:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 270
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Избиратели на реформаторите недоволни от част от водачите

Идеални хора няма, отговори им Радан Кънев
Снимка: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
"Листите ни имат най-голям процент местни водачи, плод са на труден компромис, в тях няма нито един политически парашутист", обявиха от Реформаторския блок, за да парират критиките на симпатизантите си.
Критики за конюнктурност и нечисти сметки изпълниха форумите, след като партиите от Реформаторския блок успяха след тежки преговори да си разделят водещите места в общите листи. Имената бяха обявени в събота. Проблемни според избирателите са водачите в Хасково, Смолян, Монтана. В Хасково начело е Станислав Иванов, син на действащия кмет. В Смолян води Ариф Агуш, в Монтана - бившият депутат от НДСВ Борислав Великов. Срещат се критики и за Бургас, Кюстендил, Русе и София.

Водачите на листите очевидно са определени на квотен принцип според тежестта на партиите в коалицията. "Демократи за силна България" и "Движение България на гражданите", които имат най-голям резултат на последните парламентарни избори, получиха по 7 челни места. Народна партия "Свобода и достойнство", ръководена от отцепника от ДПС Касим Дал, има 6, СДС - 5. По едно си поделиха малките партньори в коалицията - БЗНС с лидер Никола Ненчев, Християндемократическата партия на България, водена от Ирина Репуц, и "Българска нова демокрация" на група отцепници от НДСВ. Едва 3 места останаха за гражданската квота.

Меглена Кунева води в софийския 25-и избирателен район, където ще се състезават още Бойко Борисов, Михаил Миков и Волен Сидеров. Радан Кънев си е избрал Варна, където ще се сблъска с бившия регионален министър на ГЕРБ Лиляна Павлова, лидера на "България без цензура" Николай Бареков, червения Ангел Найденов и най-популярната фигура на АБВ Ивайло Калфин. Другите двама кандидати в столицата са водачът на СДС Божидар Лукарски и тъмносиният Петър Москов. В Пловдив-град реформаторите издигат местния уролог доц. д-р Димитър Шишков срещу Бойко Борисов и Николай Бареков. Кандидатите от НПСД са разпределени стратегически в смесените райони - освен Агуш в Смолян, Касим Дал е първи в Силистра, Корман Исмаилов - в Кърджали, Орхан Исмаилов - в Търговище, Билгин Якубов - в Добрич и Мюйессер Солак - в Разград. Женски двубой ще има в Кюстендил - Ирина Репуц срещу червената Мая Манолова.

"Идеални листи няма, идеални кандидати няма и идеални хора няма", каза Радан Кънев. "Листите ни имат най-голям процент местни водачи, плод са на труден компромис, в тях няма нито един политически парашутист". Кунева подчерта, че превес имат младите хора.



ГРОЗДЕТО Е КИСЕЛО

"С мощността на ГЕРБ, с експертния потенциал на реформаторите, с помощта на Германия с нейните фондации можем да измъкнем България от блатото", обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на Седмия летен университет на младежкия ГЕРБ във Варна. "Единственият логичен партньор на ГЕРБ остава Реформаторският блок. Те обаче си избраха позиция, от която да намират само кусури. Лошото е, че такива партии "от третия пол" обичат само да критикуват и не предлагат нищо градивно. Битката в политиката е да управляваш, а на тях им харесва повече да седят в опозиция и да бъдат ухажвани, обгрижвани и да имат последната дума от висотата на скалата, на която са застанали", нападна ги Борисов.



МЕЧТИ

"Аз ще съм новият Ахмед Доган в политиката, защото "България без цензура" ще е новият балансьор в парламента" - това си пожела Николай Бареков на II национален конгрес на партията си. С водачески места в листите му са възнаградени хора, напуснали партиите си, за да отидат в неговата. Бившият гербер Светлин Танчев е начело в Благоевград и в столичния 24-и избирателен район. Димитър Аврамов, който напусна "Атака" дни преди разпускането на последния парламент, води в Разград. Друг бивш сподвижник на Волен Сидеров - Калина Крумова, оглавява листата в Ловеч. Екслидерът на младежкото НДСВ Стефан Кенов пък получава водещото място в Бургас. "Ще отворим нови 1 млн. работни места в пет сектора на икономиката", обяви Бареков. По-късно се разбра, че говори за период от 8 години.
1
2937
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
31 Август 2014 19:40
http://afera.bg/%d0%b4%d0%b8%d0%b0%d0%b3%d0%bd%d0%be%d0%b7%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d1%81%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%b5-%d0%b1%d1%83%d0%b4%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bc.html
Диагнозата на населението е: БУДНА КОМА. Клиничната смърт и леталният изход предстоят.
Бареков заяви намеренията си да бъде новият Доган.
Служебният кабинет разреши на янките да дупчат Добруджа за шистов газ.
Експертите уличиха в лъжа одита на държавния резерв и се оказа, че държавата разполага с 8, 9 млрд. лева.
Заклинанията на Борисов, че държавата е фалирала, се оказаха долнопробни лъжи.
БНБ продължава престъпното си бездействие в КТБ и тайно подготвя коварен удар срещу една друга банка.
Прокуратурата е парализирана.
Служебният министър Порожанов унижава хората, като им бръщолеви, че ще могат да теглят по 700-800 лв. от влоговете си в КТБ.
Служебният министър Щонов обеща повишаване на цените на ел. енергията с 50%, за да гарантира печалбите на собствениците на фотоволтаиците.
Вицепремиерът и министър на правосъдието пише актуализация на съдебната система, срещу която скочиха три организации на юристите у нас.
Това е епикризата на България. За последните няколко дни.
Диагнозата на населението е: БУДНА КОМА.
Клиничната смърт и леталният изход предстоят. В близко бъдеще.
Любо Кольовски
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД