:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 353
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Спряха скъпата реклама на цифровизацията

МТИТС
Данаил Папазов
Прекратена е процедурата за избор на фирма, която да разяснява на хората как да свържат стария си телевизор с декодера. Това показа справка в регистъра за обществените поръчки. Както "Сега" писа във вторник, спорната поръчка бе за 833 000 лева без ДДС за реклама само в печата. Според заданието медийната кампания трябваше да се проведе в поне 6 вестника с национално и регионално покритие в светкавични срокове - крайният срок да се разясни на неразбралите как да се "вържат" с цифровия сигнал изтичаше на 15 декември, а победителят в конкурса трябваше да си получи парите - около един милион лева с ДДС, за Коледа - до 20 декември.

Обявлението за поръчката бе пуснато в началото на октомври, а крайният срок за подаване на оферти бе 2 ноември. В процедурата се включиха 7 фирми с участието на най-големите играчи в рекламния бизнес у нас. Според уверенията от Министерството на транспорта победителят трябваше да е ясен до края на този месец. Поръчката е спряна не заради скандално високата сума и видимото си безсмислие, а поради допусната техническа грешка при изготвяне на методиката за класиране. До редакционното приключване на броя снощи от транспортното министерство не успяха да отговорят дали и кога ще бъде обявена нова обществена поръчка, нито какво ще се прави с парите, ако няма нов конкурс.

Досега рекламата на цифровизацията глътна над 17 милиона лева. По последни данни на транспортното министерство, оповестени от министъра Данаил Папазов, без възможност да приемат цифров сигнал били едва малко над 1800 души. Министърът предложи държавата да купи сателитни приемници за населените места, останали без покритие, но досега не е уточнил с какви пари може да стане това.
4
1371
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
29 Ноември 2013 09:37
Докато се усвояваха тези 17 милиона на нас, бъдещите цифрови зрители не ни станаха ясни най- важните моменти от кампанията: 1. Кои точно телевизори нямат вграден декодер? /по-старите??????/, 2. Кой има право на безплатен декодер?, 3. Ако през миналата година не е получил помощ за отопление, а през тази година има право на такава, дали има право на безплатен декодер?. Но това са дребни неща. Важното е, че се усвоиха тези пари. Да не ги мислим поне тях.
29 Ноември 2013 12:50
Резултатът от рекламната кампания за цифровизацията е, че бабичките луднаха по селата и започнаха да покриват телевизорите си, защото оня младеж гледал от там, че и въпроси задава!!!
Не виждам никакъв смисъл да се прави реклама за това как се свързва приемника - във всеки магазин за техника консултантите могат да го обяснят. По-добре с тези пари да купят сателитни антени и да направят кабелна телевизия на останалите без цифрово покритие региони.
29 Ноември 2013 13:49
това повече мирише на .... парите ще се усвоят, ама няма да ви кажем дори как!
29 Ноември 2013 15:57
Резултатът от рекламната кампания за цифровизацията е, че бабичките луднаха по селата и започнаха да покриват телевизорите си, защото оня младеж гледал от там, че и въпроси задава!!!
]Тоя младеж глътнал и 17 милиона лева. Къде ли ги е побрал?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД