:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 438
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Правителствен служител учи британците как да укриват налози

Снимка: Би Би Си
Дейвид Хийтън по време на скандалното си изказване, записано със скрита камера от предаването "Панорама" на Би Би Си.
Данъчният съветник на британското правителство Дейвид Хийтън разяснява тактики за укриване на налози, за да не попаднат парите на гражданите "в мръсните ръце на финансовия министър". Това става ясно от направен със скрита камера от разследващата програма "Панорама" на Би Би Си видеозапис на изказване на Хийтън. Той е съветник на правителство по въпросите, свързани с контрола над агресивното укриване на данъци. На състояла се през юни т.г. в Лондон конференция Дейвид Хийтън обяснява тънкостите за укриване на данъци. Всеки от участниците е платил по 1000 лири, за да присъства на форума, уточнява Би Би Си. След като стана ясно скандалното изказване на Хийтън, той обяви решението си да подаде оставка, въпреки че смята, че не е направил нищо нередно. Предаването "Панорама" ще бъде излъчено довечера.

"Изказванията на Хийтън са в пряк разрез с подхода на правителството в справянето с избягването на данъци", заяви Дейвид Гаукс, от финансовото министерство в Лондон. Той приветства решението на Хийтън да се оттегли от заемания от него пост. Министърът на финансите Дейвид Озбърн изрази разочарование от поведението на съветника. Решаването на проблема с укриването на данъците е сред приоритетите на британското правителство, особено след като стана ясно, че много от големите компании на Острова не са плащали корпоративни данъци години наред чрез вратички в законите, припомнят агенциите.
2
1308
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
15 Септември 2013 22:48
Нали ужким демократични ценности, как ще ги стигнем, силни сигнали и ясни знаци ?
И ся кво правим ?
16 Септември 2013 11:10
"...агресивното укриване на данъци..."
Коректен ли ви е превода? Не се ли превежда "агресивно данъчно планиране" или "агресивни данъчни оптимизации"? Все пак за укриването на данъци във всяка държава има текстове в техните наказателни кодекси, но доколкото разбирам, май става дума за легални неща :-)
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД