:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 242
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Бойко спечели с много, но за кратко

Съдбата на следващия български кабинет ще бъде решена традиционно и досконално - под масата
Петьо Цеков
Ако и този път ГЕРБ не състави правителство, след като е спечелила изборите, Бойко така ще ви се обиди, че 1 км нова магистрала няма да видите. Ще отвърне поглед от вас и до 2016 г. ще гледа само "Реал", а след това ще стане президент и ще гледа каквото си иска.

Няма спор - изборните резултати са такива, че съставянето на нормално правителство е почти невъзможно. Представителите на дясното европейско семейство - ГЕРБ и Реформаторският блок, са недостатъчни, за да сформират мнозинство. Левите - БСП и АБВ, са толкова малко, че скоро ще се събират в стаята под стълбите на втория етаж в НС. Либералите от ДПС съсипаха всичко, което докоснаха през годините, и днес никой не желае да ги припознае като партньор. Националистите са пластични, широко скроени хора, но също толкова нежелани.

Поради силно ограничения сервитут на победителите единственото възможно правителство е компромисното, размитото, безпринципното. Точно като онова, което ни управляваше след миналогодишните избори. С две думи - днес е нужно толкова низко политическо действие, че то би трябвало да бъде инкриминирано в Наказателния кодекс.

Възможно е Борисов наистина да се опита да състави



ново правителство на малцинството



Да играе сам - с обоснованата надежда, че другите ще го подкрепят, защото се страхуват от нови избори. Но под правителство на малцинството никога не се е криело нищо друго освен тайна коалиция, която е временна, а понякога и внезапно временна. През 2009 г. Борисов направи такова и успя да го задържи почти цял мандат. После партията му се хлъзна - пак печели, но все по-малко. Иначе няма никакво съмнение, че едно ново правителство на малцинството ще бъде подкрепено от поне пет партии, за които е нужно време, за да съберат пари за следващите избори. В началото.

В такова правителство няма да влезе БСП. Те вече играха този мач през 2013 г. Социалистите ясно декларираха, че приемат ролята си на опозиция. За Михаил Миков бъдещето на партията е "конструктивна и лоялна опозиция, която ще подкрепя българските граждани с решения в законодателството". В България широка немска коалиция е просто невъзможна, а БСП е наясно как се лекуват рани в дълбока опозиционност - спомнете си ерата след Виденов. Сега, разбира се, положението в партията е по-зле оттогава, колкото и невероятно да звучи. Но времето лекува всичко, а



партизаните знаят как се оцелява в екстремни условия



ДПС винаги е готово да сръбне малко от властта. В неделя Лютви Местан не затвори вратата пред коалиция с ГЕРБ, която в българската парадигма е най-логичното нещо, което може да се случи. Нещо повече - Местан заяви, че проучвателният мандат на ГЕРБ трябва да бъде "задължително успешен". След кафето на Борисов и Местан и последвалия депесарски шут по кабинета на Орешарски подобна коалиция е мрачно безпринципна, но напълно възможна. Двете партии имат допирни точки, които биха могли да използват, за да облекат в заклинания едно "национално отговорно правителство". Един либерално-демократичен тюрлюгювеч. Пред тази коалиция има само един въпрос: "Готов ли е



Бойко да се целуне с Местан на Орлов мост",



след като е наясно, че Лютви ги вършеше тези неща посред бял ден със Сергей. Ако Бойко е готов за това, трябва да е готов и за пенсия.

Въпросът за властта стои с огромна сила в Реформаторския блок. По обичаите на европейската демокрация ГЕРБ е длъжен да предложи брак първо на него, а малките са длъжни да приемат. Могат да се правят на недостъпни, но не много, щото годеникът не е много търпелив. Проблемът е, че РБ продължава да се държи като орел, рак и щука и всеки ход по отношение на коалиция с ГЕРБ би могъл да го довърши. Въпреки безспорния изборен успех. Ако Меглена Кунева и онзи невнятен човек от СДС - специалистът по "Ман Ю", тръгнат на коалиция с Борисов, то ДСБ би трябвало моментално да напусне тази безпринципна компания. Ако коалицията пропадне, сигурно ще помолят Радан да си ходи барабар с всички преференции. Голямата опасност за РБ остава една - за целите на властта Борисов може да направи това, което направи с "Атака" преди няколко години, т.е. да ги раздели на няколко съставни части и да ги хапне на полувремето. Лошата новина на изборите е, че тази коалиция е недостатъчна. Трябва още една патерица.

Останалите са ясни. Те затвърждават старото римско правило, че колкото си по-малък, толкова си по-съгласен. Не виждам Бареков пред централата на ГЕРБ, но сигурно вече е купил цветя и бонбони и се е наредил пред къщата в Банкя. Най-яркият борец срещу Бойко вчера му пожела успешен проучвателен мандат и предложи партията си в бъдещата управленска коалиция. ББЦ се виждат до РБ в коалиция с ГЕРБ. Друг никой не вижда такъв миш-маш.

"Атака", която влезе в парламента само защото



някой умник реши да вдигне цената на тока



седмица преди вота, сигурно също е наясно, че трябва да се бори със зъби и нокти за оцеляването на парламента, щото е последен. АБВ постигна успех с първото си появяване на сцената, но той се дължи не само на вътрешната им красота, а и на махмурлука на "Позитано". На този фон "патриотите" изглеждат по-стабилен конструкт, но желанието за власт и страхът да не изпуснат момента може да им изиграят много лоша шега.

Каквото и да е следващото правителство, то днес не е ясно нито неговото лице, нито неговите приоритети. Ще актуализират ли бюджета, ще закрият ли КТБ, ще посегнат ли на плоския данък, ще вдигнат ли още цената на тока, ще строят ли "Южен поток" и нов блок на АЕЦ, ще започнат ли поне една съществена структурна реформа... Нищо от тези неща не е ясно.

Всъщност ясно е, че ако този месец няма правителство, по Нова година пак ще гласуваме, а



временният Близнашки току-виж се окаже с по-дълъг мандат от Орешарски



По дефолт, въпросът за властта е най-важният. За мен обаче най-важният резултат от тези избори беше гигантският успех на преференциалното гласуване. Това бяха първите парламентарни избори, в които хората гласуваха масово за хора. Тук грешки почти нямаше. Даже ДПС се разгласува преференциално. И ако не бяха глупавите правила, които партиите вписаха в ИК, за да защитят номенклатурните си водачи на листи, то хората така щяха да пренаредят листите, че никой нямаше да може да ги познае.



Ерзац мажоритарният вот сработи



Вторият успех на вота се крие във факта, че 95% от избирателите сътвориха най-представителния парламент в демократичната ни история - те гласуваха за партия, която попадна в парламента. Избирателят не се съобрази със заклинания от рода на "Гласувайте за мен, щото иначе ще пропадне страната". Така "малките" поучиха исторически шанс да отъркат депутатските скамейки, а демокрацията сработи в пълна степен.

Трето, случи се и това, което непартийните анализатори прогнозират от години - БСП уверено закрачи по утъпканите седесарски пътеки на разпад. В България вече няма нито една "червена крепост", падна дори Видин. В София БСП твърдо е трета политическа сила, а в Бургас е дори четвърта. След като преди 25 г. имаше 1 млн. партийни членове и още толкова в периферията, днес има всичко на всичко под половин милион гласоподаватели. БСП отдавна не е първа в големите градове, а отскоро загуби и малките. Днес дори не е първа на село, там царува ДПС. Социалистите даже не са партия на пенсионерите, щото в тази възрастова група има абсолютен паритет с ГЕРБ. Тъжна картинка. Предстоящите години са важни за АБВ и Таня Дончева - само ако те се задържат на сцената, ще има реална възможност за предефиниране на лявото пространство.

Другата важна новина от тези избори е представянето на ДПС. Тази партия претърпя тежък срив, като падна от 610 хил. гласоподаватели през 2009 г. до 400 хил. през 2013 г. Сега подобри резултата, но



е далеч от най-добрите си години



В Турция нямаше масово гласуване. Границата не бе прекосена от рекорден брой автобуси. Кърджали отбеляза печален рекорд по ниско гласуване. За да компенсира проблемите си сред традиционния си електорат, ДПС се насочи към ромите. Разшири географията, но доказа за историята, че е просто една етническа партия. Падането на избирателната активност все още поддържа тежестта на намаляващите гласове, оставяйки анализаторите да умуват дали ДПС спря умишлено избирателите си в последния момент, за да не мине БСП, или пък да помогне на своя "патерица" да прескочи бариерата за парламента. Следващите избори вероятно ще дадат отговор и на този въпрос.

Последната новина от тези избори бе гласуването в чужбина. Не в Турция, а в останалия свят. В Англия, Испания, САЩ. Бяха открити рекорден брой секции, пред които късно вечерта в неделя се виеха опашки. Традиционната липса на добра организация попречи на хората зад граница да гласуват още по-масово, но ако тук нещата се подобрят, факторът "чужбина" ще бъде значим на следващите избори. Всички могат да се възползват от него. При това обезлюдяване на българските градове не е пресилено да се каже, че при дистанционно гласуване изборите могат да бъдат решавани зад граница.

Засега обаче електронно правителство няма и партийната плутокрация държи здраво конците. Това означава, че съдбата на следващия български кабинет ще бъде решена традиционно и досконално - под масата. Този път е ясно едно - няма кабинет без Бойко. Няма да го прецакат, както преди.

Снимка: Борислав Николов
Борисов пак победи и пак има трудности да консумира властта
Снимка: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Преди по-малко от година Бареков и Каракачанов заедно искаха да се разграничат от ерата на Борисов. Днес те са в различни партии, но със сходни виждания за необходимостта от скорошно съставяне на правителство с мандата на победителите.
45
9250
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
45
 Видими 
06 Октомври 2014 19:23
БСП уверено закрачи по утъпканите седесарски пътеки на разпад.


Разбитите цръвени авари веке не знаят на кой Господ да се кланят.
Задържи ли се този парламент и новото правителство - зле. Не се ли задържи и след три месеца има нови избори, юще по-зле...
06 Октомври 2014 19:42
Предстоящите години са важни за АБВ и Таня Дончева - само ако те се задържат на сцената, ще има реална възможност за предефиниране на лявото пространство.


Тц. Тия са от стария щам. Гледам микробиологически на проблема - очаквам нов идеен вирус /в замяна на онзи ХИВ, открит от лицето Кутев/; очаквам го от две противоположни посоки, и от Запад - по стара традиция, и от Изток, по някои нови, още смътни тенденции. Може би ще се каращисат щамовете, това ще е най-добре за човечеството. Щото не са сал БСП и ПЕС фалшиви социалисти на тоя глобус.



06 Октомври 2014 19:48
Ще отвърне поглед от вас и до 2016 г. ще гледа само "Реал", а след това ще стане президент и ще гледа каквото си иска.
Точно
06 Октомври 2014 19:54
Но защо така сурово "Бойко спечели". По-ласкаво и нежно, ако обичате, например "нашият Бойко", "Бойчето".
06 Октомври 2014 20:18
Току-що прочетох в сайта на BBC сърцераздирателна история за шебека Робинсън(Робинзон по нашему), който от три години кисне сам-самичък на една ада(остров) насред река Замбези.Натисни тук

Преди да се докара до тази самоизолация, Робинсън заемал длъжността алфа в едно стадо шебеци, имал цел харем женски и купчина шебечета, а препитанието си изкарвал с нагли кражби от палатките на туристите. Обаче в някакъв момент хайванинът, дали щото го подгонил леопард, дали щото паднал от дърво,а оттам в реката, се озовал на острова и така спечелил прякора си. Вечерно време негови близки идвали на брега и го призовавали да се прибере, което шебекът отказвал да направи, аргументирайки се невербално с наличието на значителен брой петметрови крокодили във този участък от водоема, а тъй като опитите им да го върнат на родния бряг стигали само до теоретична фаза, властите най-накрая решили, че най-добре за всички е да не се занимават с екс-алфа шебека и го отсвирили.

Сметам, че историята е поучителна до немай-къде.
06 Октомври 2014 20:23
Сметам, че историята е поучителна до немай-къде.


И вълнуваща. Много я харесах и се размечтах.
06 Октомври 2014 20:26
Нали?
06 Октомври 2014 20:27
Кутев, земи ги стегни малце твойте ора, че ептен запецнаха и само спамят:

order 06 Октомври 2014 19:59
Същийййй ПИКЛьО ..............
Доктор пита пациента:
Как си, как си?
Много по-добре съм докторе, направо съм "победител".
До вчера си пиках на пръстите на краката, а от днеска пикам по-високо, пикам си на коленете!!!!!!!!!!!
Та и ТИКВАТА..... По лани имаше 117 дупетате, лани имаше 97 кат "победител"..... а сега е още "по-победител" и има около 80 дупетата и е супер "победител" и си пика нам къде си.....!!!!!!!!




06 Октомври 2014 20:53
Борисов много добре разбра, че е по - добре да има няколко патерици, вместо да управлява сам. Патерици, а не коалиция. Комарницки го е показал днес в Туш
06 Октомври 2014 21:12
Сметам, че историята е поучителна до немай-къде.


Жална е. Разхълца ме. Нали е животинка... саминка, сиротинка, без близки и приятели... Барем куче има ли си? Папагал? Или някой Man Friday? Има си Петкан, има, пръкнал се на острова по Цветница.

Джайнистка съм, де. Да не ми се сърдите на жалостивото сърДце.

06 Октомври 2014 21:13
Има си Петкан, има, пръкнал се на острова по Цветница.

Източникът ми мълчи по този въпрос.
06 Октомври 2014 21:25
25 декември е хубав ден за избори.Делиборана е готов,прасето оправено-гле'й гласуване.
06 Октомври 2014 21:28
Тоз Бойко без фамилия ли е останал? Що така? Както е известно, дори и в гората е добре животните да си имат по две имена в случай, че си изгубят едното: Мечо Пух, например. Иначе отиваш в категорията на Прасчо, Бухала, Кенга и Ийори.
06 Октомври 2014 22:32
wreckage 06 Октомври 2014 20:18
(снимка: натиснете тук)
06 Октомври 2014 23:30
Сметам, че историята е поучителна до немай-къде.


И на мен много ми допадна. Благодаря за посочката.

Впрочем за Туткалчев по повод "Този Бойко няма ли фамилия", макар за мен това има други измерения.
06 Октомври 2014 23:44
ДПС съсипаха всичко, което докоснаха през годините, и днес никой не желае да ги припознае като партньор.


Да, ама има и друг вариант - ГЕРБ да управлява с подкрепата на ДПС без да правят коалиция, както беше преди с Атака и РЗС. Та де факто пак всичко ще зависи от ДПС!
07 Октомври 2014 00:13
Незнам за Петкан, ама шебечето трябва да си има поне един бял кон, горкото.
07 Октомври 2014 01:19
Не ми се коментира поредната доза повърхностни интерпретации (това, че Атака влязла щото вдигнали цената на тока е като онази глупост от миналата година, че констибродското разследване не позволило ГЕРБ да вземе мнозинство). Но пък ще ви кажа три верни неща:
1) Всички са маскари. Гласуването за политическата ни класа единствено я легитимира. Политиката е толкова търсено поприще в нашата държавица, защото почти всякаква форма на икономическа активност минава през държавните институции и подобаващите поръчки, разрешителни, данъци и т.н.
2) Дори всички да не бяха маскари - и да изберем най-некорумпираните политици - хора които няма да жалят сили да работят за България и няма да откраднат нито стотинка за целия си мандат - няма да усетиме никаква разлика. Фактът, че няколко хиляди няма да забогатяват, няма да направи няколко милиона богати. Проблемът на България е в системата - не в цвета на властта. Тази система не може да се промени от който и да изберем, чрез нашите си избори.
3) Идеята, че може да има равни права, при неравни възможностти е логическа заблуда (това още древните гърци са го осъзнавали). Много хора страдат от тази заблуда - не само в България и затова си фантазират, че живеят в някаква демокрация и демокрацията е нещо много хубаво. Материалното разпределение на активите и доходите в едно общество предопределят неговото развитие - а те са концентрирани в едно изключително малко малцинство.
Надали нашите маргинализирани сънародници продаващи гласовете си или сричащи българския език в бюлетината са чели Дж. Раулс или Т. Пикети. Но ако го бяха направили може би щяха да се върнат на същото място където са в момента - да изкярят някой лев и кебабче, понеже в крайна сметка за тях ще е все едно.
07 Октомври 2014 01:54
Вече сме 52 процента! Победителите сме ние, негласуващите!
07 Октомври 2014 03:06
Бойко спечели с много, но за кратко

Не беше ли по важно, че българите щГД с много и за дълго?
07 Октомври 2014 07:50
Бойко така ще ви се обиди, че 1 км нова магистрала няма да видите. Ще отвърне поглед от вас и до 2016 г. ще гледа само "Реал", а след това ще стане президент и ще гледа каквото си иска.


Петьо Цеков —
07 Октомври 2014 08:30
Държавата ни вървеше от зле по-зле даже и в годините , когато имаше мераклии да я управляват. Сега такива мераклии няма. Как ли ще се отрази това ? Не е много трудно да се познае. За тези които нямат желание да гласуват бих казал , че само ускоряват неизбежното - пълна липса на българска държавност. Всеки да го тълкува както може.
07 Октомври 2014 08:44
Тц. Тия са от стария щам. Гледам микробиологически на проблема - очаквам нов идеен вирус /в замяна на онзи ХИВ, открит от лицето Кутев

Дорис, след като споменаваш щамове и вируси, да не пропускаме и бактериите.
От вчерашния Фейсбук:
Като всеки истински българин, имащ мнение за политиците, Роналдо и как се лекува настинка без да се напиеш много, давам своя отговор на въпроса "Ще се разберат ли осемте за коалиционно правителство?".
Според мен - НЕ.
И тъй като днес връчват Нобеловата награда за медицина и физиология, ще ползвам терминологията на областта, за да се обоснова научно - поради бактериална несъвместимост.
Както знаете, в тази категория има само един австриец психиатър, носител на Нобел. И това не е Зигмунд Фройд, както си мислите. Не, през живота си Фройд е получил единствено наградата "Гьоте", вероятно заради обосновано предположение, че страданията на младия Вертер произтичат от скрит Едипов комплекс.
А нашият нобелов лауреат се е казвал Юлиус Вагнер-Яурег и през 1927-ма взема наградата «за откриване на терапевтичния ефект от заразяването с малария при лечението на прогресивен паралич».
Ако се чудите с какви други гадни болести Яурег е заразявал страдащите от паралич, за да установи накрая, че именно маларията им влияе добре, ще Ви успокоя - вероятно направо е започнал с нея. Защото към него момент вече успешно са лекували сифилиса чрез заразяване с малария. Поне преживелите треската са били излекувани.
И причината била бактериалната несъвместимост. Бактериите на маларията се нуждаят от висока температура, която пък била смъртоносна за тези на сифилиса и паралича. Съществуването на едните означавало смърт за другите. Природата им не признавала коалиционно споразумения. Нямало компромис, нямало "нека се разберем за сметка на болния".
И тъй като бактериите са по-приятна тема от политиката, ще завърша с нещо смешно - още през следващата 1928 г. Александър Флеминг открил пеницилина, който трепел всичко наред, скоето обезсмислил лечебната роля на маларията. А Нобела си за това получил през 45-та.
07 Октомври 2014 08:45
Няма спор - изборните резултати са такива, че съставянето на нормално правителство е почти невъзможно.
Не е точно така - в парламента влязоха достатъчно ГМО-партии, продукт на кукловодите на прехода, така че биха могли да влязат в някой брак по сметка с Партията-майка. Докато партийно-политическата кочина не бъде разритана отново от ДПС, ако глиганите не получат това, което искат или ако са решили да унищожат още някой и друг едър бизнес в страната.
07 Октомври 2014 09:01
wreckage
06 Окт 2014 20:18


Аз с патравия си англиски като видях bаld thief веднага упознах Бойча.
He had a reputation as a bold thief - a robber baron adept at pilfering from the tourist tents lining the river bankЯ.
07 Октомври 2014 09:14
Борисов много добре разбра, че е по - добре да има няколко патерици, вместо да управлява сам. Патерици, а не коалиция. Комарницки го е показал днес в Туш

Слава, много патерици - много степени на свобода. А известно е, че колкото повече са степените на свободата, толкова по-неустойчива е системата...
07 Октомври 2014 09:29
Борисов не може да разчита на повечето парламентарни партии, като на патерици, тъй като преди години по време на предишния си мандат той влезе в сблъсък с политинженеринговата система, която създаде същите тези партии, както и самия него. Ако все пак го стори, това означава, че се е договорил със създателите си за подялбата на държавната копаня, както и за кражбата на още някой и друг бизнес в страната. Тежко на обществото ни и на малкото останали предприемачи у нас!
07 Октомври 2014 09:33
Rakita
07 Окт 2014 09:29


Готово.Не съм ти душманин на хляба.
07 Октомври 2014 09:37
vance
07 Окт 2014 09:33
Могло значи.
07 Октомври 2014 10:23
И защо "досконално", а не "точно", "безусловно" или друга българска дума?
07 Октомври 2014 10:23
3) Идеята, че може да има равни права, при неравни възможностти е логическа заблуда (това още древните гърци са го осъзнавали). Много хора страдат от тази заблуда - не само в България и затова си фантазират, че живеят в някаква демокрация и демокрацията е нещо много хубаво. Материалното разпределение на активите и доходите в едно общество предопределят неговото развитие - а те са концентрирани в едно изключително малко малцинство.
Надали нашите маргинализирани сънародници продаващи гласовете си или сричащи българския език в бюлетината са чели Дж. Раулс или Т. Пикети.


Пикети не отрича демокрацията, тъкмо напротив, в " Капиталът" той твърди аргументирано, че именно тенденцията за увеличаване на неравенството в доходите през последните десетилетия е причината за нейното отслабване. Между другото, бях постнал неговото (и на още няколко автора) предложение за драстична промяна на формата на европарламента и то беше по-скоро в посока на засилване на демокрацията.
07 Октомври 2014 10:26
Yantar браво !!! . Много добре казано. Призовавам за висока избирателна активност на българските граждани - нека всички изградим ДЕМОКРАЦИЯТА. И така до пълната победа на демократичния строй, урааааааа. И който не гласува за политическия елит - нека гори в ада, щото там демокрация няма.
07 Октомври 2014 10:38
morkoff
07 Октомври 2014 10:44
Петьо Цеков, ,
Не казваш, да продължим ли по кръговото или да вдигаме на трупчета, политическия ни Модел на "общуване" ?...
Yantar мили, от 07 Октомври 2014 01:19, ,
Уместно припомняш, но отдавна няма време да се повтаряме ...
Нуждаем се от повече знание за Пътя вън от "кръговото"...
По теорията на управлението подхванете тази Тема - търсенето на Изход чрез "преструктуриране", става най-актуална задача...
07 Октомври 2014 10:50
Пикети не отрича демокрацията, тъкмо напротив, в " Капиталът" той твърди аргументирано, че именно тенденцията за увеличаване на неравенството в доходите през последните десетилетия е причината за нейното отслабване.
Така е. В "Капиталът" Пикети показва с данни огромното и засилващо се неравенство на капитал и доходи в света. И въпреки че ги загатва, той не изследва в детайли пагубните въздействия на това неравенство върху възприятията за справедливост и механизмите за управление и развитие на човешкото общество (затова го цитирах в комплект с Раулс). Въпреки, че не е нужно човек да е чел каквото и да било, за да види с просто око, че чичо Пешо от село и Делян Пеевски нямат равна тежест в управлението на страната (и в пряк, и в преносен смисъл).
07 Октомври 2014 11:09
И въпреки че ги загатва, той не изследва в детайли пагубните въздействия на това неравенство върху възприятията за справедливост и механизмите за управление и развитие на човешкото общество


Целта на "Капиталът" беше да анализира ситуацията и си свърши работата. Никой авторитет от неолибералния лагер не можа да обори данните и заключенията в текста. Неравенството стана мейнстрийм тема, даже оня ден Лагард от МВФ-то заяви, че преодоляването му трябва да е приоритет. Колкото до чувството за справедливост, не съм сигурен че то се е размило или притъпило, просто в продължение на 20 години неолибералната догматика доминираше целия спектър на идеологиите. От 2008 насам теденцията се обръща.
07 Октомври 2014 11:56
Съдбата на следващия български кабинет ще бъде решена традиционно и досконално - под масата


Както обикновено, не особено вярно.

Създаването Съдбата на следващия български кабинет ще бъде решена традиционно и досконално - под масата
но и
Съдбата на следващия български кабинет ще бъде решена с протести по улиците и площадите
07 Октомври 2014 12:23
Ако и този път ГЕРБ не състави правителство, след като е спечелила изборите, Бойко така ще ви се обиди, че 1 км нова магистрала няма да видите.

С похарчените 17 милиарда вповече от Съселко, Боко Тиквата трябваше да построи тъкмо 10 пъти повече магистрали, отколкото построи в действителност. Което ще рече, че или цената на километър е станала 10 пъти по-висока или парите просто са откраднати.
07 Октомври 2014 14:22
Абе интересна работа!
Ако слушаш и четеш какво говорят и пишат по медиите - повечето не харесват Борисов.
От друга страна пък от гласуващите повечето го харесват.
И това не е са първите избори, които печели...
07 Октомври 2014 16:29
Г-н Цеков,
Вдигането на цената на тока от правителството на Чехлю не е единствената
причина за влизането на Атака в парламента.
Надали си давате сметка каква роля изиграха изцепките на Чехлю и Шаламанов
срещу Русия на фона на съучастническото мълчание на БСП и АБВ.
Насилственото вкарване в листата на фашизолюба Вигенин също изигра своята
роля.
Поради това, 5-10% от потенциалните избиратели на БСП дадоха гласовете си
за Атака.
При нови избори пак ще се случи същото, защото много са хората, които не
желаят Русия да е враг на България в бъдещата война.
07 Октомври 2014 16:41
Ако Борисов пусне Южен поток ,както възнамеряваше още преди февруарските бунтове, ще се радва ли на 5-10 процента от вашите гласове?
Или Сидеров е по интелигентен от Борисов.
07 Октомври 2014 17:07
Рорик,
И да искате, американците няма да ви позволят да изградите
Южен поток. И тъй като Чехлю = Биби са марионетки, ще
изпълнят височайшата заповед.
Не се наемам да обсъждам интелектуалните способности
на двамата /Сидеров и Биби/, но поне единият от тях нарича нещата с
истинските им имена, и той е по-нисък на ръст.
Не отричам, че през годините съм ругал жестоко Сидеров,
но в момента той единствен заема русофилска позиция и затова
го подкрепям.
Ако БСП промени проститутската си и съглашателска позиция,
могат един ден да получат нашите гласове.
Иначе ще бъдат пометени и ще присъстват в парламента с 2-3
депутати като Социалистическата партия на Янко Сакъзов
преди 9 септември 1944г.
07 Октомври 2014 18:07
При нови избори пак ще се случи същото, защото много са хората, които не
желаят Русия да е враг на България в бъдещата война.

много са ама са малцинство и са в третата възраст.
а война няма да има. ще разпаднем русия по мирен път както го направихме със савецкия саюз и толкоз.
07 Октомври 2014 18:14
Америка,
Вие без война просто сте загинали.
За това ги палите една след друга по целия свят.
За какво сме ви ние - просяците на Европа?
Просто ще ни хвърлите във война да ни изпържат.
07 Октомври 2014 18:37
america1332002
07 Окт 2014 18:07

face+palm
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД