:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 336
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

САЩ ще изследват бивши военни,

за които има твърдения, че са пострадали от химически оръжия по време на военната операция в Ирак. Съответното разпореждане е издадено лично от шефа на Пентагона Чък Хейгъл във връзка с неотдавнашна публикация на в. "Ню Йорк таймс". Източници на вестника от официалните среди и засекретени по-рано документи, получени от журналистите на основата на американския закон за свобода на информацията, показват, че в редица случаи са били причинени вреди на здравето на военнослужещи, открили химически арсенали. От 2004 до 2011 г. американци и обучени от тях иракски военни неведнъж са намирали химическо оръжие, останало от времето на Саддам Хюсеин, като в най-малко шест от тези случаи е имало пострадали, съобщи "Ню Йорк таймс". По-конкретно военни лекари не са изпълнявали инструкциите за лечение на такива военнослужещи.



В Гърция днес се очаква оставката

на новоназначения еврокомисар по миграция и вътрешна сигурност Димитрис Аврамопулос, който заема поста на министър на отбраната. Според гръцки медии има вероятност министерското място да заеме премиерът Андонис Самарас предвид покачването на напрежението в Средиземноморието, най-вече поради опитите на Турция да създаде прецедент в кипърската изключителна икономическа зона. Промяната в ръководството на министерството на отбрана не е изключено да бъде придружена от ремонт на кабинета. Според източници на електронното издание iefimerida.gr Самарас е получил предложение да назначи за правителствен говорител бившия евродепутат Георгиос Кумуцакос.

181
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД