:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 563
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Социалистите в ЕП предлагат Хашим Тачи за Нобелова награда

Групата на европейските социалисти и демократи в Европарламента номинира косовския премиер Хашим Тачи, сръбския премиер Ивица Дачич и върховния представител на ЕС за външната политика Катрин Аштън за Нобелова награда за мир, съобщи ЮрАктив. Като аргумент се изтъква техният принос за нормализиране на отношенията между Белград и Прищина. Предложението вече е изпратено до Нобеловия комитет и най-вероятно ще предизвика учудване заради репутацията на някои от предложените лидери на Балканите, коментира изданието. Това предложение идва, след като миналия месец представители на Конгреса в САЩ изпратиха подобно писмо със същите кандидатури за Нобеловата награда за мир. Тогава Дачич заяви, че не би искал да получи наградата заедно с Тачи, който е бивш лидер на Армията за освобождение на Косово (АОК) и определян като военнопрестъпник в Сърбия. През 2010 г. доклад на Съвета на Европа посочи Хашим Тачи като шеф на мафиотска организация, която в края на 90-те години е извършвала убийства с цел трафик на органи и други престъпления.

44
1646
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
44
 Видими 
28 Януари 2014 20:12
Социалистите номинират ХашиШ Тачи за Нобел. Бравос, венсеремос, другари!

Станишчев, що така бе, Миме?!
28 Януари 2014 20:35
Не е Хашиш, а Хероин Тачи.
А новината е виц на годината, според мен...
28 Януари 2014 20:41
Е, тва е като компенсация за писмото до др. Милошевич
28 Януари 2014 20:54
Това социалистите, на които др. Станишев е председател ли?
28 Януари 2014 21:19
Защото сме социалисти.
28 Януари 2014 21:25
Добре е да се чете цялата статия, а не само заглавията (болдването е от мен):
Групата на европейските социалисти и демократи в Европарламента номинира косовския премиер Хашим Тачи, сръбския премиер Ивица Дачич и върховния представител на ЕС за външната политика Катрин Аштън за Нобелова награда за мир, съобщи ЮрАктив. Като аргумент се изтъква техният принос за нормализиране на отношенията между Белград и Прищина. Предложението вече е изпратено до Нобеловия комитет и най-вероятно ще предизвика учудване заради репутацията на някои от предложените лидери на Балканите, коментира изданието. Това предложение идва, след като миналия месец представители на Конгреса в САЩ изпратиха подобно писмо със същите кандидатури за Нобеловата награда за мир

Нека видим и другите номинирани. Въпреки номинацията от Конгреса на САЩ, аз се съмнявам предложението да мине.
28 Януари 2014 21:27
Да подкрепиш подобна колосална глупотевина само защото е подаден от Задокеанския Конгрес си е срам отвсякъде. Никакво значение няма кой пръв е **** на метеното.
28 Януари 2014 21:31
Това пък що за щуротия е?
28 Януари 2014 21:43
Що се сърдите на Моников? Той си е на къса сиджимка зад океана .
Иначе синекура в Брюксел - йок.
Тоя цял български народ направи заложник на еврокариерата си , пък за една награда за Хашим Тачи ли ......
28 Януари 2014 21:44
Станишев!!!! Какво спиш по въпроса? По-голям кръволок за нобелова награда за мир сигурно не е бил предлаган.
Конгреса си е ясен, тук албанското лоби е много силно. Но ПЕС и ЕП?
28 Януари 2014 21:48
Да подкрепиш подобна колосална глупотевина само защото е подаден от Задокеанския Конгрес

Предлагам първо да видим кои точно са вносителите на номинациите:‌

Ето, първото съобщение (моля, отбележте датата 23 декеври м.г. т.е. преди повече от месец, но никой не е писал тогава по въпроса):
Representatives of the Serbian and Albanian lobbying group in the US Congress have nominated European Union High Representative for Foreign Affairs and Security Policy Catherine Ashton, Serbian Prime Minister Ivica Dacic and Kosovo PM Hashim Thaci for the 2014 Nobel Peace Prize, Serbian Radio Television (RTS) said on Tuesday.
Натисни тук
А ето и днешното съобщение (моля, отбележете, че номинацията е от групата на социал-демократите в ЕП, а не от ПЕС):
The nomination sent to Nobel Peace Prize Committee chair Thorbjorn Jagland came in the form of a letter from the head of European Social Democrats, Hannes Swoboda
Натисни тук
Жокер: Шерше ля фам (заради нея е номинацията на социал-демократите).
28 Януари 2014 21:48
Каква нобелова награда?Нали го бяха обвинили че е замесен в търговия с човешки органи.
28 Януари 2014 22:11
Yowza, не ни прави на овца.
Този същия Ханс Свобода е онзи, за когото са платени онези скандални 100 хилки евро само и само Моников да има софра с него.
Не са в два различни свята .
28 Януари 2014 22:27
Другарко Yowza, да сравнявате доминирания от републиканците американски конгрес с парламентарната група на ПЕС в Европарламента или още по-лошо, да намеквате, че парламентарната група се води по акъла на конгреса, не е добре за каузата ни.
28 Януари 2014 22:28
Жокер: Шерше ля фам (заради нея е номинацията на социал-демократите).

С ля фам или без фам, абсолютно ми е все едно - номинацията е танц на гробовете на сърби И албанци. Профанация на идеята за Нобелова награда за мир. Не че е за пръв път, но този път избиха рибата, изкъртиха фаянса и плочките!
28 Януари 2014 22:34
Колко интересно. Поставих на игнор Алин. Само него. Показа ми на игнор и независим,. катарзис. Добре. Но сега на една и съща страница Другаря един път е на игнор а по надолу сие на мястото. Ей богу! Тези яко разчленяване правят
http://www.segabg.com/replies.php?id=234390
28 Януари 2014 22:54
Не сравнявам, другари. По принцип предпочитам първо да се запозная с фактите, а после да се фащам за клавиатурата.
Ето, посочих цитати, които представят фактите. Цитатите са с посочени източници.
Свобода не е Станишев и г-н Свобода е изразил личното си мнение в писмото подписано от него самият. Толкоз. Станишев може да няма и хабер за това писмо. Знам ли? Ако иам данни/факти., че е знаел - друг въпрос. Към момента обаче такива няма, но спекулациите се сипят. Коментирайте известните факти, ама не ви отърва нещо. Къде по-удобно е да се търси под вола теле и да се подскача.
Мисля, че писах вече - не вярвам тази номинация да мине. Защо преполагам е ясно на всеки, който ме познава поне отчасти от форумното ми присъствие и мисли с главата си, а не търси заяждане. Е, те това е моето мнение.
А имам и един въпрос. Защо сега се пише за номинацията, а не примерно на 24 декември, когато е била изпратена от Конгреса на САЩ?
Отговор не чакам.
28 Януари 2014 23:07
А имам и един въпрос. Защо сега се пише за номинацията, а не примерно на 24 декември, когато е била изпратена от Конгреса на САЩ?
Отговор не чакам.

Ами защото тази номинация е от европейските социалисти, а ти питаш за номинацията на Конгреса на САЩ. Айде, да речем, САЩ са толкова далече, че нищо не виждат, гепнали ги две лобита, натиснали ги в ъгъла, те се поддали. Но европейските социалисти би трябвало да са по-наясно с балканските политики. Още повече, че сред шефовете на европейските социалисти се срещали историци, казват...
28 Януари 2014 23:17
След като дадоха Нобелова награда за мир на един токущо встъпил в длъжност президент вече нищо не може да ме изненада!
28 Януари 2014 23:21
С ля фам или без фам, абсолютно ми е все едно - номинацията е танц на гробовете на сърби И албанци. Профанация на идеята за Нобелова награда за мир. Не че е за пръв път, но този път избиха рибата, изкъртиха фаянса и плочките!

Да де, ама сърбинът няма нищо против да бъде номиниран и то точно с тази обосновка и не говори изобщо за танци по гробовете. А и сърбите не са се вдигнали на протести заради номинацията, нали?
Номинацията е странна и изненадваща. Точно затова е важно да се рзбере какви са истинските причини и подбуди някой някъде да е взел решение за тази номинация. Говори се за лоби и на албанци, и на сърби. Толкова ли е силно това лоби в Конгреса на САЩ? Кои са неговите прредставители? Какви са начините, ако ги има изобщо, да се противодейства на подобна номинация
Ще ми се да не мине тази номинация. По ред причини една от които е, че смятам, че ще е гавра с паметта на много хора, с достоинството на много хора и с почетната награда. Не че някой ще ме пита де. И‌ ако натиснат великите сили - колко му е да стане.
28 Януари 2014 23:23
Основная статья: Фракции Европейского парламента

Европейская народная партия — консерваторы и христианские демократы
Прогрессивный альянс социалистов и демократов — социал-демократы и социалисты
Альянс либералов и демократов за Европу — либералы
Зелёные — Европейский свободный альянс — экологисты и регионалисты
Европейские консерваторы и реформисты — консерваторы, выступающие против федерализации ЕС
Европейские объединённые левые/Лево-зелёные Севера — левые социалисты и коммунисты
Европа за свободу и демократию — националисты и евроскептики
Независимые депутаты Европейского парламента — вне фракций


Значи наш ПЕС е към ПАСД; няма да сме към левите социалисти и комунистите, я.

И повече да ме не питате що съм против Станишев.
28 Януари 2014 23:28
Да де, ама сърбинът няма нищо против да бъде номиниран и то точно с тази обосновка и не говори изобщо за танци по гробовете. А и сърбите не са се вдигнали на протести заради номинацията, нали?


Тогава Дачич заяви, че не би искал да получи наградата заедно с Тачи, който е бивш лидер на Армията за освобождение на Косово (АОК) и определян като военнопрестъпник в Сърбия.

Дачич е сърбинът.
28 Януари 2014 23:40
И? Да четеш някъде, че Дачич говори за танци по гробове или че е против номинацията? Нещо за протестиращи сърби? За това писах по-горе и то доста ясно, струва ми се.
А дали ще я получват заедно/едновремено наградата е чисто технически въпрос. И‌ ми се струва, че ако се стигне дотам, ще има извиване на нечии ръце. Но това са подробности.
Не разбирам защо не номинират държавите, а не личностите, щом им е толкоз зор да ги отличат. Как номинираха и отличиха организции, че и Европейската комисия. Няма да е прецедент.
28 Януари 2014 23:59
Боже, боже, реших да прехвърля заглавията преди лягане, но сега какъв ти сън?
Това да се чудиш смешка ли е, подигравка ли е ... Да паднеш от смях ли, да си оскубеш косата от яд ли ...
Все си мисля, че има граници на човешкото падение, но все съм опровергавана.
29 Януари 2014 00:05
Yowza в конвулсии на амбразурата в защита на Моников .....
Този песераст е готов на всичко , само и само да се докопа до синекурата в Брюксел.
Слава Богу , че един умен, балансиран човек като Калфин , намери сили да го хвърли в истерия и бутне по пързалката .
29 Януари 2014 00:09
Насата
29 Яну 2014 00:05

Две думи: Дяволът, евангелието. С това ми се изчерпват порциите от думи и време, която имам желание да Ви отделя. Изобщо.
29 Януари 2014 00:11
И? Да четеш някъде, че Дачич говори за танци по гробове или че е против номинацията? Нещо за протестиращи сърби? За това писах по-горе и то доста ясно, струва ми се.


Натисни тук
29 Януари 2014 00:16

Yowza (28 януари, 23:21) повдига интересния въпрос за влиянието на етническите лобита в САЩ.
Поразрових се в мрежата и намерих много публикации и за сръбското, и за албанското лоби в САЩ. Между другото, за сръбското лоби се споменава, че през 90-те години не е било достатъчно силно да противодейства на политиката на Вашингтон по отношение на Западните Балкани. Относно албанското лобиране на американска почва има доста критични материали. Посочвам само един - http://www.freerepublic.com/focus/news/1868428/posts.
В други, крайно критични публикации относно номинацията за Нобелова награда за мир, се цитират потресаващи данни от книгата на Карла дел Понте - "Hunting".
29 Януари 2014 00:16
Тези нормални ли са?
Най-отявленият престъпник, търговец на човешки органи и наркотрафикант, заедно с недоносчето от Сърбия, бивше пиленце под крилото на СПС, а за капак и травестита със затруднения в лицевата мимика?
Тези ли са социалистите от ПЕС на очилатото неработило въздухарче?
29 Януари 2014 00:30
Darby, благоадря. Ще потърся и аз информация.
Аз почнах да търся кои са другите номинирани. Защото номинацията на Тачи ми прилича на контра-номинация на нещо.
Какво откривам?
Владимир Путин също е номиниран за Нобеловата награда за мир за 2014 за съдействието му в мирното решаване на конфликти не само на територията на Русия, но и в различни зони на света. Това е от октомври м.г.
Сноудън е бил номиниран още през юли м.г. от шведски професор по социология.
Сега леко и полеко започвам да разбирам на какво се противодейства. Путин - Сирия. Сноудън - той е ясен. Оле мале. От трън, та на глог.
29 Януари 2014 00:37
Мей би, ССтанишев първи е подписал това ходатайство, за добросъседство и сътрудничество на Балканите...
29 Януари 2014 00:47
Не е подписвал Станишев, не блъфирайте. Ако беше, името му щеше да се е появило.
Ама и изборът за 2014 е един:
1. Сноудън.
2. Путин
3. Аштън,Дачич,Хачи.
4. Още една Сирийска връзка: Mother Agnes Mariam of the Cross (civil name Fadia Laham) and the Mussalaha Reconciliation Initiative in Syria have been nominated by Mairead Maguire, Nobel Peace Laureate, for the 2014 Nobel Peace Prize
5. Thich Nhat Hanh - Зен монах, учител

П.С. Крайният срок за представяне на номинациите за 2014 г. е 1 февруари.

29 Януари 2014 01:59
да сравнявате доминирания от републиканците американски конгрес с парламентарната група на ПЕС в Европарламента или още по-лошо, да намеквате, че парламентарната група се води по акъла на конгреса, не е добре за каузата ни

Да бе, тъй е. Тогава не ви остава нищо друго освен да подкрепите номинацията на Владимир Путин и да натрите носовете и на Американския Конгрес и на европейските социал-демократи, на Свобода. А дано и на Станишев да натриете носа, макар че не е много ясно.
Ако по някакви причини имате проблем да подкрепите Путин, Сноудън също е вариант. Тогава натриването на носа на Американския Конгрес ще е още по-чуствително.
Изобщо, имате избор.
Аз, след като научих кои са и другите номинирани, моят избор вече го направих.



29 Януари 2014 02:35
Демокрацията е ЛИЦЕМЕРНА!
Демократите- дваж повече!!
Социалистите и социалдемократите- триж повече!!!
КАЗАХ!
29 Януари 2014 03:29
Яко.
Чак за Нобелова награда за мир да го предложат другарите. Хайде, да беше Ругова как да е, ама късно.

Др. Yowza се е пробвала да прикрие зацапанния задник на др. Станишев с подръчни средства, без да е въоръжена с опорни точки, и се е получило голямо омазване.
29 Януари 2014 06:57
Аз предлагам т.нар. социалсти да вземат и Хитлер да предложат, с анекс - поради изключителните му заслуги към световния мир - по изключение посмъртно.
Гемеджи, из форума с по няколко ника и никове близнаци вилнеят единствено яростните крепители на неолибералните, фундаменталнопазарни и и евроатлантически безценности. По съвместителство върли борци срешу комунизма, поддръжници на Боку и РъБове от всякакво естество, както и на площадно-протесташкия морал.
29 Януари 2014 08:16
А нашето предложение за Нобел?
Един Българин имаше много номинации - за световен кмет, за фут....... Защо да не пробваме?
29 Януари 2014 08:47
Да вземем и нашия Исо да предложим, а?
29 Януари 2014 09:52
ПРОТЕСТИРАМ!

Предлагането на военно-престъпника Хашим "Змията" Тачи за Нобелова награда за мир надминава всеки праг на търпимост.

Станишев,
29 Януари 2014 10:26
Другарю Firmin, другарката Yowza e е обяснила по-горе - това е предложение на парламентарната група, може да и не е на парламентарната група, а само на др. Свобода - той е подписал писмото. Не е ясно колко общо има парламентарната група с ПЕС, може и нищо общо да нямат, може дори и др. Станишев изобщо да не знае за това предложение. Нали не можем да допуснем, че такова предложение е минало с одобрението и дори със знанието на др. Станишев?
29 Януари 2014 13:10
Егати фъшкиите!
29 Януари 2014 14:36
Гемеджи, из форума с по няколко ника и никове близнаци вилнеят единствено яростните крепители на неолибералните, фундаменталнопазарни и и евроатлантически безценности. По съвместителство върли борци срешу комунизма, поддръжници на Боку и РъБове от всякакво естество, както и на площадно-протесташкия морал.

Так держат Софке!Айде няма да давам примери колко многоникови красножопи другарчета списват тук,някои от тях толкова уникални тЪпири,че и зад 10 ника им личи кои са А като се интересувам от сАвецките ценности ще се свържа с тебе,обещавам
31 Януари 2014 13:51
Ахмед Доган пак го забравиха. А той може и пледоария да си е подготвил.
31 Януари 2014 20:28
А аз предлагам групата, барабар с баронесата на ботушите ми за сапун, евентуално шампоан.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД