:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 296
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Австралия ще има нов шампион по тенис

Победителят в последните три издания на турнира Новак Джокович сдаде титлата
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Станислас Вавринка ликува след 4-часовата битка с Новак Джокович на "Род Лейвър Арина".
След 3-годишно властване на Новак Джокович Откритото първенство на Австралия по тенис ще има нов шампион. На 1/4-финалите вчера 26-годишният сърбин загуби от Станислас Вавринка (Швейц) с 6:2, 4:6, 2:6, 6:3, 7:9 и допусна първо поражение в Мелбърн от 2010 г., когато отпадна на същата фаза.

Двубоят на централния корт "Род Лейвър Арина" продължи точно 4 ч. и приключи с пробив в сервиса на световния №2. Победата бе своеобразен реванш за швейцареца, който преди година се оказа от губещата страна в подобен двубой с Джокович - на 1/8-финaлите през 2013-а Ноле триумфира с 12:10 гейма в V сет.

"Той е страхотен шампион и никога не се предава. Затова съм много, много, много щастлив! Бях концентриран върху всяка точка. Трябваше да остана агресивен, да не преставам да се боря. Бях уморен, мускулите ме боляха, бях и малко изнервен. Но сега ще компенсирам с много продължителна ледена баня", коментира 28-годишният Вавринка, който прекъсна серията от 25 поредни победи на Джокович на Australian Open.

Съперник на швейцареца за място във финала ще бъде чехът Томаш Бердих, който по-рано вчера елиминира Давид Ферер (Исп) с 6:1, 6:4, 2:6, 6:4. Другите двама полуфиналисти пък трябва да бъдат определени тази сутрин.

В 5 ч. българско време на "Род Лейвър Арина" се очаква да излязат световният №1 Рафаел Надал (Исп) и поставеният под №22 Григор Димитров. За 10 ч. пък е насрочен последният 1/4-финал, който ще противопостави №4 Анди Мъри (Вбр) и №6 Роджър Федерер (Швейц).

Часове преди първия в историята 1/4-финал в Големия шлем при мъжете с българско участие 22-годишният Григор получи поредна порция хвалби, този път от чичото и личен треньор на Рафа - Тони Надал. "Димитров е много техничен играч, много елегантен, тип Федерер. Той е от младите тенисисти, които ги очаква бляскаво бъдеще. Предстои ни сблъсък с много добър играч, който може да ни обърка сметките", заяви всепризнатият специалист.

Въпреки това букмейкърите са категорични, че българинът практически няма шанс на корта - коефициентът на Sportingbet за победа на Димитров е 11.00, а този за успех на Надал е 1.04.
2
1154
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
22 Януари 2014 06:23
Не само нов шампион, а и нова шампионка ще има. Вчерашните ми прогнози, че няма кой да спре Азаренка, и че Иванович и Халеп са най-вероятните претендентки за финала освен нея пропаднаха напълно. И трите загубиха.

А Димитров върви много добре до момента - 4:1 в първия сет като Надал досега не е стигнал дори до брейк пойнт. Дано продължи така.
22 Януари 2014 10:13
.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД