:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 267
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Опозицията иска още забрани за режима на Асад

Дипломати №1 на САЩ, Франция, Великобритания и Турция обсъждат развитието на кризата в Париж
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Литургия бе отслужена в памет на 3-ма сирийски християни, убити в населеното предимно с християни село Маалола край Дамаск. Ислямистки бунтовници превзеха селището на 8 септември след тежки сражения с правителствената армия.
Сирийската опозиция поиска международната общност да забрани на Башар Асад да използва балистични ракети и авиация срещу цивилното население на страната, освен договореното преди ден между САЩ и Русия премахване на химическия арсенал на режима в Сирия. Въстаниците искат също така на правителствените войски да бъде забранено използването на танкове и друга тежка техника в населените места. Според опозицията тези мерки, заедно с унищожаването на химическото оръжие, ще прекратят масовите убийства на сирийци. Ден по-рано противниците на режима на Асад заявиха, че ще продължат да се борят да падането му от власт, независимо от постигнатото между Вашингтон и Москва споразумение за предаване или унищожаване на химическото оръжие до средата на 2014 г.

Планът предвижда до една седмица президентът Башар ал Асад да предостави изчерпателна информация за запасите от това оръжие. Инспектори на ООН трябва да влязат в страната не по-късно от ноември. Целта е до средата на 2014 г. сирийското химическо оръжие да бъде унищожено напълно или изнесено от страната, добави Кери. Финализирането на техническите подробности ще стане от Организацията за предотвратяване на химическите оръжия.

И двамата външни министри - на САЩ и Русия, казаха, че ако Дамаск не спазва споразумението, ще трябва да понесе последиците от задействане на Член 7 от Хартата на ООН, предвиждаща санкции и военни операции. За това ще бъде подготвена резолюция на Съвета за сигурност на ООН.

US държавният секретар Джон Кери посочи, че няма споразумение между Москва и Вашингтон какви би могло да са тези мерки. Президентът Барак Обама приветства споразумението и отново каза, че си запазва правото да употреби военна сила срещу режима на Асад. Руският дипломат №1 Сергей Лавров поясни за сделката, че "няма нищо за употребата на сила или за автоматично задействане на санкции."

Съботното споразумение от Женева между държавния секретар на САЩ Джон Кери и руския външен министър Сергей Лавров предизвика положителни отзиви по света. Великобритания обаче изтъкна, че без незабавни действия, то ще се обезсмисли. Британският външен министър Уилиам Хейг определи решението като "съществена стъпка напред". Френският му колега Лоран Фабиюс обаче смята, че това е само "първият етап". Хейг заяви, че споразумението трябва да бъде последвано от незабавни действия за поставяне под контрол на сирийските химически оръжия, за които се предполага, че са разположени на територията на цялата страна. Сега зависи изцяло от режима на президента Асад да се съобрази напълно със споразумението, посочи британският външен министър. Международната общност, включително Русия, трябва да търсят пълна отговорност от Сирия, което означава да се прави всичко по силите за спиране на продължаващото кръвопролитие в Сирия, заяви още Хейг.

Той ще обсъди темата в понеделник в Париж с Фабиюс и Джон Кери, който ще пристигне във френската столица от Израел. Покана да се включи в разговора е получил и турският външен министър Ахмет Давотоглу в телефонен разговор с американския държавен секретар.
18
1539
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
18
 Видими 
15 Септември 2013 20:11
Мое ли некой от форумните педерасчета да каже кога по-точно ке падне тиранот?
15 Септември 2013 20:22
В тази хубава неделна вечер предлагам да се позабавляваме и да изгледаме какво ги чакат пиндоските фърчила. Директно от Алмаз-Антей продакшънс.
Натисни тук
15 Септември 2013 20:33
А дали не искат Асад да се надупи?
15 Септември 2013 21:24
Хайдее... тия искат служебна победа. Ми като тръгваха да се бият, не им ли мина през ума, че могат да изкарат танкове срещу тях? Който го е страх от мечка, да не ходи в гората.
Или и тия като нашите "хубави, умни и интелигентни" - идат като аслани, връщат се като н.а.с.р.а.н.и...
15 Септември 2013 22:04
Всъщност, канибалската опозиция иска само сирийската армия, воглаве с Асад, да се самозавърже и падне на колене - в удобна поза за рязане на глави и изтръгване на сърца на фона на истерични възгласи Алах Акбар. Нищо по-малко. И само с възпитателна цел към следващото фанатично поколение - много от бруталните актове са извършвани пред погледите на деца, които са насърчавани да бъдат съпричастни с насилието. Има достатъчно публикувани клипове в мрежата за това престъпление. А къде са защитниците на правата на децата?
15 Септември 2013 22:45
От тук нататък , башибозука го чака жестока разправа от страна на правителствените войски. И е смешно да искат нещо.
Подполковника даде възможност на президента Обама да се измъкне с достойнство от сирийското си поражение.Прави чест на подполковника .
Както отбелязаха руските медии - argumenti.ru, Върховното главнокомандване - Подолковник и Кужугетович , спечелиха новата студена война без един изстрел.
От тук нататък следва само пренареждане на пешките.
Един сенaтор от Оклохама беше заявил преди ден : "Чувам как Рейгън се преобръща в гроба "
Рупорът на башибозука - Елизабет О* Беги - старши аналитик в Института за изучаване на войната , на чиито "анализи" за Сирия се позоваваха Джон Маккейн, Държ. секретар Кери, BBC,The WSJ и т.н., беше изхвърлена с обвинения за измама с диплома от Джорджтаунския университет,но истинската причина е лъсването й като агент на т.нар. сирийска опозиция , който е получавал пари за манипулиране на медийното пространство , в това число създаване на медиен параван за т. нар. "химическа атака" , която се оказа пълно фалшименто.Или по-точно - по данни на ЦРУ до Белия дом , още в Алепу башибозукът е използвал БОВ.

15 Септември 2013 22:45
Натисни тук
Потресаващ филм за сирийската "опозиция". Извинявам се на колегата от форума, който предостави този линк, че не го цитирам, но просто забравих никнейма му. Гледайте го, заслужава си.
15 Септември 2013 23:53
Техеран има доказателства, че опозиционните сили са използвали химическо оръжие в Сирия
15 септември 2013
Иран разполага с доказателства, че сирийските опозиционни сили са съпричастни към използването на химическо оръжие в предградията на сирийската столица Дамаск, предаде РИА Новости.
Според властите в Техеран сирийската опозиция разполага и в момента със значителни запаси от отровните бойни вещества.
Техеран осъди остро използването на оръжия за масово унищожаване, независимо от това кой ги е използвал и коя е пострадалата страна във въоръжения конфликт.


16 Септември 2013 02:50
Параграфе, и ти ли БРУТЕ тръгна да ровиш
за prepechat из мюслиманските сайтове?
16 Септември 2013 02:53
За отбелязване е следния ФАКТ:
Докато траеше пазарлъка Кери-Путин
арийските левове се беха умълчали като бити мачки.
Сега пак се напъват нещо...
16 Септември 2013 06:13
.
16 Септември 2013 06:30
.
16 Септември 2013 07:13
Недоумение буди свръхстаранието на световните и българските медии да стават рупор на платена шайка от доказани главорези и нагли убийци и насилници, чиято единствена разбираема фраза сред мученето е "Аллах акбар!" . Какъв е между другото официалният международен статут на тоз башибозук, че да предявява каквито и да било искания.
И не ги сравнявайте с нашите ХУИ, ако обичате, на нашите целият им "протест" се свежда до заголването на з@дниците къмто Народното събрание и пикаенето в клекнало положение къмто паметника на Царя Освободител. Което красноречиво говори за тяхната фиксация към телесната долница. Единствената прилика е в мученето и повтарянето на едни и същи лозУнги, внушени им от съответните кукловоди
16 Септември 2013 07:15
Дузов, линка го пусна Лешояда, за което още веднъж
Само истината може да ни направи свободни
16 Септември 2013 07:24
.
16 Септември 2013 08:51
Св.София, благодаря за пояснението! Искам и отново да се извиня на лешояда.
16 Септември 2013 18:03
А пък аз, още от както Лешояда пусна линка, чакам коментар от Gare_aux_bulgares по него. Напразно! А ми беше обещал на един такъв хиляда линка от другата страна!!!
17 Септември 2013 01:23
Св София си е изпуснала нервите.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД