:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 234
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

България се готви за евентуални военни удари в Сирия

Кабинетът отпусна над 500 хил. лв. за посрещане на бежанска вълна. Съветът по сигурността се събира в петък
Правителството предприе серия от стъпки, които ясно показват, че България очаква скоро да започне международна военна интервенция в Сирия. САЩ, Великобритания, Франция и Турция се готвят за удар срещу Дамаск заради атаката с химическо оръжие, при която загинаха 1300 души.

Утре в Министерския съвет ще заседава Съветът по сигурността към премиера, чиято основна тема ще бъдат ситуацията в Близкия изток и възможността за евентуална бежанска вълна към България. Въпреки че към този момент не са постъпили конкретни искания за подкрепа или за участие във военна операция или друга форма на пряка намеса в Сирия, се очаква военният министър Ангел Найденов да запознае колегите си освен с данните от военното разузнаване за случващото се в Сирия и с възможностите за българско участие в операция срещу режима на Башар Асад. Една от възможните опции е включване с военни части за защита от химическо и биологично оръжие. Именно създаването на такива войски бе заявено от София като възможна специализация в рамките на НАТО. "Когато бъде поискано съдействие от наша страна, тогава ще вземем решение", каза външният министър Кристиан Вигенин.

Вчера кабинетът взе решение за отпускането на 565 хил. лв., с които ще се увеличат с 500 местата за временно настаняване на имигранти в страната. "На този етап данните не показват рязко нарастване на потока от бежанци, това са рутинни и превантивни мерки, не са свързани с пряка заплаха за България в това отношение", заяви Вигенин в опит да внесе успокоение. Данните обаче показват, че за първите седем месеца на 2013 г. броят на бежанците е нараснал пет пъти спрямо предходната година. Те са над 2030 души, съобщи дипломат №1. Информацията на Гранична полиция е доста по-различна. Според главен комисар Захарин Пенов, цитиран от БНР, заловените по границата са над 3000. С тях капацитетът на домовете за настаняване на бежанци е 90% запълнен.

Вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров инспектира как се охранява границата с Турция, където вече е засилен контролът. По негови данни миналата година бежанците са били 50% по-малко, като сирийците са били 200 души. Вчера в дома за временно настаняване на бежанци в Любимец имаше 269 души при капацитет 300. "До довечера очакваме да бъдат настанени още 25", съобщи началникът му Красимир Иванов пред "Дарик". Най-голямата група е от сирийци - 140 души. През миналата година около 30% от чужденците са пожелали да се върнат обратно в собствената си страна или да отидат в трета сигурна страна. "Тогава работеше българо-турската смесена комисия и тези, които желаеха, се връщаха в Турция. Някои от тях имаха билети за пътуване - например за Еквадор, и си отиваха. Но от 2 декември м.г. турската страна спря да приема чужди граждани", обясни Красимир Иванов.

"Очакваме резултати и от разследващата мисия на ООН и в зависимост от тях ще планираме стъпките и позицията на страната ни", посочи Вигенин. Темата за Сирия ще бъде включена и в дневния ред на неформалната среща на външните министри на страните от ЕС, която ще се проведе на 6-7 септември във Вилнюс. В заседанието ще участва и държавният секретар на САЩ Джон Кери, който вече заяви, че "безразборното клане на цивилни, избиването на жени и деца и невинни случайни хора с химическо оръжие е морална гадост". Българският външен министър очаква Съветът за сигурност на ООН да поеме своята отговорност и да излезе с ясна резолюция, като същевременно бъдат активизирани и политическите усилия за намиране на изход от кризата, включително и чрез провеждането на планираната отдавна конференция в Женева.

ВНОСКА

Правителството одобри вчера и размера на вноските, които страната ни ще прави до 2017 г., за да бъде изградена новата главна квартира на НАТО в Брюксел. Общата им стойност за следващите четири години е около 5,3 млн. евро.
44
6070
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
44
 Видими 
28 Август 2013 19:54
Казаха, че нямало искане за участие...Но ние си знаем - правителството вече сваля гащите...
--------------------------------------------------------
Сайтът на Генек
28 Август 2013 19:59
България се готви за евентуални военни удари в Сирия

"Елитът" е с изути гащи /фидоска и лилянка одят без таквиз/,с лице на изток и другото-на запад.Боковата пасмина плъзва по улиците да прави дюнерджийници,Вигенин събира арабските посланици-обяснява,че туй дето от нас ще излита има надпис ДЕМОКРАЦИЯ...Ама като завалят отговори,кършим пръсти и пищим-кво сме ви напраили?
28 Август 2013 20:00
Абе какви пари за бежанци, да не са полудели? Костов беше дебил ама едно нещо свърши като хората: не пусна нито един албански мангал, сега щели да ми отпускат пари за сирийци. Еми Турция да си ги гледа не ние.
28 Август 2013 20:08
от 2 декември м.г. турската страна спря да приема чужди граждани

спряла да приема обратно, но продължава да изпраща с всички сили. няма що, добросъседски ни прехвърля отпадъците от собственото си дрънкане на оръжие!

особено умилява новината, че правителството е одобрило нещо. сякаш в тая поза "щраус" с ниско наведена глава и високо вдигнат гъз може да направи нещо друго. просто са ни събрали данък "НАТО". същото НАТО, което уж ни пази, ама ни пробутва сирийци на конвейер. да са ни честити евроатлантическите паразити!
28 Август 2013 20:09
... и с възможностите за българско участие в операция срещу режима на Башар Асад...

Отдавна повтарям, че състезанието бсп-герб е за по-добър васал. Мистър Клиин е готов да се наведе пак, както по време на предишната тройна. А днес Полша официално заяви, че е против военни действия и няма да участвува в такива. Полша - ужким най проамериканската страна в Европа.
Мръсна, мръсна, "експертиза", мръсни подлоги, мръсен станишев.
28 Август 2013 20:13
В заседанието ще участва и държавният секретар на САЩ Джон Кери, който вече заяви, че "безразборното клане на цивилни, избиването на жени и деца и невинни случайни хора с химическо оръжие е морална гадост".

А Карла дел Понте къде ще я скатаят?
Натисни тук
28 Август 2013 20:26
България участва в такива войни с бани и теляци. И опрощаване на дългове към България. Някой знае ли колко ни дължи Сирия?
Туй да не е програма за намаляване на безработицата ? Станишев обещаваше 250 хил работни места . А , да е хаирлия - тръгна програмата за намаляване на безработицата .
Значи за мултикомпаниите - поръчки за инфраструктура,ВПК и надежди за тънки цени на енергоносители от Катар .
А за иконимически мощната БГ - разходи по бежанци
28 Август 2013 20:40
Джон Кери, който вече заяви, че "безразборното КЛАНЕ( ??????) на цивилни, избиването на жени и деца и невинни случайни хора с химическо оръжие е морална гадост"
ПРОПУСКА СЕ ОБАЧЕ ДРЕБНИЯ ФАКТ, че клането се извършва от платени убийци и обучаваните в лагери “ доброволци “, а парите, оръжието и мунициите бяха изпратени от “извънземните“. Повтаря се досущ иракският сценарии, и светът мълчи позорно пред силата, всеки зает да спасява собствената си кожа.
Забравихме ли бомбардирането на Нагазаки и Херушима с ядрени бомби, където загинаха стотици и хиляди цивилни хора, висша форма на американско “човеколюбие“. По същия “хуманен“ начин бяха изсипани хиляди тонове напалм над Виетнам, повече от ПЕТ милиона жертви. Бомбардирането на мирен Белград, на Багдат, на Триполи, разрушения за МИЛИАРДИ, и колко прокудени от родината им.
Какво да добавим за нашата васална, колониална България. Ние сме абсолютна нула отвсякъде. Докато част от участниците в “ спектакъла“ вече точат зъби за определени облаги, ние със сигурност очакваме средния пръст. Вероятното увеличението на цените на петрола, както и на много други компоненти ще погребе с лекота и без това нещастната ни икономика. Умираме като роби в ГАЛЕРА, без ропот, без осъждане на тази явна агресия, почти като психично болни.
Хубав анализ на сегашната ситуация направи Валентин Вацев, в предаването от 27/08 по СКАТ.http://www.skat.bg/products.php?type=10&genre=2461 target=_blank id=url>Натисни тук
Когато човек или народ притъпи напълно своето чувство за справедливост, той заслужава най- позорното отношение. След една 5 хилядолетна цивилизация в Ирак, Американците съсипват още по- стара 7 хилядолетната цивилизация- тази на Сирия. Предсказанията, че и библейските, се сбъдват “ СЛУЧВАТ СЕ“ , както ще рекат влюбените в тази дума наши медийни бърборковци.
28 Август 2013 21:03
"Когато бъде поискано съдействие от наша страна, тогава ще вземем решение", каза външният министър Кристиан Вигенин.


Ех, Криси. Кога ли ще доживееме да имаме БЪЛГАРИН, министър на външните работи. По възможност да не е "лево-ориентиран".
28 Август 2013 21:11
Карла дел Понте: Бунтовниците в Сирия са отговорни за химическата атака


Прочети цялата статия тук: http://www.cross.bg/siriya-ponte-karla-1374025.html#ixzz2dHxZNz5a
28 Август 2013 21:16
ОЛДМАД, и без карлата е абсолютно ясно, че е башибозукът. Но това вече нема значение, изродите са решили да трепят. Гнусното тук е, че отново българските власти са готови за съучастие.
28 Август 2013 21:40
Срамувам се заради майка България!Срамувам се, че от народ се превърнахме в безмозъчни боклуци,служещи на чужди интереси!САЩ-империя на злото!!!
28 Август 2013 21:44
А, власта тук не е българска. От повече от 20г България е управлявана от УСА, тук просто за параван, като овластени са турени крадци с български имена.
28 Август 2013 21:54
От повече от 20г България е управлявана от УСА


Мдаа. Такива са споразуменията от Малта. Руснаците решиха, че България повече не им требе.
28 Август 2013 22:01
Е, да, но не точно руснаците, а групичка крадци вярващи че ако предадат всичко що може /вкл и собствената си страна/, запада ще им даде власт и пари. Получиха малко конграчулейшънси иииии им позволиха да откраднат малко от трохите.
ПП Един бунак даже получи право да рекламира пица. Което, доказва че явлението познато ни като "тиква начело на държавата" не е точно български патент.
28 Август 2013 22:29
Николайчо Младенов и Кристиан Вигенин са по долни и гнусни дори от поп Кръстю. Защото последният предал Левски, но бил уплашен за себе си и за семейството си, изпаднал в паника, загубил самообладание и т.н. Човешко е. А тия двамата се подмазват и предават интересите ни само от користолюбие.
28 Август 2013 22:44
Българските патриоти на амбразурата да вардят сирийската цивилизация от мръсните европейци а за американците нема достатъчно гадна дума измислена.

Между другото, сирийската, вавилонската, египетската и персийската цивилизации са унищожени преди да дойдат римляните.
Актуалните чаршафи просто са затръкали квото е останало.
28 Август 2013 23:22
Като ни вкараха в НАТО не ревахте, сега никой не смее да каже да излизаме от НАТО. Такива са правилата – вълча солидарност, въпреки, че за нас и кокали може да няма, но нали ни броят от глутницата. Няма да се учудя ако хвърлят някоя и друга бомба в България (знаете кой – западните служби и техните маши) – ей така да се напомпи населението с/у мюсюлманите, въпреки, че други дърпат конците. Който и да е на власт ще трябва да изпълнява наредбите от НАТО, защото имаме нула суверинитет. Държава без икономика е и без суверинитет. Ако излезем от военната организация на НАТО веднага ще ни изхвърлят и от ЕС, нали такава беше уговорката: присъединяването към европейските ценности минава през членство в НАТО. Защо никой не излезе на жълтите павета и да протестира с/у агресията на НАТО? Какво може да направи правителството (което и да е) като народа си мълчи. Има ли антивоенно движение в България? На българите не им пука за България, та камо ли да се притесняват за Сирия. Да, ама ако сме в началото на 3та световна война ще ни пукне яко. Дори няма опозиция с/у вкарването на бежанци. Помислете малко, ако наистина искат да свалят правителството в Сирия, защо ще местят бежанците толкова надалеч? Тези бежанци ще имат нужда от много неща, включително и от военна подготовка, полигони, проститутки, пари. Тези хора са обучени да колят християни, с какъв акъл ще ги пуснем.
Остана ли някаква съвест и разум в българите?
Има ли демокрация в НАТО? Няма такова нещо – в САЩ поддръжката за война със Сирия е само 9%, но това не им пречи. Никой няма намерение да пита и конгреса, въпреки, че в конституцията пише, че само конгреса може да реши да се влезе във война.
И на кьоравите стана ясно, че НАТО не спазва международното право: Ирак – нямаше мандат на ООН за нападение, Либия – пак нямаше, уж щяха да пазят мирните граждани, а те унищожиха държавата, Сирия – най-безогледната и нагла агресия. НАТО използва Ал Кайда за урарна сила. Джон Кери каза, че вече няма значение кой е използвал отровен газ – те ще нападат. АлКайда не се крие, че са използвали отровни газове. Даже и нечетящите английски могат да видят тези филмчета.
Evidence: Syria gas attack work of U.S. allies


Натисни тук


Кой натиска най-много за агресията? Ционистите в САЩ/Израел. Не даваt конгреса да гласува за война. Казват, защо да се бърза с гласуването, да започнем , пък после ще гласуваме,някога...
Top Dem: We Will Ignore Congress on Syria Attack
Натисни тук

От LigNet.com – издание близко до ЦРУ и МОСАД.
Israel Forges New Foreign Policy for a New Middle East
Countries greatly prefer friendly neighbors. Failing that, they prefer weak ones. The Middle East offers Israel little in the way of friendly neighbors — religion and history have seen to that. However, the present upheavals present Israel with the prospect of weakened neighbors, perhaps even fragmented ones.
Това обяснява нещата:
Всички страни предпочитат приятелски настроени съседи. Ао нямат такива – предпочитат слаби съседи. Близкия Изток предлага на Израел много малко приятелски съседи. Обаче сегашното развитие дава на Израел перспективи за слаби съседи, дори даже разделени на части.

Кой има интерес от ставащото?
29 Август 2013 00:45
Къде е армията?
Трябва да сме подготвени - имаме нужда от обединение(щях да напиша консолидация), мобилизация и търпение.
Ако нещата се прецакат , след нашествието в Сирия, трябва да сме подготвени.
29 Август 2013 01:49
ЗИП, Тов.Путин
29 Август 2013 02:39
"Fars News: “Putin Orders Massive Strike Against Saudi Arabia If West Attacks Syria”.
HT: EAWorldnews.
Fars News ratchets up the propaganda with a claimed exclusive of Russian plans, “Putin Orders Massive Strike Against Saudi Arabia If West Attacks Syria”:

A grim “urgent action memorandum” issued yesterday from the office of President [Vladimir] Putin to the Armed Forces of the Russian Federation has ordered a “massive military strike” against Saudi Arabia in the event that the West attacks Syria, media reports said.According to Kremlin sources familiar with this extraordinary “war order”, Putin became “enraged” after his early August meeting with Saudi Prince Bandar bin Sultan who warned that if Russia did not accept the defeat of Syria, Saudi Arabia would unleash Chechen terrorists under their control to cause mass death and chaos during the Winter Olympics scheduled to be held 7-23 February 2014 in Sochi, Russia.

But before you snicker too much at the Iranians, you may want to look at their accomplice: London’s Daily Telegraph.

In its Finance section on Tuesday, the Telegraph also put out the claim of Saudi Arabia unleashing the Chechens:
[Bandar] hinted at Chechen terrorist attacks on Russia’s Winter Olympics in Sochi if there is no accord. “I can give you a guarantee to protect the Winter Olympics next year. The Chechen groups that threaten the security of the games are controlled by us,” he allegedly said.
And where did Telegraph get this “information”?
Step up, Lebanon’s As-Safir, a staunchly pro-Hezbollah, pro-Syrian regime outlet.
Last Thursday, the newspaper put out a lengthy report — later published in English — of the meeting between Bandar and Putin in Moscow earlier this month, citing a “diplomatic report…[which] one of the two sides leaked…via the Russian press”.
29 Август 2013 03:43
днес атакистчето по-горе цепи мрака с простотии. от агенцията "съветска тетя" минаха на иранската такваз.

Но какво да очакваме от замаен форумец който е срещу омразният запад и за чиста българщина, но си е избрал английски ник? А, горди lion-e?
29 Август 2013 04:04
G5
29 Август 2013 03:43
днес атакистчето по-горе цепи мрака с простотии.

Можеше да провериш на търсачката преди ти да цепиш простотии. Публикацията я има на European Union Times 24часа преди да излезе на другите вестници.
Както и че Катар и Саудитска Арабия обявиха бойна готовност и мобилизация. Свържи точките и излез от кутията на G5 в която си наврян.

Putin Orders Massive Strike Against Saudi Arabia If West Attacks Syria
Posted by EU Times on Aug 27th, 2013
Натисни тук
29 Август 2013 04:44
The Bulgarian Lion!


Alex Jones потвърди информацията за изнудване на Русия с чеченски тероризъм. По-просветените са на ясно, че чеченския тероризъм се управлява и тренира от Турция, командите идват от "любимото" НАТО. Виж Sibel Edmonds в Google.

Какво казва приятеля на много български демократични правителства Алман Зауахири на сирийските бунтовници: "Първо Дамаск, после Кайро, после Йерусалим".
Зауахири и Обама - лика прилика терористи и любимци на имперския кабал.

Zawahiri to Syrian Rebels: Damascus First, Then Cairo, Then Jerusalem

Натисни тук

Запада използва синтетично генерирания от тях ислямски тероризъм като ударна сила с/у всеки, който не е готов да се саморазцепи, самоасимилира и самоунищожи.
За сега ние се справяме успешно и без помощта на Зауахири , но ако се осъзнаем, започнем да си изправяме държавата на крака, обезателно ще се срещнем с него. Запада не харесва процъфтяващи държави извън техния кръг, демократично, нали.
29 Август 2013 05:42
България е в кръга на западните държави.
Ако наритате комунетата - може и да се пооправите.
Докато ги търпите да ви управляват, обаче, все ще дирите кой ви оцапа гащите.
29 Август 2013 07:31
Липсуват мненията по въпроса на Сократя и Митев.Дупка зее.Де са те?Ааа,сетих се,Расимчо Асенов П. ги е проводил на МАРС-посланик и културен придатък.Така е когато се обслужва чехълче...
29 Август 2013 07:52
Другарката Антоанета Цонева от Публичните политики, която сваля правителства, дали има мнение за това кой използва химически оръжия в Сирия?
Заглъхна горката
Няма да си губи спонсорите
29 Август 2013 08:12
Нобеловия лауреат за мир не издържа да бъде от малцината американски президенти без да водят война.
Жалко за Нобел.
29 Август 2013 08:55
идиотите още хленчат за някаква 68-ма година , а в колко агресии срещу наши приятелски народа участва в последнните години нашата страна под еврейския диктат
29 Август 2013 09:25
България да възтанови Гражданската Защита. Продажните ни политици, дето ни бутат в поредната катастрофа да бъдат унищожени.
29 Август 2013 09:45
Решението за нападение на Сирия е поне с 12 г. давност.
Спомняте ли си генерал Уесли Кларк? Този същия, който командваше военната операция в Косово.
Ето, какво признава.
2 мин видео с изказването му: Натисни тук
Текст: “Seven countries in five years”
Натисни тук
29 Август 2013 09:56
Цялото изказване на Уесли Кларк и с по добро качество.
Натисни тук
29 Август 2013 10:44
Нобеловия лауреат за мир не издържа да бъде от малцината американски президенти без да водят война.
Жалко за Нобел.
Така де. Дори не успя да затвори концентрационния си лагер, въпреки че беше обещал. А техните протестиращи срещу олигархията (които за разлика от нашите наистина отидоха да протестират пред олигархията) ги набиха хубаво и ги забравиха.
29 Август 2013 10:56
За евроатлантически теляк колко плащат ,бе ?
Вагинин се пази от декларации, защото така му нарежда мистър Клийн.
А самият мистър Клийн и Асен Гагаузов висяха като прани `червени прашки пред кабинета на подполковника в Сочи заради навеждането пред задокеанци, изразено в продажба на оръжие за Наакашвили. Въпреки предупрежденията БГ да не прави това.
После руснаците продавали газ скъпо на БГ......
Абе, вий си надайте руснаците да не сложат БГ на външнополитическия си планшет, че тогава само един Воцьо ще да е на кяр.
Тьощя му няма да го остави и в новата ситуация.
29 Август 2013 11:06
После руснаците продавали газ скъпо на БГ......
Абе, вий си надайте руснаците да не сложат БГ на външнополитическия си планшет

много сложна стана - бесепе електората напрао е разтроен - от едната страна путя, от другата европейските и американски цоциалисти и другаре, от третата старшия коалиционен партньор и катарските парички при цецо василев.
засега повечето по навик въртят гъза към путин, поне докато станишката и вагинин не подкрепят официално обамича и оланд.
29 Август 2013 11:49
Може ли някой да каже, защо нашите граничари пускат сирийските бежанци на наша територия и дори им търсят място за настаняване?! Ние не граничим със Сирия, а турците вече са превърнали този трафик в бизниес. Може би и нашата граница е нечий бизнес?
29 Август 2013 12:37
Защото така е прието в цивилизованите държави, уважаеми.
29 Август 2013 12:38
Както Израел приема бежанци от Судан, например, макар да няма граница с него. Минават през Египет, както сирийците сега минават през Турция.
29 Август 2013 12:47
Динята ще да си е купил веке противогаз.
Да му пратим и един на аванта , наш човек- форумец .
29 Август 2013 13:34
Никаква работа нямаме в Сирия така като и в Афганистан, така и и Ирак. на никой от управниците не им е ясно, че такива държави нямат ли здрава ръка-пример е Египет, почват междуплеменни и етнически кланета. Без санкция на ООН това си е чиста проба намеса във вътрешните работи на която и да била суверенна държава. Забравих, че има световна криза и следователно-трябва война спешно, разгеле Сирия е на топа на устата, та САЩ да си пооправят малко животеца...така разсъждават там! този филм е гледан безброй много пъти, а резултатите се виждат в Ирак и Египет плюс Либия сега.
29 Август 2013 13:43
Кой ний ли? Готови сме веднага! Еле па тия дето не са помирисвали барут - баш!
29 Август 2013 13:47
Ми , то кво излиза ? Че чичковците с брадите са били прави в книгите си преди много години-че капитализмът пали войни , за да подпомогне излизането от кризите си ?
Пък ние слушахме радио Свободна Европа , дето казваха обратното ......
29 Август 2013 16:39
lion-че, lion-че,имало я било в EU times и в другите паранормални "тетски"‌ сайтове

Нещастник. Всъщност не, просто замаен атакист с промито мозъче.

http://rationalwiki.org/wiki/EU_Times

"Mindless propagation of bullshit "



29 Август 2013 17:47
Тази война беше предизвестена много отдавна. Даже закъсня.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД