:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 331
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

И депутати от БСП се обявиха срещу промените в Закона за хазарта

Внесеният от депутати от ДПС проект за промени в Закона за хазарта, който бе разкритикуван като лобистки от ГЕРБ, предизвиква недоволство и сред групата на БСП. Гласуването по законопроекта вчера бе отложено, а депутати неофициално недоволстваха, че с промените се правят сериозни подаръци на хазартни босове. Официално отлагането на закона бе обяснено с аргумента, че законопроектът не е бил обсъден от червената парламентарна група.

Както "Сега" писа, законопроектът предвижда замяна на данъка върху хазарта с такса. Размерът й ще доведе до близо 3 пъти намаление на финансовата тежест за хазартните оператори. Аргументът за рязкото намаляване на облагането е търсеното легализиране на он-лайн хазарта. Тъй като съществуването на различни ставки за една и съща дейност не е допустимо, намалението важи и за оф-лайн операторите. Според депутати от ГЕРБ обаче намалението на ставката е само един от спорните моменти и със законопроекта се създават възможности за разрастване на този бизнес.

"С промяната на една-единствена формулировка се допуска участието на посредници в организирането на он-лайн хазарт. Отпада и филтрирането на сайтове на нелицензирани оператори", даде пример депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова. От ГЕРБ са против и по-либерализираните възможности за реклама на хазартната дейност, както и срещу правото за организиране на хазарт в близост до училища, ако това става в тризвездни хотели. В момента се искат минимум 4 звезди.
946
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД