи от ... преди което ще им се спретнат протести и въоръжена опозиция.
ПП
Хитлеризмът, отдавна вече, започва да ни изглежда като пиеска в детска градина - в сравнение с това, което от началото на този век започна да става.

28 Август 2013 21:46
Цивилизационен избор на България ... няма що!
28 Август 2013 22:36
Беев, ного, ного !
28 Август 2013 22:39
28 Август 2013 22:47
Беев, две кила харманлийска гроздова от тая година могат ли да те накарат да пишеш по-честичко?
Е, и Бахур по Коледа, но по - малко...
28 Август 2013 22:58
Много хубава статия!
29 Август 2013 00:06
Еваларка, Шеймъс Милн, "Гардиън"!
Ще го обявят за куманиз и ще му поискат остфката.
29 Август 2013 00:09
Аз знам кой може да накара Беев да пише по-редичко.
29 Август 2013 00:59
За войната в Сирия лесно ще се намери коалиция от желаещи. На първо място ще са Турция, Иран и Саудитска Арабия. Мен ако питате - пускайте ги и трите, за да "омиротворяват" колкото си искат.
29 Август 2013 01:18
Като прочетох статията (един буламач от истини, полуистини и откровени лъжи, на нивото на съчинение на седмокласник), първо исках да видя какъв е този вестник, който дава трибуна на такива никакви статии (в смисъл, няма никаква нова информация, нито нови заклЮчения). Разбрах:
Натисни тук
"The Guardian,... Founded in 1821 by John Edward Taylor in Manchester, ... The Manchester Guardian replaced the radical Manchester Observer, ...The paper currently identifies with social liberalism."
После ще погледнем малко и в статията.
29 Август 2013 01:43
"И също както в Ирак ..., разузнаването по отношение на оръжията за масово поразяване отново е в сърцевината на аргументите в полза за западна атака. И в Ирак, ..., разузнаването - оказа се, грешеше. Но днес отново оръжейни инспектори на ООН се опитват да разследват твърдения за оръжия за масово поразяване, докато САЩ и приятелите им вече са обявили, че тези твърдения са "неоспорими"."
Тук се прави една елементарна демагогска инсинуация: "Разузнаванията са грешели преди, значи е сигурно че пак грешат". Да, ама не. Асад официално обяви че страната му притежава хим. оръжия. Асад официално обяви, че ако счете за нужно, ще употреби тези оръжия. По това той се различава даже от такива кръвожадни диктатори като Хитлер и Сталин, които даже в моментите на най-жестоко военно противопоставяне, на живот и смърт (1941 за Сталин, 1945 за Хитлер) не употребиха хим. оръжия. Ако бяха употребили, жертвите на II Световна война щяха да бъдат двойно.
А и авторът си противоречи сам: няколко реда по-долу рони сълзи за жервите на хим. оръжие в Сирия. Жертви реални, не виртуални, потенциални. Въпреки това негодува "какво търсят тези инспектори в Сирия?!". Ами търсят следи от употребата на хим. оръжие (което реално е било употребено), в страна като Сирия която официално е потвърдила че има такова оръжие и може да го използва. Това търсят.
29 Август 2013 01:57
"Докато вниманието тази седмица е насочено към Гута, бунтовниците прочистват етнически десетки хиляди кюрди от североизточната част на Сирия отвъд границата с Ирак."
Докато вниманието тази седмица е насочено към Гута, правителствените войски продължават своите "феерични" (по ЗИПа) бомбардировки с артилерия и самолети по жилищни квартали на своите си градове.

"Но дори и да се окаже, че режимът е отговорен за Гута, малко вероятно е операцията да им потърси отговорност или да елиминира риска от следващо използване на химически оръжия. По-ефективно би било разширяването на мандата на оръжейните инспектори за обезпечаване на хранилищата за химически оръжия с подкрепа от Съвета за сигурност на ООН, вместо да се дава възможност да морализаторстват правителства, складирали обеднен уран, бял фосфор и Агент Ориндж (диоксинът, използван от САЩ във Виетнамската война - бел.ред.) в региона и другаде по света."
Изказване в стила "А вие защо биете негрите?". Значи стана ясно, че според автора една военна акция не може да свърши нищо добро. И какво предлага авторът? "Да нахраним вълка с кисело мляко". Това "разширяването на мандата на оръжейните инспектори за обезпечаване на хранилищата за химически оръжия" е една идея фикс. Ако Асад бъде достатъчно тъп за да се съгласи с това, той губи по много линии. Първо, тези инспектори (които 100% ще са свързани с разузнаванията на някоя западна държава) ще разберат къде са хранилищата. Второ, те няма да пазят тези хранилища, без да се убедят с очите си че там наистина има хим. оръжия (понеже иначе могат да ги накарат да пазят някакви празни хралупи). Всеки малко-много подготвен човек може да определи колко оръжия има там (и да предаде сведенията където трябва). Трето, какво значи "обезпечаване на хранилищата"? Да кажем, че те обезпечават, но в един даден ден Асад реши да използва това оръжие, или да го премести и т.н. Те, какво, ще го защитават с голи гърди ли?! И най-важното, Асад не е тъп: той може да се съгласи, и да покаже само 1/3 от оръжията си, а другото да го скрие.
29 Август 2013 02:12
"Ако правителствата на САЩ, Великобритания и Франция имат интерес тя да свърши, вместо да я използват за отслабване на Иран, те щяха да използват влиянието сред бунтовниците и техните спонсори, за да стигнат до примирие и до преговори за политическо решение."
Ако Русия беше използвала своето влияние пред Асад (вместо да защитава тази скапана морска база в Тартус) и го беше повъветвала в началния период на въстанието (когато въстанниците даже не бяха въоръжени) да си подаде оставката и да се образува правителство на всички сили от всички религии, СЕГА в Сирия щеше да има демократично коалиционно не-ислямистко правителство (ислямистите дойдоха после в Сирия).

"Рискът е, че ще предизвикат ответния удар на Сирия или съюзниците й, включително и срещу Израел,"
Тука внушението е тип "ЗИП": "Абе, той този Асад много страшен, бе! Дайте му каквото иска, че да има мир". На това много добре е отговорил чърчил в своя многотомник за II Св. война, в началото на първия том: "Аз бих нарекъл тази война "излишната война". Това е война, която можеше да бъде предотвратена в началото (когато Хитлер беше слаб) с една полицейска акция. Но светът правеше отстъпки на Хитлер, и това доведе до десетки милони жертви" (по памет)
29 Август 2013 02:17
Натисни тук
"Ако можех, щях да напусне града за една седмица, докато това приключи. Ще отнеме само няколко дни", казва Хайсам, който е бивш държавен служител и е противник на правителството на Башар ал Асад. Той сравнява възможния удар от Запада с израелските нападения от януари и май, които унищожиха военен комплекс близо до дома му, но не предизвикват почти никакъв отговор от сирийското правителство."
29 Август 2013 03:34
Красножопио планктон да се успокои и да се не пеняви.
Путин, Камерън и Обама се разбраха.
Руснаците продават оръжие на Асад необезпокоявани.
Англоамериканците провеждат маневри в условия " Максимално близки до бойните ".
Сметката се пише на обитателите на полигона.

П.С.
Гардиън е най- ментеливата газета на Острова.
Рупор на гледната точка на чаветата които не могат да си позволят нищо повече от Слънчев Бряг.
29 Август 2013 03:51
Западните сили нямат нито ползва и мотив, нито обществена подкрепа да участват пряко в сирийската кланова и религиозна война. Но не пречи да зачислят асад в лагера на съюзника му Насрала, който от години има особена привързаност към подземните бункери.
29 Август 2013 04:13
Буш сложи ръка на петрола в Ирак. Сега Обама ще поеме контрола над нефтопроводите и газопроводите в близкия изток. Да не забравяме и залежите на петрол и газ в Средиземно море, върху които претенции имат Гърция, Турция, Сирия, Израел и Египет. Така че пак става дума за огромни ресурси и пари. Ето какво ще си подели коалицията на "желаещите". Че ние пак ще им мием туалетните е ясно. Въпроса е какво ще получим в замяна?
29 Август 2013 04:30
Щом оттатък локвата реват като магарета, значи статията яко им е бръкнала изоттдоле. Как така нещо различно от хора на идиотите?
29 Август 2013 04:34
"Въпроса е какво ще получим в замяна?"
По времето на соца, когато Другаря Тодар Живков захранваше с нашите пари "Братските страни от третия свят", имаше един виц:
Отишъл някакъв отговорен другар да предаде поредната братска помощ. Благодарните домакини свикали митинг за да може той да говори на народа. Казал си човекът приказката, ругал капитализЪма и империализЪма, и накрая попитал:
"Ние ви помогнахме когато имахте трудни моменти. Ако ние имаме трудни моменти, каква помощ ще получим от вас?"
Всички дружно извикали: "Балумба".
Другарете се чудили какво е туй. Но минал един слон, и едно малко негърче посочило пишката на слона и казало: "Вижте този слон каква голяма балумба има".
Та това ще получите.
29 Август 2013 05:03
"ООН обвинила российские СМИ в искажении слов Карлы дель Понте

Российские СМИ распространили недостоверное сообщение о том, что член комиссии ООН по расследованию событий в Сирии Карла дель Понте возложила ответственность за химическую атаку 21 августа на сирийских повстанцев. Об этом в интервью «Русской службе Би-Би-Си» заявил представитель спецкомиссии Роландо Гомес.

По словам Гомеса, ничего подобного не говорила ни дель Понте, ни кто-либо другой из членов комиссии. Более того, после 4 июня 2013 года члены комиссии ни разу не выступали с публичными комментариями на тему использования химического оружия в Сирии.


О заявлении, якобы сделанном дель Понте в интервью неназванному швейцарскому каналу, ранее в среду, 28 августа, сообщило агентство ИТАР-ТАСС со ссылкой на сирийский информационный портал «Сурия аль-Эн» . Затем информация была распространена другими СМИ, в частности «Первым каналом», Russia Today, «Российской газетой» и Газета.Ru."
Натисни тук
29 Август 2013 05:31
Интересно Карла колко пари може да им съдере сега по съдебен път ?
29 Август 2013 05:52
Малко prepechat:
Источник в Москве сообщил агентству Интерфакс, что Россия не будет вмешиваться в случае американского нападения на Сирию.


Жми здеся
29 Август 2013 06:05
Мене цитират. Нищо необичайно.
29 Август 2013 06:09
SAS вече са на сирийска територия и са дигнали мерника на ПВОто.
Да видим колко ракети ще успеят да изстрелят сирийците в дена на зарята.
29 Август 2013 06:16
Мене цитират. Нищо необичайно.

А ве ... капацитет кат тебе секи го цитирва.
Кат се почне от Димитри,та чак до КГБ и ЦРУ-то.
И само с убаво та споменават.

29 Август 2013 06:51
И как те цитират? Воци от Враца или ВОЦИ на Н.В. от Враца?
29 Август 2013 06:55
А ве ... не е важно дъл го цитирват кат ла.но или само кат г.мно.
Важното е,че го цитирват.
29 Август 2013 07:43
Господа, червеножопите като ЗИП, Котка и т.н. готвят нещо. Не са се появявали вече цял ден. Това е нечувано. Предполагам че те имат някаква информация която ние нямаме, и искат да ни изпердашат с нея когато стане факт. Да не би Русия и Путин, като видяха какъв резил станаха, все пак да са решили да нападнат корабите на НАТО??? Или Иран се кани да се бие до последна капка кръв за сирийските братя??? Или Асад има някакво тайно оръжие???
29 Август 2013 08:12
луковата глава
Тук се прави една елементарна демагогска инсинуация: "Разузнаванията са грешели преди, значи е сигурно че пак грешат". Да, ама не. Асад официално обяви че страната му притежава хим. оръжия. Асад официално обяви, че ако счете за нужно, ще употреби тези оръжия
Да ама да. Че ни баламосват това само за лукови глави не е ясно. САЩ отдавана точи зъби на Сирия и то главно заради Израел.
29 Август 2013 08:18
Най-после малце се успокоих - Маркса се появи. Здрасти, братчед!
Ама все ми е кахърно за ЗИПя.
29 Август 2013 09:42
еврейчетата винаги правейки се на много хитри се самозабравят и си го набутват сами.надявам се че тоя път ВЪПРОСА ЩЕ БЪДЕ РЕШЕН ОКОНЧАТЕЛНО.
29 Август 2013 10:39
За такива като форумният Арпаджик-2 бие камбаната .
САЩ нямат кинти да водят война в Сирия, ще опитат с малко средства , а арпаджиците -емигрантчета и полираните с Кола и пуканки местни, ще платят сметката. На всичко отгоре влакът в света се кара от подполковника и тов. Си.
А и тов. Мендель е в девета глуха .
29 Август 2013 10:59
lukcho2
29 Август 2013 07:43
Господа, червеножопите като ЗИП, Котка и т.н. готвят нещо. Не са се появявали вече цял ден. Това е нечувано. Предполагам че те имат някаква информация която ние нямаме, и искат да ни изпердашат с нея когато стане факт.


Дами и господа, другарки и другари, lukcho2, Ботцванийски спайдъри, Воци-боци, еднооки смоци и обикновенни мишоци и т.н.
Да имаме повече информация ще те осведомим повече в началото на Септември. Аз съм изненадан, че западните форуми са по-добре освдомени и ориентирани в събитията от източно-европейските за наше съжаление.
29 Август 2013 11:25
За да успокоим Великия вожд на команчите г-н Голям праз, една лирично-милитаристична, при това - културна! - и гореща, пари! - направо от ИТАР-ТАСС:

Натисни тук

Русия се готви за празник...
29 Август 2013 12:30
като резнат на башар кофата ще ми е много интересно, като какво ще гукате, дорогие арабелофили. ще чакате некой нов разбивач на реднеци. иде ред на иран. йемен може да челастрят и с безпилотки. гответе нов репертоар за безсмъртните бойци на аятолаха, 1ва гвардейска техеранска дивизия, бойците на махди. там ще има достатъчно време да се пенявите. иран ще е войната на следващия президент. Демек има време да точите лиги до 2017 г.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД