:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 577
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Българите 5,3 млн. през 2050 г.

В цяла Източна Европа естественият прираст е отрицателен
При очакван прираст минус 32 процента, през 2025 г. броят на българите, които сега са 7,8 милиона, ще намалее до 6,6 милиона, а през 2050 г. те ще са едва 5,3 милиона, сочат прогнозите на американския институт Попюлейшън рефърънс бюро, цитирани от АФП.

Наблюденията на института са, че във всички страни от Източна Европа, които се очаква да се присъединят към Европейския съюз, естественият прираст е отрицателен.

Според Попюлейшън рефърънс бюро, по-нисък прираст от България има само Естония. Там до 2050 г. се очаква населението да намалее с 36 процента, тоест от 1,4 на 0,9 милиона.

Що се отнася до останалите държави, включени в демографското проучване, очакванията са до 2050 г. населението им да намалее с между 25 и 9 процента. За Латвия прогнозата е през 2050 г. да има с една четвърт по-малко население, отколкото в момента. За Румъния очакванията са от 22,4 милиона души сега населението през 2050 г. да достигне 17,1 милиона (намаление с 24 процента).

Най-добра сред бъдещите членки на ЕС от Източна Европа е демографската ситуация в Чехия. Там очакваното намаляване на населението до 2050 г. е 9 процента, тоест от 10,3 на 9,4 милиона души.
4
402
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
07 Декември 2002 19:31
Ало редактори на "Сега", колко ви се заплаща и от кого да повтаряте една и съща "прогноза". Не мислите ли, че с това афиширате истинския си ГОСПОДАР. Във всеки случай присъствието ви на "медийния пазар" няма нищо общо с интересите на българския народ. Пишете по- добре че мис Свят е спечелена от туркиня, това ще звучи по -добре, ние не мразим турците. А иначе къде колко народ ще остане след 50 години, е това си е Божа работа и баба ви Ванга, че и други са се проинесли много по- компетентно.
08 Декември 2002 02:56
Нима не виждате че СЕГА е скапан комунистически вестник
а журналистите му са слуги на червената Мафия!
Може ли един уважаван вестник да плюе по МП който владее 7 Езика
и е наследник на Бурбоните?
вестник Сега е един парцал в който вирее Фичовщината и Райчевщината.
А Форумът е организиран точно както американската база в Гуадалахара дето държат терористите. Но там разделението на терористите е с цел а тук хората са разделени нарочно! Ениуейз.
проф.Поповски

08 Декември 2002 04:09
Уважаеми проф. Поповски, затворниците, за които пишете, се намират в базата на САЩ в Гуантá намо (Guantá namo) в Куба, а не в Гуадалахара (Guadalajara).
Има поне 2 Гуадалахари- в Испания, на река Гуадалкивил (Guadalquivil), както и в Мексико, втори град на страната и столица на щата Халиско (Jalisco).
08 Декември 2002 19:19
Нека бъде Гуанта-намо
Нима това пременя смисъла на казаното от мен?
проф.Поповски

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД