:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 219
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Котоошу взе треньорски лиценз под името Наруто

СНИМКА: TWITTER.COM
Облечен в цивилни дрехи, Калоян Махлянов гостува в японската национална телевизия NHK, където бе представен като новия притежател на треньорския лиценз на Наруто.
Най-успешният български сумист Калоян Махлянов-Котоошу вече има право да отвори собствена треньорска школа в Япония. 31-годишният ветеран от Джулюница, който след края на професионалната си кариера миналата година се отказа от българско гражданство и стана поданик на императора под името Кароян Андо, вчера получи лиценз от японската сумо асоциация (JSA) и ново прозвище - Наруто.

Досега първият в историята европейски озеки ("голям шампион") остана да работи в JSA с временен лиценз като помощник-наставник в школата на своя ментор - "Садогатаке Бея". А сега старейшините повериха на Котоошу освободения лиценз от семейството на покойния йокозуна Таканосато. 59-ият "велик шампион" се спомина на 59-годишна възраст през ноември 2011 г.

Махлянов стана японец, тъй като треньори в професионалното сумо могат да бъдат само поданици на страната. Бивш озеки пък има право да остане в асоциацията и да работи с временен лиценз не повече от 3 г. Котоошу е четвъртият чужденец, сменил гражданството си и получил постоянен треньорски лиценз след хавайците Такамияма, Конишики и Мусашимару.
1256
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД