:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 429,310,003
Активни 80
Страници 4,656
За един ден 1,302,066
Copy/paste

Сиренето си е сирене, социализмът – с пари

„Интервю” на сайта Бъзикилийкс с Георги Кадиев
- Г-н Кадиев, благодарим ви, че се отзовахте на нашата покана за това интервю.
- Няма защо, както знаете аз не се крия нито от микрофони, нито от камери, нито от неудобни въпроси. Смятам, че това не е достойно държание за един български политики, още повече за такъв с претенции, че може да заема висши ръководни длъжности в партията и държавата, а аз се смятам за такъв политик. Модерен, млад, ляв.
- Казахте: „модерен, млад, ляв”, умишлено ли изпуснахте, богат?
- Умишлено изпуснах интелигентен, а богат не е нещо с което един социалист би трябвало да се хвали, въпреки че днес за да си истински социалист, трябва да си богат...
- И все пак, бизнесът и идеологията не влизат ли в конфликт?
- Не ви разбирам, в какъв смисъл в конфликт?
- Ами доколкото знаем, социализмът не толерира частната собственост, а общата държавна собственост и равенството между членовете на социалистическото общество. Вие и вашето семейство според различни публикации в пресата притежавате значителни дялове в енергийния бизнес, откъдето трупате печалби, докато хората се чудят как да си платят сметките. Това не е ли конфликт?
- Не, няма никакъв конфликт. Първо всеки бизнес, попаднал в ръцете на социалист, е победа на социализма над капитализма. В България днес социализмът щеше отдавна да е победил, ако някои другари ренегати не избраха да преминат в други партии. Ако проследите внимателно родословните дървета на всички крупни български бизнесмени, както и политици развиващи бизнес, ще установите, че всички те или са принадлежали към управленските кадри на БКП, или са синове и дъщери на другари заемащи ръководни длъжности в структурите на бившата НРБ.
От друга страна, на пръв поглед, разбира се, конфликт има, но това е само на пръв поглед. Ако сте достатъчно интелигентен, ще съобразите, че ние в момента не живеем в социалистическо общество, а в капиталистическо, което налага на нас редовите социалисти, ако искаме да оцелеем и доживеем победата на социализма и построяването на комунизма, да разполагаме с достатъчно финансови средства. Аз казах по-горе и ще повторя: Днес за да си социалист, са нужни пари.
Що се отнася до равенството, то смея да твърдя, че другарите в БСП сме равни по богатство и следим внимателно дали някой от нашите членове не забогатява твърде много в сравнение с останалите другари.
- Разбрах, но хората - народът, те изнемогват. Пред тях нямате ли свян?
- Ма те не са социалисти. Вие сами виждате резултатите от изборите, ние се топим. Народът, народът е капиталист. Всеки човек, който не гласува за нас, е капиталист и няма причина да се срамувам от това, че този човек капиталист не може да си плати тока, който аз модерният, млад, ляв и богат социалист му продавам. Смърт на капитализма - Свобода на...
- Свобода на...?
- Свобода на социализма. Ние ще победим. Всеки бизнес ще бъде наш и ще уморим всички прости капиталисти, либертарианци, монархисти, бойковисти, костовисти и всяка друга капиталистическа измет. Всеки, който гласува за друг, е наш класов враг и ние ще направим всичко възможно целият бизнес да премине в наши ръце и да експлоатираме експлоататорите, докато те не осъзнаят, че социализмът е най-висшият идеал и не спечелим сто процента на парламентарни избори. Да, това е нашият план, или ще гласувате за нас, или ще работите за нас до смърт и до гроб, освен ако не разберете, че само лявата идея е тази, която може да ви направи богат и щастлив - млад, модерен, ляв - като мен.
(Със съкращения, заглавието е на „После”.)
1
2172
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
16 Декември 2014 13:48
Всеки, който гласува за друг, е наш класов враг и ние ще направим всичко възможно целият бизнес да премине в наши ръце и да експлоатираме експлоататорите,


Къде е сега Карл Маркс, да види как се прави ГМО-идеология!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД