:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,003,743
Активни 451
Страници 1,666
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Изслушването на Ратко Младич и Радован Караджич

пред Трибунала в Хага се превърна вчера в театър, предаде Би Би Си. Бившият военен лидер на босненските сърби Младич отказа да даде показания по делото срещу своя шеф Караджич, нарече Трибунала в Хага "сатанински" и дори поиска охраната да му донесе зъбната протеза, за да говори по-ясно. На съдебното заседание трябваше да се изяснят отношенията между двамата по време на падането на анклава Сребреница през 1995 г. и обсадата на Сараево във войната в Босна. Младич и Караджич са обвинени в геноцид, военни престъпления и престъпления срещу човечеството заради ролята си във войната в Босна от 1992 до 1995 г., в която загинаха 100 000 души.



Дамаск обвини Вашингтон във "въоръжаване на терористите"

по време на мирната конференция в Швейцария и това доведе до временно преустановяване на разговорите, предадоха агенциите. Пратениците на Дамаск призоваха участниците в преговорите да приемат изявление, в което да осъдят "решението на Вашингтон за подновяване на оръжейните доставки за терористичните групи в Сирия". Преди това стана ясно, че Конгресът на САЩ одобри доставянето на леко стрелково оръжие на умерените сили на сирийската опозиция.



САЩ и Великобритания събират данни

за потребителите на приложенията за смартфони, писа в. "Ню Йорк таймс", като цитира документи, предоставени от бившия сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън. Шпионските агенции събират информация от всякакви приложения - от популярната игра Angry Birds, услугата Google Maps до Facebook, Flickr и Twitter. Когато някой използва приложение на своя смартфон, шпионската програма предоставя данни за местоположението му, списък с контактите му, които Агенцията за национална сигурност (АНС) събира и съхранява. Говорителят на Белия дом Джей Карни обаче отрече твърденията.



ООН накара държавите членки да не плащат откуп

на терористи при отвличането или взимането на заложници, предадоха агенциите. Резолюцията, приета от Съвета за сигурност на ООН, призовава страните да не позволяват на терористите да печелят пряко или косвено от откупи или политически отстъпки. Документът бе приет единодушно по инициатива на Великобритания и с подкрепата на Франция и САЩ.
889
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД