:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 340
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Съдът: Томов не е източвал ЦСКА

Победих много тежка политико-мафиотска група, заяви шефът на клуба след оправдаването си
СНИМКА: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
В съдебната зала Александър Томов вчера демонстрира олимпийско спокойствие и убеденост в своята невинност, преди да бъде прочетена оправдателната присъда.
Председателят на надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов е невинен по обвиненията за източване на футболния клуб и на комбината "Кремиковци". Това реши вчера състав на Софийския градски съд (СГС) с председател Светла Букова. Оправдани напълно са и останалите подсъдими - бившият изпълнителен директор на клуба Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев.

Решението на СГС идва ден след като прокуратурата поискаха 10 г. лишаване от свобода и конфискацията на имуществото на Томов и останалите подсъдими за източване на над 6.8 млн. лв. от ЦСКА. През 2011 г. друг състав на СГС осъди Томов на 9 г. затвор, но през октомври 2013 г. присъдата беше отменена от Софийския апелативен съд (САС), а делото бе върнато за ново разглеждане. "Правен свят" обаче уточнява, че вчерашното оправдателно решение за Томов и останалите не е окончателно и прокуратурата може да протестира присъдите пред САС.

При произнасянето на решението вчера последваха ръкопляскания в съдебната зала, а Томов усмихнат заяви: "Присъдата показва, че в България все пак има правосъдие. Това е голяма победа за мен и моето семейство. Срещу нас през всичките тези 7 години стоеше една много тежка политико-мафиотска група. Цялото това обвинение беше скалъпено. Единствената цел беше да се скрият всички виновници за фалита на "Кремиковци". Целта беше да се намери някой, който да носи поне за няколко години бремето и така да се отвлече вниманието от тези, които реално са виновни за фалита. Но смятам, че в крайна сметка нещата си дойдоха на мястото. Това не е само лична победа, а групова победа", заяви Александър Томов.

Той даже стигна по-далеч и допълни, че оправдателната присъда "неминуемо ще окаже влияние около бъдещето на ЦСКА". Шефът на клуба потвърди, че целта пред отбора остава спечелване на шампионската титла, а класирането в края на сезона щяло да се отрази и по въпроса с генералния спонсор на клуба. Александър Томов и вчера потвърди, че не отстъпва от искането този спонсор да влива в клубния бюджет поне 1 млн. евро на сезон.

3
1352
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
18 Февруари 2015 05:57
Как се източва куха и празна лейка? И цецекату и кремикуфци бяха безумни социзмислици и едно подир друго отиват в небитието.
18 Февруари 2015 11:42
Пак добре, че справедливият ни съд не е осъдил цецето за източване на лупко
21 Февруари 2015 08:54
Кактуса да помага! (снимка: натиснете тук)
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД