:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 277
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Американският реактор за "Козлодуй" може да излезе по-скъп от "Белене"



Дни след завръщането си у нас след визита в САЩ икономическият министър Драгомир Стойнев най-накрая каза колко ще ни струва евентуалната покупка на американския реактор на "Уестингхаус" за седми блок на АЕЦ "Козлодуй". Пред Нова тв той обясни, че изграждането на блока щяло да е евтино - по-малко от 8 млрд. долара. Това прави около 11.5 милиарда лева. За сравнение: цената за "Белене" се изчисляваше на около 10 млрд. евро, малко под 20 милиарда лева, но за два енергоблока.

Според Стойнев финансирането е осигурено и то би могло да дойде с кредит от американската банка "Ексимбанк", която била готова да обезпечи 70% от нужните пари. За презокеанската си совалка Стойнев каза, че са водени преговори за задълбочаване на икономическите взаимоотношения между двете държави.

"Имаше конкретно инвестиционно намерение от "Уестингхаус" да изграждат 7-и реактор в България. На Министерски съвет в срядата преди моето заминаване се проведе оперативно заседание, на което ми беше даден мандат за преговори", каза Стойнев. И отрече да е нарушил закона. Стенограми от "оперативните заседания" на правителството не се водят и така на практика те се оказват тайни.



НОВО 20

Пореден шеф е бил назначен начело на НЕК, съобщи вчера сайтът publics.bg. Промените са били направени буквално преди дни и все още не са отразени в Търговския регистър. На "горещия стол сяда Йордан Желев, който ще замести досегашния изпълнителен директор Владимир Инков. Желев и досега бе част от борда. На негово място пък е била назначена Екатерина Истаткова, която идва от ДКЕВР. Досега тя отговаряше за дирекция "Икономически анализи и регулаторен одит".

78
4948
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
78
 Видими 
28 Ноември 2013 19:35
Но е политически правилен. И носи нужните комисионни.
-----------------------------------------
Сайтът на Генек

28 Ноември 2013 20:01
Не знам защо тая история ми напомня нахлуването на Саддам в Кувейт. Американците му рекоха: Прави каквото искаш, ние няма да се месим.
И после бой...
Та се чудя кой хързулна Драго Стойнев...
28 Ноември 2013 20:12
Всъщност - защо стенограмите от заседанията на МС не са публични?
Какво крият?
Сатрапа Бойко ги публикуваше, а експерта Орешарски - не.
Я, чакай малко...
... то си миришеше, ама сега зе да се вижда и източника...
28 Ноември 2013 20:15
Ако бяха хвърлили половината усилия за запазване и модернизиране на съществуващите вече 3 и 4-ти реактор темата нямаше да се обсъжда.....ама всеки като докопа власта бърза да строи я гьол,я магистрала,а не да поддържа и съхрани вече изграденото.Дебат не за структура на енергетика в частност,или икономика изобщо,а за лицата и размера на комисионната.но както каза Данчо Ментата-ние сме тъпи и нищо не знаем(затова и засекретяват каквото им падне) та затуй мъдреците в парламента и експертите в правителството,под ръководството на Философа в сарая,ще решат как най-добре да се харчат парите.....Да си преживяме кротко,чобаните ще се грижат за нас.Демокрация,мамка му! То модела султан-рая още го имат за модерен
28 Ноември 2013 20:21
Всъщност - защо стенограмите от заседанията на МС не са публични?
Какво крият?
Сатрапа Бойко ги публикуваше, а експерта Орешарски - не.
Я, чакай малко...
... то си миришеше, ама сега зе да се вижда и източника...

Е ти пък сега, гласност и публичност искаш - не ти ли стигат катарзисите им на тия тулупи...
28 Ноември 2013 20:23

Американският реактор за "Козлодуй" може да излезе по-скъп от "Белене"

Има си хас! Още щом Стойнев обяви от САЩ идеята за Вестинхаус, първото, което си помислих е, че сега всички ще почнат да доказват колко е лош и скъп. Изобщо не мога да разбера как е възможно да се пишат неща, за които още няма нито решение, нито проектна цена, нито нищо. "Може да излезе"?! Ами ако не излезе? Или не се построи? Не се ли усешат някои хора колко са елементарни?
28 Ноември 2013 20:23
Крайно време е да се ограничи обема на "секретно" и "за служебно ползване".Откъде на къде преговори м/у правителство на демократична държава и частна фирма ще се обявяват за "търговска тайна"?!Като иска да има тайни една фирма -няма да иска обществени средства.И не съм съгласен че някой има мандат да ме представлява по договор за който не знам подробностите и след това да ми казват че дългове ,поемани за неизвестни за мен задължения съм длъжен да плащам с данъците си!Щом като досиета на разузнавачи в чужбина не са секретни,откъде ще е секретно какви са условията по един търговски договор,сключван и от мое име?
28 Ноември 2013 20:38
дъртреалист 28 Ноември 2013 20:12
Всъщност - защо стенограмите от заседанията на МС не са публични?
Какво крият?
Сатрапа Бойко ги публикуваше, а експерта Орешарски - не.


И какво имаше в стенограмите на гусина Борисова? "Предлага се, гласува се, приема се". От време на време с малко постна гарнитура, от типа "Аз колко съм си хубав, а тия колко са и зли, и лоши, и са утепали дедо ми!".


Иначе конкретно по темата на статията, към сключването на сделки за такива суми би трябвало да се пристъпва само ако са били одобрени с референдум.
28 Ноември 2013 20:43
И какво имаше в стенограмите на гусина Борисова?
Пак льо гранд гюбре-жаме!Това ,че в миналото е имало тъпаци не значи че трябва да оставяме нещата да продължават по старому.....иначе да връщаме султана
28 Ноември 2013 20:43
Как не успях да прочета едно ловко становище, какви толупи са Бочко, Цвъцко, или недай боже Фандъци?
28 Ноември 2013 21:56
ами то поредното червено аристократче, което от нищо не разбира, хеле пък от реактори си призна:
"Ррреешенито еее... ппПолитическо"!
28 Ноември 2013 22:09
Опашка на Дондуков. Завива по Веслец. За какво чакате? За шеф на НЕК. Та това е само едно работно място? Да бе, ама опашката върви бързо!
28 Ноември 2013 22:11
Как не успях да прочета едно ловко становище, какви толупи са Бочко, Цвъцко, или недай боже Фандъци?


В дописката се изявява друг "толуп", та сигурно затова и неуспеха. Но пък другите толупи също са актуални, ще дойде и тяхното време.
28 Ноември 2013 22:14
Вместо ЦЕНТРАЛА кастриран реактор боклук.
Бедние още по - бедни , богатите ще се налапат.

Газамбовците и Хугин празнуват на нищетата на народа.
28 Ноември 2013 22:54
Ама как така? Не пишеше ли в опорните точки на Позитано 20 "Ядреният ток е винаги най-евтин"
Това си го пише дори във всички учебници по ленинизъм, още от 60-те години. И Стойнев каза оня ден "не знам колко ще струва тока от нов реактор, но знам че ще е най-евтин". Ех, глупаците могат да си помечтаят още малко за "евтин ядрен ток", че реалността не е толкова розова както винаги и излиза няве рано или късно.

Само да допълня, че в света почти няма реактор завършен на време и в рамките на обещаните пари Напоследък дори (въпреки, че почти и няма реактори в строеж) превишават бюджета нормално 2-3 пъти - значи тези 8 милиарда може да станат 24 милиарда (блазе й на България ако това се случи!). И хич да не си мислят, издивелите русофили че руски реактор ще е по-евтин. Всичко което може да направят руснаците е да го ОБЕЩАЯТ по-евтин
28 Ноември 2013 23:03
По принцип построяване и пуск на американски реактор поколение 3 струва два пъти повече от това на руски поколение 3+ 1000 мвт. Натисни тук .
За американски поколение 3+ тази разлика ще е още по-голяма.
Има и още един фактор, който допълнително оскъпява американския реактор- централата ще се строи с кредит с държавни гаранции/т.е.замразени примерно 800 млн долара до изплащане на заема/. Руският АЕЦ ще се строи изцяло с руски капитали и ще се изплаща с произведената през първие 12-15г енергия.

28 Ноември 2013 23:26
Почти ме убедиха в изгодността на сделката. Вероятно и моите правнуци ще бъдат особено щастливи, че са допринесли за финансовата състоятелност на няколко обръча и удовлетворяването на политическия нагон на СС. Сигурно имам право да пиша и от тяхно име, тъй като, горките, едва ли ще имат възможност да го правят - поради малкото им останало сходство с човешката раса. Но пък ще притежават лукса на енергиино независими жилища, които никои не ще желае заради стратегическият ход с разполагането на ядрените хранилища наблизо...
28 Ноември 2013 23:51
Американската връзка е от български енергийни босове - дясното крило на същия лешояд. На лявото са татуирани инициалите на Дългия Инкасатор.
28 Ноември 2013 23:58
Душко
28 Ное 2013 22:14


29 Ноември 2013 00:09
И какво имаше в стенограмите на гусина Борисова?

Какво имаше там го виждахме всяка седмица. СЕГА искаме да виждаме какво има в стенограмите на др. Орешарски. Ама няма да стане. Никой няма да си позволи да прехвърли българина от рубриката "После" в рубриката "След нас и потоп"
29 Ноември 2013 00:10
Американската връзка е от български енергийни босове - дясното крило на същия лешояд. На лявото са татуирани инициалите на Дългия Инкасатор.

... и един сал седи чист и непогрешим...
29 Ноември 2013 01:33
По принцип построяване и пуск на американски реактор поколение 3 струва два пъти повече от това на руски поколение 3+ 1000 мвт.


По принцип всеки може да си плати за най-глупавата проядрена статия във вестник. Ядреното лоби няма и проблем - разполагат все още с някой друг милиард
от старите блокове, въпреки че затварят както магазините за непотребни стоки затварят у нас. Но в момента предпочитат да плащат статии за България - поради изостаналостта на оскотелите и изпростели хора, мечтаещи за евтин ток. В Италия, Португалия, Франция, Германия, Белгия, Шейцария, Дания, Ирландия и т.н няма да ти разрешат да гъкнеш за нов реактор.
Утре ако руският парламент спре многомилиардните дотации на Росатом както се обсъжда, и в други ден Росатом ще прекрати всякакви мечти за строежи на нови реактори. И забележи първата лъжа в тази долнопробна статия на ИНВЕСТОР е, че Росатом НЕ СТРОИ никакви 15 реактора по света (как пък са определили и че са два пъти по-евтини), а МЕЧТАЕ ДА СТРОИ. Разликата между двете е огромна.
29 Ноември 2013 01:57
Като гледам misho,дето е сигурно работи на "опорна точка 5" вече е отстъпил от думите си
Ориентировъчно, заСЕГА американски реактор 500 мвт струва два пъти повече от два пъти по-мощен /1000 мвт/ руски.

Вече руските реактори са не 4, а само два пъти по-евтини. Ама в света не са забелязали това, затова строят само 15. Тази държава се задръстила с диви русофили и това няма да завърши на добре.

То ако се изключи Китай където се строят 30 реактора, които ще осуряват към 2-3% от тока на Китай, в целия свят няма и 15 реактора които да са в реален строеж. МААЕ, която де факто лобира за ядрена енергетика тъй като са ядрени специалисти води на отчет и малко повечко реактори "в строеж" но те са в строеж от 30-40 години и реално никой не работи на тях и трябва да се водят "замразени", а не "в строеж"
29 Ноември 2013 07:44
Американският реактор за "Козлодуй" може да излезе по-скъп от "Белене"
Да, ама е американски! И ще го плащат българите, заедно с деца, внуци, правнуци ... Важното е, че на туземците в България ще им е зле. И това ако не е кеф ....
Впрочем, някой да е виждал наоколо изявените противници на ядрената енергетика? Да не би да са се "дистрибутирали" в върли радетели на чистата и ефтина атомна енергия?
Това ли ще е модерно 2014г? Дистрибутирането?

Тази държава се задръстила с диви русофили и това няма да завърши на добре.
Моли да е задръстена, че някой трябва да плаща за американския реактор (никой не казва дали ще е само един), американските тецове, ВЕИта и т.н.
Наистина ще свърши зле държавата, ако и "дивите русофили" решат да забягнат и да дават акъл от чужбинско...
29 Ноември 2013 07:52
Утре ако руският парламент спре многомилиардните дотации на Росатом както се обсъжда, и в други ден Росатом ще прекрати всякакви мечти за строежи на нови реактори.


АКО баба беше мъжка, щеше да има дръжка,
АКо гащи цапа и мирише,
РОСАТОМ не получава дотации а плаща данъци
РОСАТОМ не МЕЧТАЕ а прави най добрите и стабилни централи в Света.
29 Ноември 2013 07:55
Наистина ще свърши зле държавата, ако и "дивите русофили" решат да забягнат и да дават акъл от чужбинско...


Както Гозамбо
29 Ноември 2013 08:12
Навремето с Р. Овч. обсъждали вариантите за евентуално понижаване цените на тока на фона на намаляващо потребление и достатъчно евтина енергия, произвеждана от „Козлодуй”. Тогава се промъква плахото предложение да се свалят, наистина с малко цените и това да се използва като политически ефект за увеличаване популярността на соцуправлението. Овчаров обаче е категоричен - тъкмо научихме българите, че токът може само да поскъпва и те трябва чинно да си плащат сметките и вие сега искате да им показваме нещо друго – не е възпитателно. Токът само ще поскъпва, защото в сметката на потребителите, които вече преобладаващо са домакинствата и бита, вече влиза и сметката за „Белене”, а тя никак не е малка.
Фктът, че трябва да се строй Белене довежда явно и политическото решение на бившата тройна да сложи преференциални цени фотоволтаиците от над 750 лв. за мегават/час.
Офшорка на остров Мавриций държи 12% от най-скъпата като цена на произведена електроенергия частна електроцентрала в България - ТЕЦ “AES Гълъбово” от комплекса “Марица Изток”. Именно включването на тази централа в енергийната мрежа на страната ни стана причина цената на електроенергията на НЕК да скочи с 5% от общо 13-процентното шоково увеличение на тока. Според данните зад офшорното дружество се крият български политици със солиден бизнес в енергетиката. Такива изплуват и от ТЕЦ „Марица-изток 3”. Проектите за модернизацията чрез частни инвеститори за двете топлоелектрически централи, на базата на които са сключени 15-годишните договори за изкупуване на тока, произвеждан от тях, бяха одобрени по времето на кабинета „Костов”.
Финансовите параметри по тях, обаче са договорени от бившия енергиен министър в кабинета „Станишев” Румен Овчаров. Съпругата на Р.Овч. пък се оказва съдружник с един от управителите на „Марица-изток 3”, който е представлявал НЕК и в борда на директорите на топлоцентралата.

След сключването на контракта за модернизацията на ТЕЦ-а държавата остава с 27% от него. Останалите 73% по договор са придобити от частното дружество „Ентърджи”, а впоследствие от „Енел” и „Контур Глобал” срещу инвестиция от 700 млн. евро. Срещу тази сума инвеститорът е трябвало да извърши рехабилитация на топлоцентралата. За сравнение в държавната ТЕЦ „Марица-изток 2” модернизацията на същите мощности е излязла 3 пъти по-евтино - 250 млн. евро. Консултант по техническата част на проектите за частните „Марици“ пък е била скандалната фирма „Фронтиер” на бизнесмена Красимир Георгиев, който е и сред хората от най-близкото обкръжение на Р. Овч. Името му изплува за първи път в скандала с Вальо Топлото и източването на „Топлофикация София“.
Той беше обвинен в пране на пари от столичното парно и беше посочен като приближен до бившия енергиен министър Румен Овчаров. Заради скандала Овчаров подаде оставка като министър и се върна като депутат в парламента.
Та сега българите псуваме и фотоволтайци и "американските" централи, ама така се прави политика и се доказва ползата от АЕЦ "Белене"....
29 Ноември 2013 08:18
До ескимос: подиграването с физическите недостатъци на хората е изключително безвкусно. Меко казано. Използването им като аргумент в спор- още повече!

Ако четете внимателно ще видите, че протоколи не се водят за оперативните заседания.
За редовните заседания, в които така се вихреше Тиквоний си се води протокол.
И в този ред на мисли не разбрах къде е драмата?!?
29 Ноември 2013 08:42
Ако четете внимателно ще видите, че протоколи не се водят за оперативните заседания.
За редовните заседания, в които така се вихреше Тиквоний си се води протокол.

Спор няма, че се води протокол, ама що е секретен...
29 Ноември 2013 08:53
Информация по диви русофили:
Ден първи: "Руските реактори дават 4 пъти по евтин ток от американските"
Ден втори: "Руските дават 2 пъти по-евтин ток от американците"
Ден пети: "Всъщност става въпрос не за реактори, а за проститутки. Те са 2 пъти по-евтини"

Няма факти, няма връзки към надеждни източници. Важно е да викаме дружно в еднин глас. Егати безмозъчната работа.

29 Ноември 2013 09:06
прав си ТТ, подигравките са най-малкото нещо което заслужава това министърче, понеже според др.Овчаров има нарушение на законови процедури.
и нещата стават вече сериозни защото знаеш какво трябва да стане с един действащ министър, когато нарушава закона...
а стенограмите на МС задължително трябва да се публикуват, както и всички останали документи на публичната администрация.
29 Ноември 2013 09:10
Наистина ще свърши зле държавата, ако и "дивите русофили" решат да забягнат и да дават акъл от чужбинско...


И как разбра, че давам акъл от ЧУЖБИНСКО ?
29 Ноември 2013 09:15
Единственият плюс на новия реактор, е че разцепи БСП на "диви" и "съвсем диви русофили". Въпреки, че това можеше да стане и без да покриваме много милиардния ни обир чрез нов ядрен реактор
29 Ноември 2013 09:19
Ако и цената на произведения ток от USA-АЕЦа е в съотношение както днес цената на американските 'Марици' спрямо българската 'Марица' , то благодаря най-сърдечно- не ми требе УестингХаос...
29 Ноември 2013 09:28
Ако и цената на произведения ток от USA-АЕЦа е в съотношение ...


Прекалено неграмотно е да сравняваш цената на тока на две централи които са свързани към мрежата с разлика десетки години. Ако разбереш дори колко е неграмотно срам ще те хване какво си казал. Естесвено вместо да видим срам, ще чуем следващия лозунг на Позитано и ленинистите за "вечно евтиния ядрен ток". Брей тия диви русофили, не може да им обясниш, че цените на тока от различни изтоници се менят ВСЯКА ГОДИНА. Това и 12-13 годишните деца го възприемат бързо.
29 Ноември 2013 09:36
Хайде да опитам да го кажа просто още 3 пъти:
- идиотско е да съдиш за цената на километър на Опел от 2013км от цената на Опел от преди 40 години.
- идиотско е да съдим каква ще е цената маргарина на ново предприятие от цената му по времето на наполеон
- или пък за цената на хляба сега от цената на хляба в Русия през 1917г - тя първо не е била и пазарна, както не е пазарна и цената на сегашния ток от Козлодуй. Ама не знам дали да замесвам и този фактор, че в простите глави на тия дето четат в оригинал на руски мистър Путкин от сутрин до вечер, нещата съвсем ще се объркат.
29 Ноември 2013 10:32
Наистина н може да се сравняват цените на изградените мощности, но ние плащаме цената за тока, а не за това, което го произвежда. Затова искам да го купувам от нещо, което го прави по-евтина, стига качеството да ме задоволява.
И още нещо за това - атомната енергия е най-евтина за нашите условия, защото нямаме големи и непрекъснато пълноводни реки. Щеше да е друго, ако през 70-80-те г. беше направен хидрокомплекса Никопол-Турно Магуреле (беше планиран за около 2000 мегавата), но не се направи. В САЩ атомните централи са на източното крайбрежие, а водните - на западното. Затова и всички производства с много големи потребления на ток гледат да са на западното крайбрежие.
Ние нямаме Мисисипи или Енисей. Затова и атомната енергия при нас е най-евтина.
29 Ноември 2013 11:05
Забавно е колко упорито може да се повтаря нонсенса, че бъдещата ядрена енергия ще е евтина
Да не говорим, че в ядрената тема единствения въпрос е - могат ли да НЕ продължат живота на 5 и 6...
Е, тогаз ще я вапцаме
Но като гледам кво безумие се вихри - ...
29 Ноември 2013 11:08
От Боковите стенограми често имахме повод да го осмиваме, но той имА мъжеството да продължи да ги публикува.
Орешарското безличие и безсилие си вървят съзвучно с безполезността му.
29 Ноември 2013 11:11
Всъщност - защо стенограмите от заседанията на МС не са публични?
Какво крият?
Сатрапа Бойко ги публикуваше, а експерта Орешарски - не.
Я, чакай малко...
... то си миришеше, ама сега зе да се вижда и източника...
....................................................................................................

Истинските заседания на БОко бяха в Банкя с прокурори и министри или
по телефона с началници на митници и егн-та.
И къде искаш да ти ги публикуват публичните стенограми на Орешарски,
на личния ти мейл ли. Преди в този сайт се публикуваха от време на време
стенограми от заседанията защото бяха тип Мъпет шоу и разсмиваха
аудиторията. С главното участие както винаги на Банкянския примат.
29 Ноември 2013 11:17
ами в сайта на МС трябва да се публикуват, къде другаде щом нама е-правителство...
29 Ноември 2013 11:18
къде искаш да ти ги публикуват

А, е сега ме постави натясно...
Приматът даде прозрачност, пък при пухльото Орешарски - няма прозрачност...
Обаче има намаляне облагането на хазарта ...
Свинщина...
Казвам, че Боко не ставаше, но този ОЩЕ ПО не става.
29 Ноември 2013 11:31
И къде искаш да ти ги публикуват публичните стенограми на Орешарски,
на личния ти мейл ли. Преди в този сайт се публикуваха от време на време
стенограми от заседанията защото бяха тип Мъпет шоу и разсмиваха
аудиторията. С главното участие както винаги на Банкянския примат.
Проблема е в обема на мандата.Пълномощията които получават.Не държа на протоколи от "седянката",но искам да знам при какви условия и защо се поемат ангажименти от мое име и името на тия след мен.Искам да знам как се харчат парите ми,събирани от моите данъци,искам да знам какви решения се вземат,искам да знам .....и да мога да решавам.Аз съм гражданин на тази страна-никой няма повече права или задължения от мен,както и аз не се различавам от другите.Тогава с какво право на тъмно ,не в мой интерес някой си позволява да взема решения за следващите поколения?В името на народа?Народа така и не го познавам тоя тип,не съм сядал на маса с него,не сме се карали или правили бизнес....кой е тоя Народ?Явно не съм аз,май и никой в този форум не е....
29 Ноември 2013 11:36
То от г-н 0 не зависи нищо, що да се публикува този факт.
29 Ноември 2013 11:47
Хайде да опитам да го кажа просто още 3 пъти:
- идиотско е да съдиш за цената


Ади и аз да опитам да го кажа просто, ама един път :
- Идиотско е да изчисляваш цена не нещо, което още не е изчислено от който трябва. С "може", "евентуално", "навярно", и т.н. сериозна журналистика не се прави.
29 Ноември 2013 11:51
Всъщност - защо стенограмите от заседанията на МС не са публични?
Какво крият?
Сатрапа Бойко ги публикуваше, а експерта Орешарски - не.
Я, чакай малко...
... то си миришеше, ама сега зе да се вижда и източника...

Мирише на некадърност на водещия офицер или по-вероятно старшина. Тези дето ви дават заданията за разпространяване на лъжи, така и не научиха, че неща които лесно се проверяват в интернет не са благодатна тема за лъгане.
Стенограмите от заседанията на МС продължават да са си публични и да се публикуват. Последната налична на сайта на МС е от 27.11.2013 г.
Ясно е че схемата да се повтаря една лъжа и на основата на лъжата да се правят изводи е основната тактика на тези дето "хранят" НПОшниците, но това върви само при хорица със същите интелектуални възможности.
29 Ноември 2013 11:55
Отврат,
Ами то и цената на Белене не се знае, самият Р. Овч. каза, че цената на Белене може и 50 мрд. да стане, зависи кога ще се построи, ако изобщо почне да се строи. А ако се проведът още два - три Рефендума за "ефтина" енергия, цената ще фръкне до небесата.
29 Ноември 2013 12:02
Стенограмите от заседанията на МС продължават да са си публични и да се публикуват. Последната налична на сайта на МС е от 27.11.2013 г.

Да ама не, има само дневен ред, опцията стенограма не работи.
29 Ноември 2013 12:04
айде сега, още малко да се публикува и стенограмата на разговорите с Пардю...
29 Ноември 2013 12:13
айде сега, още малко да се публикува и стенограмата на разговорите с Пардю...
Чичо СИМО не води разговори а вербовъчни беседи
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД