:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 322
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Над 800 души са убити



в сирийския кюрдски град Кобане от началото на офанзивата на радикалната групировка "Ислямска държава" (ИД) преди 40 дни, обявиха от Сирийския център за наблюдение на правата на човека. Числото не включва жертвите на въздушните удари. От 16 септември досега са убити 481 бойци на ИД, уточняват от центъра. Битката за Кобане започна на 16 септември, когато ИД, обявила ислямски халифат в завзетите от нея райони в Сирия и Ирак, предприе офанзива за завоюване на третия по големина град в Сирия, разположен на границата с Турция. Британски джихадист от Портсмут е убит при въздушните удари на международната коалиция срещу ИД, съобщиха британските медии. Според "Обзървър" ислямистите заплашват със смърт британски доброволци, отишли да се бият на тяхна страна, ако пожелаят да се върнат в родината.



Египет обяви извънредно положение



в северната и централната част на Синайския полуостров. Мярката е предприета след терористичната атака от петък, когато кола бомба уби 30 войници. Това бе най-смъртоносната атака срещу силите за сигурност след отстраняването на президента Мохамед Морси миналото лято. Извънредното положение ще продължи три месеца, наложеният комендантски час обхваща времето от 17 часа до 7 сутринта. Египет обяви също, че ще затвори граничния със сектора Газа пропускателен пункт Рафа. Това е единственият пропускателен пункт към Палестинските територии, който не е контролиран от Израел.





802
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД