:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 308
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Ботев" (Пд) е готов да счупи рекорд за нов румънец

В Букурещ обявиха пловдивския клуб за Елдорадо и твърдят, че предлага 2 млн. евро за Козмин Матей
СНИМКА: fcdinamo.ro
Козмин Матей (вляво) в единоборство с Лионел Меси по време на контролата между "Динамо" (Букурещ) и "Барселона" в Букурещ през август 2012 г., спечелена от испанския гранд с 2:0.
"Ботев" (Пд) бе оприличен с футболно Елдорадо от румънската агенция "Проспорт". Оттам намериха своя информация, която стана повод за сравнението - пловдивският клуб бил готов да плати 2 млн. евро за дясното крило на "Динамо" (Букурещ) Козмин Матей (22 г.). Това би била рекордна покупка на български отбор в историята на футбола у нас. Матей е бивш младежки национал, титуляр в "Динамо", играл преди в "Стяуа" и "Астра" (Плоещ).

"В българския клуб имат голяма торба с пари, плащат солидно и редовно, което е рядкост в България", изтъква "Проспорт" и припомня, че собственик на "Ботев" е банкерът Цветан Василев, който дава и финансовата стабилност на отбора.

Посочено е също, че пловдивчани вече привлякоха преди 10-ина дни други двама играчи на "Динамо" - Сърджан Лучин и Александру Куртеан. С "Ботев" на лагера в Кипър тренират Александру Бенга и Феребори Доре, идващи от друг румънски отбор - "Петролул" (Плоещ), които всеки момент също ще подпишат договори. Приведени са и заплатите на новите в "Ботев" - Лучин (180 000 евро на година, 15 000 на месец), Куртеан (150 000 на година, 12 500 на месец), Доре (120 000 на година, 10 000 на месец), Бенга (100 000 на година, 8300 на месец).

Междувременно обаче в. "Прахова" съобщава, че президентът на румънската футболна федерация Мирча Санду ще разследва тези трансфери в "Ботев". Той е получил сигнал от мениджърите на играчите, че те са ощетени от "Динамо" и "Петролул", откъдето са пуснали Лучин и Доре без финансов иск, а и Бенга, към когото имало добра оферта от ПАОК (Гър). От "Ботев" твърдят, че са спазили трансферните правила.



13
1100
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
13
 Видими 
21 Януари 2014 19:43
Дали Ботев Пд. е предлагал 2 мил. или румънците са поискали 2 мил. може да се поспори. Иначе трансферите са повече от добри, остава само всичко около тях да е чисто за да няма усложнения, спиране на състезателни права, и санкции. САМО БОТЕВ ПЛОВДИВ!

И една лоша новина. Мир на праха на Георги Славков-Бенкса. Макар и да имах забележки относно присъствието ти към "легендите" на Ботев, сега вече нищо няма значение. RIP
21 Януари 2014 19:49
"В българския клуб имат голяма торба с пари, плащат солидно и редовно, което е рядкост в България", изтъква "Проспорт" и припомня, че собственик на "Ботев" е банкерът Цветан Василев, който дава и финансовата стабилност на отбора.


Приятно става да четеш подобни неща за любимия ти клуб.
21 Януари 2014 20:36
Цитирам:
"Макар и да имах забележки относно присъствието ти към "легендите" на Ботев..."

Остине...няма друг пловдивски футболист,за който да е имало революционна ситуация в Пловдив,по повод преминаването му в гангрената на българският футбол,а именно-нищонезначещата абревиатура...
Помня как привържениците на "Тракия" скандираха:
"Славков е наш,дайте ни го,дайте ни го....."
21 Януари 2014 20:43
Бенкса реши че Ботев Пловдив е малък клуб за НЕГОВИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ. Големите си личат по това че се опитват да направят любимия си клуб голям, дори по-голям от техните мечти. Затова Чико е легенда, а Славков една от звездите на Ботев.
21 Януари 2014 21:02
Остине...нещо не съм съгласен с теорията ти,но нейсе-сега не ми се спори...Сравняваш несравними величини-Чико е символ,темел,основа,крайъгълен камък на "Ботев" и като играч и като треньор.Бенкса е легендарен играч на "Ботев".
21 Януари 2014 21:06
Освен това забравяш-умищлено или не,че по онова време вечните футболни изроди-катро решат да вземат някой,мърдане няма...Само Ламята и Пиер Курда се измъкнаха от нищонезначещата абревиатура,макар и цената на многогодишни наказания...
21 Януари 2014 21:10
.
21 Януари 2014 22:11
Като започнете да съчинявате легенди за наказанието на Курдов, сте ми много смешни. Човека имаше 3 молби в 3 различни отбора. Бенкса направи по-трудното, завърна се след казармата в Ботев и то след скандал. Когато му оставаше по-лесното-дададе най доброто от себе си за отбора, след година време реши че Ботев не му е по мярка. Та той има по-малко мачове за Ботев отколкото за сцАка. Нейсе, точно тогава футбола се комерсиализираше страшно,под диригентската палка на ръководителите на соцграндовете. Както и да е, голям футболист, да почива в мир.
21 Януари 2014 22:19
Остине...нещо не съм съгласен с теорията ти,но нейсе-сега не ми се спори...Сравняваш несравними величини-Чико е символ,темел,основа,крайъгълен камък на "Ботев" и като играч и като треньор.Бенкса е легендарен играч на "Ботев".

Да Неврокопе, верно е. За разлика от вас които обърнахте термина легенда в леген от много дрънкане, за мене има разлика м/у легенда и звезди на отбора. Че и на живи и умрели ги разделяхте, че и Гунди не попадна в тройката....мани, мани.
22 Януари 2014 10:30
Мукта, Уточнението ти, "истински ботевисти" никога не е било толкова точно. Баш в момента да се филосовства и да се правят паралели Арабията, не го разбирам.
22 Януари 2014 17:29
Наистина Славков беше голям футболист. Гледал съм го много пъти на живо. Правеше невероятни неща. Нека почива в мир. Отдавна съм му простил оня гол с ръка!
22 Януари 2014 17:37
И аз му прощавам за дезертьорството. Както вече казах, нашите мили приятели от политическия елит, бяха опорочили ценостната ни система. Соцграндовете предлагаха по-големи възможности и беше много трудно да им се устои.
22 Януари 2014 20:47
Остин, нито сме ви отнемали името, нито сме ви пращали в Б група, за да сме ние в А...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД