:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,003,615
Активни 438
Страници 1,538
За един ден 1,302,066

Румъния осъди бивш министър за злоупотреби

СНИМКА: www.ziarulring.ro
Бившият румънски министър на младежта и спорта Моника Якоб Ридзи.
Бившият румънски министър на младежта и спорта Моника Якоб Ридзи бе осъдена на пет години затвор за злоупотреба със служебно положение и корупция, съобщиха местните медии. Обвинението, повдигнато от Националната прокуратура за борба с корупцията, е във връзка с организиране на чествания за Деня на младежта през 2009 г. Според прокурорите бившата министърка е възложила незаконно на частни фирми договорите за националното отбелязване на празника, като нанесените щети са в размер на около 650 000 евро. Моника Якоб Ридзи бе министър на младежта и спорта в периода декември 2008 - юли 2009 г. Обвиненията срещу нея бяха повдигнати през май 2011 г.

Върховният касационен съд издаде няколко присъди срещу Ридзи по различните точки от обвинителния акт. Присъдите бяха слети и тя следва да изтърпи най-тежката - пет години затвор ефективно. На бившата министърка от Демократично-либералната партия също така ще бъдат забранени някои граждански права за период от три години след изтърпяване на наказанието. Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана. По същото дело бяха обвинени още десетина лица, като някои от тях получиха ефективни, а други - условни присъди.

3
1428
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
28 Януари 2014 19:53
Румънската Моника осъдена! А българската кога?
29 Януари 2014 00:14
Да, наистина, кога в България ще има ефективна присъда за престъпниците на власт?
Комшиите от север дават вече няколко пъти добри примери. Затова и ЕС гледат на тях в много по-добър план.
29 Януари 2014 07:49
Изобщо не си правете илюзии че мамалигарите са "по-добре" в правно отношение.Положението там е къде-къде по-страшно от при нас.
Там корупцията и власта са слети до степен "неотличимо".Тази дето я съдят за 650к евро е жертвен козел някакъв - има няколко министри разорили цели индустрии в полза на лобитата зад тях, още са на власт.Подобно на нашите министри - булеварда се блокира за да минат безпрепятствено през задръстената столица рано сутрин.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД