:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 353
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Правителството дава по 325 лв. помощ на работещите в „Ремотекс”

По 325 лв. еднократна помощ за покриването на неотложни нужди ще получат служителите на "Ремотекс"-Раднево, които 10 месеца не са вземали заплати. Социалният министър Хасан Адемов увери, че помощите ще се раздават според закона за социално подпомагане след социална оценка на домакинствата и ще ги получат само тези, които наистина са изпаднали в крайна бедност.

В предприятието за ремонт и резервни части на машини в минната промишленост работят около 550 души. "Имам информация, че там работят хора, които са пенсионери и имат други доходи. Няма да е честно и те да получат помощи. Но смятам, че който и да е, когато не е получавал 10 месеца заплати, със сигурност е изпаднал в бедност", коментира Адемов. Вчера той и икономическият министър Драгомир Стойнев се срещнаха с работещите в "Ремотекс", за да видят какво още може да се направи за решаване на проблемите им. Очаква се предприятието да бъде национализирано.

Според социалния министър няма как да се раздадат помощи и на изненадващо уволнените над 100 души от Бургаските корабостроителници, които също чакат неизплатени заплати и обезщетения за освобождаването си. "Там ситуацията е различна. Те не са получавали 2-3 месеца заплати, но са освободени и могат да кандидатстват за обезщетения", обясни Адемов.
2
2922
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
21 Декември 2013 12:40
Очаква се предприятието да бъде национализирано.
тогава защо беше приватизирано на цената на електродъговата пещ в завода. Навремето 2001г. там работеха 1200 работника и си получаваха редовно заплатите и освен за Мини марица изток работеха и за чужбина имат изнесена продукция в Австралия и Южна Африка, Турция. Сметка за приватизацията ще се търсили кой и защо го приватизира, следприватизационните задължения по договора спазени ли са?
22 Декември 2013 09:23
Мамуте, приватизира го министър Димитър Калчев - заводът имаше вземания за 12 млн. , а те го купиха за 10 млн. лв. ! Сега го управлява неговият партньор, който очевидно се разбира добре и с днешната власт, защото никъде не цитираха името му. Но се заеха да плащат на хорицата. Всъщност заводът дръпна назад при Бойко и кризата около целия комплекс "Марица Изток". Но , то кой ли бизнес не пострада при Бойко, с изключение на фотоволтаиците и ветропарковете на Цветелина ?!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД