:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 201
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Глобално

Светът се нуждае от истински лидер

Със стратегията си да управлява в сянка президентът Барак Обама превърна САЩ в слаб играч на международната сцена
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Иранският върховен лидер аятолах Али Хаманей поздравява командира на Революционната гвардия Мохамах Али Джафари по време на празненство в столицата Техеран.
Допада ли ви начинът на управление на Барак Обама? Стилът му е "управление в сянка". Подобен начин на управление е от полза за световните дразнители и непослушковци.

Северна Корея наскоро обяви, че е тествала нова междуконтинентална балистична ракета, изстреляна от подводница, с която може да изпрати ракети с ядрени бойни глави във всяка точка по света. В момента иранските молли контролират стратегическото пристанище в Аден - ключово място в Червено море, а освен това разполагат и с наземни противокорабни ракети, които представляват заплаха за превоза на петрол през Ормузкия проток. Когато ръждясалите ирански военни кораби атакуват плавателни съдове на американската армия, то САЩ отстъпват. Когато моллите откраднат контейнеровоз, който е под американска защита, САЩ не предприемат нищо. Всеки път, когато "Ислямска държава" качи в интернет запис с поредното ужасяващо клане на хора - останало безнаказано от цивилизованите държави, - тийнейджъри по света започват да проявяват склонност към противообществени деяния и мечтаят да се присъединят към подобна кървава баня.

Да, със сигурност



САЩ са слабият играч



Президентът Обама е възприел теорията на Алински (Сол Алински - американски писател и общественик - бел. ред.), според която усещането, че имаш власт, е много по-важно от самата власт. Това се отнася и за слабостта. Безкрайната демонстрация на позорно отстъпление от страна на Обама показва много повече, отколкото истинската американска военна мощ. Властта не означава нищо, ако няма воля тя да бъде използвана.

В момента обаче ставаме свидетели на обрат. Консерваторите печелят изборите - във Великобритания, Австралия, Канада и Израел. Френският президент Франсоа Оланд обещава да помогне на саудитците и съюзниците им, изоставяйки Обама. Норвегия изгони хиляди престъпници мюсюлмани и в резултат на това бе отбелязан "изненадващ" спад в броя на извършените тежки престъпления.

След нападението над парижката редакция на френското сатирично издание "Шарли ебдо"



нерешителните европейски политици се опитаха да направят общ фронт



срещу варварите джихадисти. Ако Обама беше избрал да се присъедини към тях, като изрече магическите думи "Врагът е мюслюманският джихад", днес щяхме да сме свидетели на истинско обединение. Слабият играч обаче разчита на "управлението в сянка". За пореден път.

Никой не може да разбере защо гласоподавателите решиха да загърбят десния и да се насочат към левия политически сектор. Това обаче е добър знак, че потребителите, които очакват блага от държавата, тръгнаха наляво, а производителите се насочиха надясно. Когато се наблюдава напрежение в световен мащаб, избирателите се доверяват на силни, агресивни, консервативни лидери. Гражданите повече се страхуват да не изгубят това, което имат, отколкото се стремят да получат нови безплатни благини.

Светът сега изглежда по-взривоопасен от всеки друг път. В Египет Обама се опита да наложи за президент фашист от "Мюсюлманско братство", но политическият елит скочи и в президентството влезе Абдел Фатах ас Сиси. Днес той съвсем не е най-впечатляващият говорител на мюсюлманите, които не искат нито те, нито децата им да се превърнат в ядрени мъченици. (Вярвате или не, съществуват милиони такива мюсюлмани.)

Обама изпрати свои хора, които да изберат левите сили в Израел, но когато нещата започнаха да изглеждат наистина опасни, израелците гласуваха за стабилните консерватори. Това направиха и американците.



Днес светът има нужда от истински лидер



В продължение на 60 години американски президент беше лидерът на свободния свят - не за да повишава националното ни его, а за да защитава това, което цивилизованите нации най-много ценят. Европейците често крещят и вдигат шум, но накрая знаят как да защитят безопасността, свободата и просперитета си. Издърпвайки килимчето изпод краката на съюзниците си, Обама ги изправи пред реалността, която европейците не искаха да видят. Сега виждат колко са уязвими.

Последните две години от втория президентски мандат на Барак Обама могат да станат и още по-опасни. Бандитите се опитват да обединят това, което са завладели (както иранските молли заграбиха стратегическия пункт в Йемен), и те ще продължават да трупат нови завоевания с допълнителна власт и още територии, ако ние, американците, ще си изберем през 2016 г. нов Роналд Рейгън. Иранците сега правят всичко възможно, за да укрепят властта си в Сирия, Ирак и Йемен. Те не чакат глупавото "мирно споразумение" на Обама, което и без това няма да спазват. Когато врагът изглежда слаб, взимат това, което могат. Това е в природата им; това дори е залегнало и в доктрината им за джихад.

Сунитските арабски режими имат свои джихадистки банди, които действат под различни имена. Те предизвикват объркване, докато ставаме свидетели на бързо разрастващата се регионална война, оглавявана от иранските шиити и сунитите в Саудитска Арабия. Между Индийския океан и Средиземно море Близкият изток е в пламъци, а най-здравомислещите държави се опитват да стоят далеч от него.

Ожесточена битка се води в планината Ел Каламун близо до границата със Сирия, Ливан и Израел, където



Иран и съюзниците му се опитват да направят пробив



Засега Израел тайно помага на сунитите, независимо от това колко са жалки. Ако изглеждаше, че сунитите ще победят, то Израел вероятно щеше да подкрепя другата страна. Такава бе британската политика в продължение на векове: подкрепяй французите, когато германците са силни, и обратното - за да не може една държава да завладее цяла Европа.

В следващите 20 месеца опасностите се увеличават, тъй като Обама става все по-отчаян. Светът сега разбира, че капитулацията на Обама по въпроса с ядрените оръжия си е чист театър. Ядреният кон вече напусна обора си, а нашето карнавално куче обяви фалшива победа, за да прикрие истинското си поражение.

Без съмнение моллите не могат да спрат да се смеят. Те бързат, тъй като имат лоши спомени от потресаващия разгром, който Роналд Рейгън нанесе на Джими Картър през 1980 г. След като Рейгън бе избран, аятолах Хомейни освободи американските дипломати заложници. Рейгън не трябваше да преговаря или да се моли. Когато той беше избран, моллите разбраха накъде духа вятърът и заложиха на силния играч. Те може и да са лоши, но не са глупави.

Когато обаче Барак Обама организира среща преди дни с ръководителите на държавите от Персийския залив в Кемп Дейвид, за да им обясни блестящата си губеща стратегия, кралят на Саудитска Арабия отхвърли поканата. Това направиха емирът на Кувейт и на Катар, едни от "най-добрите приятели" на Обама в Близкия изток.

В Япония премиерът Шинзо Абе започна сериозно превъоръжаване за първи път след края на Втората световна война. Инвазията на Путин в Крим и Украйна принуди французи и германци най-накрая да се заемат сериозно с отбраната на Европа заедно с Финландия, балтийските държави, Норвегия, Швеция и славянските страни.

Когато САЩ са в отстъпление, резултатът не е световен мир. Следва взрив след взрив.

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Американският президент Барак Обама управлява в сянка и залага на теорията на Сол Алински, според която усещането, че имаш власт, е много по-важно от самата власт.
Снимка: ЕПА/БГНЕС
След нападението над редакцията на френското сатирично издание "Шарли ебдо" европейските и някои световни политици се опитаха да направят общ фронт срещу джихадистите. САЩ обаче останаха настрана.
43
3197
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
43
 Видими 
07 Юни 2015 20:02
"инвазията на Путин", "лидерът на свободния свят".... еееееее откъде такава бълвоч тук!? Обамата следва да си изсърба надробената попара до край. Лошото е, че и ние ще се наложи да я сърбаме.
07 Юни 2015 20:05
И тук му е мястото!


САЩ: Русия застрашава сигурността в Европа

Демпси твърди, че Москва разполага и с несилови методи, с които може да навреди на Запада. Според генерала това били силната пропаганда в медиите, внезапно провежданите военни учения и помощта, оказвана на различни военни формирования.


За другите държави не мога да взема отношение, но у нас, смея убедено да твърдя, 99.99% от пресата е изцяло подчинена на робовладелците и 24/7 сее ненавист и омраза срещу Русия, Руското и Руснаците.
07 Юни 2015 20:05
Никой не може да разбере защо гласоподавателите решиха да загърбят десния и да се насочат към левия политически сектор.

Чак пък "никой"
По-интересното е, че повсеместно печелят не само и не толкова левите, колкото радикалните и фундаменталистите.
Съвсем скоро ще стане ясно, че най-значимата година през последния половин век не бе 1990, а 1979 г.
07 Юни 2015 20:09
Публикуването на този пасквил в СЕГА вероятно цели да разлае кучетата във форума. Иначе не струва и хартията, на която е написан.
07 Юни 2015 20:23
Днес светът има нужда от истински лидер

И нов световен ред.
Бе, прочетени страници...
07 Юни 2015 20:33
Задокеанската пропаганда ще се окаже по нескопосана и от нашенската!
07 Юни 2015 20:33
"Американ тинкър"

Точно tinker.
07 Юни 2015 20:47
Барак Обама не може една Мишел да управлява.
07 Юни 2015 20:53
Публикуването на този пасквил в СЕГА вероятно цели да разлае кучетата във форума. Иначе не струва и хартията, на която е написан.

Че е пасквил, пасквил е. Отвратителен. Но е добре да се знае с какъв световен лидер си имаме работа или по-скоро какъв е тоз лидер, дето ни работи.
07 Юни 2015 21:08
Обама го е ударил на уволнение:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3114234/G7-summit-Barack-Obama-enjoys-traditional-Bavarian-welcome.html
07 Юни 2015 21:30
Правилно ли разбрах, че американците трябва да си изберат нов Рейган? Май е неправилно, защото:

бандитите ще продължават да трупат нови завоевания с допълнителна власт и още територии, ако ние, американците, ще си изберем през 2016 г. нов Роналд Рейгън.


??
07 Юни 2015 21:46
Светът си има истински лидер, ама американците не се разбрали.
07 Юни 2015 21:56




"В Египет Обама се опита да наложи за президент фашист от "Мюсюлманско братство", но политическият елит скочи "


В Украйна обаче успя да наложи такъв !

07 Юни 2015 21:57
Хубаво са се наредили евролидерите за #jesuischarlie. Добър ракурс.

Обаче има и един още по-добър, заснет от мааалко по-високо:

http://lovingenergies.net/gfile/75r4!-!GJMDEK!-!zrzor45!-!PLFHISQH-LKML-HEGF-MPQI-GMOFEMFOGIHO!-!72y1nq/hebdotrauermarsch2.jpg

Всъщност кадрите от "многохилядната демонстрация, водена от лидерите на ЕС", са заснети в малка странична уличка, далече от всякакви избиратели.

07 Юни 2015 21:59
Светът се нуждае от истински лидер
Светът се нуждае от истински лидери.

Повтарям - не лидер, а лидери.

Времето на еднополюсния свят приключи.

07 Юни 2015 22:02
Действително голям буламач! Отдавна не бях погледнал по диагонала подобна шизофренична "творба"...

Май предизборната борба за Килърито и сие започна?!
07 Юни 2015 22:04




"Засега Израел тайно помага на сунитите, независимо от това колко са жалки."



Малий колко тайно... и без САЩ да разберат ? Европа , Европа се прави на неразбрала за което ще плаща с кръв и ние най напред .
07 Юни 2015 22:25
За другите държави не мога да взема отношение, но у нас, смея убедено да твърдя, 99.99% от пресата е изцяло подчинена на робовладелците и 24/7 сее ненавист и омраза срещу Русия, Руското и Руснаците.


Не мога да не забележа, че си пропуснал думичката "незаслужено"... Добре си знаеш, че то е в 0.01% от случаите..
07 Юни 2015 22:29
Светът си има истински лидер, ама американците не се разбрали.


Човекът пише за Свободния свят. За останалия си знаем...
07 Юни 2015 22:44
В анализа и изложена циониската позиция за поведението на Вашинягтон по света и в частност с Иран.
07 Юни 2015 22:44

Че е пасквил - пасквил е.
Само че защо е препечатан? Изкушавам се да цитирам сентенцията на Уйлям Тен за американците, ама айде да ви я спестя този път.
07 Юни 2015 22:45
Човекът пише за Свободния свят
Свободен беше преди Патриотичния акт, АНБ, и пръкналите се на бял свят от фондовете за рискови инвестиции на ЦРУ информационни прахосмукачки Google, Facebook, Twitter и пр.

Да не говорим за това, че само за месец полицията на лидера на Свободния свят е убила повече американци (над 400), отколкото английската за 50 години.

07 Юни 2015 22:47
Понеже още сьм настроен на футболна вълна, само ще кажа, че горната препечатка е много ниска топка! Не си струва хартията на която е била написана! Може би идеята на редакциата е да ни демонстрира, че бьлгарските журналисти са колоси по сравнение с този нещастник?
07 Юни 2015 22:50
демек САЩ = светът

ли?
07 Юни 2015 22:50
Правилно ли разбрах, че американците трябва да си изберат нов Рейган? Май е неправилно, защото:

Изборната победа на Рейган през 1984 г. и посмъртната му "слава" са доказателства за две неща: празноглавието на мнозинството хора и безразделната власт на пропагандата, възможна главно заради масовата умствена недостатъчност.

В очите на масите, Рейган е президентът, намалил данъците. Фактите са, че федералните данъци през 1980 г. са 500 милиарда, а след "намаляването" им от Рейган се удвояват до 1 трилион. Намаляват се данъците единствено на свръхбогатите. Именно Рейган слага началото на невероятното класово разслоение, в което най-ревностните му последователи се оказаха българските политици.
Масите вярват, че Рейган намалява държавните разходи. Намалява социалните, главно за образование и здравеопазване, но утроява военните. Вследствие на това, при Рейган се удвоява държавният дълг на САЩ, от 26% БВП до 41% в края на управлението му.

Най-голямата масова заблуда е, че Рейган "печели" Студената война. Въпреки, че още тогава се знае, а днес е неопровержимо доказано, че прекратяването й е било пълна изненада за Рейган. А е било, защото американското разузнаване изобщо не е допускало такова развитие на събитията.
07 Юни 2015 22:54
Времето на еднополюсния свят приключи.

Боя се, че подценяваш дълбочината на човешката глупост
07 Юни 2015 23:01
Светът се нуждае от истински лидер


Светът си има достатъчно истински лидери на свои държави. Но в Европа след дьо Гол, Жискар д`Естен, Митеран, Хелмут Кол и Шрьодер няма Лидери, а слуги на Лидера на Оная територия зад голямата локва, опитваща се да подчини свободни държави да живеят по нейни правила.
07 Юни 2015 23:07
Времето на еднополюсния свят приключи
Боя се, че подценяваш дълбочината на човешката глупост
Това не зависи от глупостта. Обективен процес е.

Не че на са пробвали еднополюсен свят, но обещаното на презентациите преди стотина години не отговори на реалността. Затова мандатът за еднополюсен началник в момента се отнема и се сменя системата за управление на света с многополюсна като по-устойчива.

Е, бившия еднополюсен началник се опъва, но ... ще свикне. И Англия се опъваше навремето.

08 Юни 2015 06:54
ВладиГео
08 Юни 2015 10:07
Наистина манията им за изключителност е потресаваща. Добре е, че препечатват такива техни материали, за да се отврати човек.

В продължение на 60 години американски президент беше лидерът на свободния свят - не за да повишава националното ни его, а за да защитава това, което цивилизованите нации най-много ценят. Европейците често крещят и вдигат шум, но накрая знаят как да защитят безопасността, свободата и просперитета си. Издърпвайки килимчето изпод краката на съюзниците си, Обама ги изправи пред реалността, която европейците не искаха да видят. Сега виждат колко са уязвими.


А тази глупост е изключително показателна.
Дали някога ще видят чие килимче се издърпва, докато не се издърпа съвсем?
08 Юни 2015 10:30
Много ми е интересно , че именно хора , които врещят за демокрация като заклани , поддържат претенциите на една държава за световен Хегемон и изключителност и диктаторското и поведение. Логическо противоречие има в цялата тая конструкция. Въпреки , че в болен мозък логика няма. Най-вероятно , ю-ес навиячите , ще посрещнат с бурни овации новия Член Първи в устава на ООН за ръководната роля на САЩ. А за ЕС остава ролята на оранжевото БЗНС.
08 Юни 2015 10:36
Това не зависи от глупостта. Обективен процес е.
Не че на са пробвали еднополюсен свят, но обещаното на презентациите преди стотина години не отговори на реалността.

Не ми е известно преди стотина години някой да е обещавал еднополюсен свят. Даже най-големите фантазьори - комунистите, не са планирали създаването на ССоциалистическиАЩ.

Многоцентровият свят е обективно състояние, не процес, а иманентно състояние на света още от зората на историята му.
Какво е по-различното днес от света преди 50 или 25 години? Ядрените сили от 5 станаха 10, икономическият лидер се премести от единия на другия тихоокеански бряг, разпаднаха се едни и възникнаха нови съюзи. Но в общ план, геополитическата игра е същата от векове.

Новото е всемогъществото на пропагандата. Затова и казвам, че доминиращата проява е на другото обективно, но далеч по-всеобщо и по-важно състояние - дълбочината и безграничността на човешката глупост.
08 Юни 2015 10:38
Няма нужда да ни обяснявате какъв некадърник е Обама. Беше ясно от самото му избиране. Може би един от най-слабите и с най-нисък авторитет американски президенти. Колко заблуден народ се радваше на неговото избиране, вкл. и преобладаващата част от европейците!
08 Юни 2015 11:35
"Издърпвайки килимчето изпод краката на съюзниците си, Обама ги изправи пред реалността, която европейците не искаха да видят. Сега виждат колко са уязвими."
А тази глупост е изключително показателна.

Не им е лесно и на американците
Поели са задължения да отбраняват над 50 страни. Съвкупният БВП на тези държави е два пъти по-голям от този на САЩ, а съвкупните им военни разходи са колкото американските. Единствено арабите от Залива и израелците се отчитат подобаващо с големи военни бюджети.

Европейците както "не искаха да видят колко са уязвими", така и не щат. БВП на ЕС е по-голям от този на САЩ, а военните ни разходи са три пъти по-малки. За нас това е отлично, но американците не са никак хепи.

Особено нещастни са украинците
Ежедневно пълнят нета с вопли като този "Ключевые страны НАТО сокращают военные бюджеты, пока Россия воюет с Украиной"
http://zn.ua/WORLD/klyuchevye-strany-nato-sokraschayut-voennye-byudzhety-poka-rossiya-voyuet-s-ukrainoy-168368_.html
08 Юни 2015 12:31
Най-вероятно , ю-ес навиячите , ще посрещнат с бурни овации новия Член Първи в устава на ООН за ръководната роля на САЩ. А за ЕС остава ролята на оранжевото БЗНС.
08 Юни 2015 13:56
Няма нужда да ни обяснявате какъв некадърник е Обама. Беше ясно от самото му избиране. Може би един от най-слабите и с най-нисък авторитет американски президенти. Колко заблуден народ се радваше на неговото избиране, вкл. и преобладаващата част от европейците!


08 Юни 2015 15:55
Статията много упорито прокламира иранските управляващи като лоши!
Забравя да спомене обаче какво лошо са направили.
Не че не са!
Те хич не са цвете за мирисане, но на фона на СА са си направо цял букет.
СА, която дава годишно над 12 млрд. за ислямизъм.
От която дойдоха парите за събаряне на кулите-близнаци.
От която, директно и индиректно, се финансират Ал Кайда, палестинският тероризъм и още куп ислямски екстремистки групи!
На тоя фон и на фона на агресивните словесни и не само изцепки на Путин, Обама, Камерън и кой ли още не на запад, "особено агресивно" звучат думите на иранският външен министър отпреди месец, казани във връзка с кризата в Йемен:
"Ние и СА ще се съберем за да решим какво можем да направим за да спре тази война, но Иран и СА не може да определят какво да се случва в Йемен и как да живеят йеменците"!
Впечатляващо мислене на фона на западните и руски стремежи да "оправят света"!
08 Юни 2015 16:39
Признавам си че не можах да го прочета това... само няколко изречения и разбрах че е писано за дебили. Погледнах и края - в такива творби там обикновено в прав текст е казано какво трябва да остане в главата на дебила след прочитането. Не бях изненадан от квинтесенцията на писанието на този Американ тинкър... изненадва ме само упоритостта с която се пишат такива глупости и бездарният начин по който се оформят в "статии"!
08 Юни 2015 17:55
Голям тинкър този Дж.Люис. Статията е пълна с елементарна манипулация,но някои глупотевини са обидни за която и да е аудитория.
„След като Рейгън бе избран, аятолах Хомейни освободи американските дипломати заложници. Рейгън не трябваше да преговаря или да се моли. Когато той беше избран, моллите разбраха накъде духа вятърът и заложиха на силния играч."
Моллите се били уплашили,че второразрядният актьор от Холивуд е страхотен,смел пич. Като че ли не се знаят жалките комбинации около изборите за президент по това време и обещанията,които дават тайно САЩ на Иран – „всичко ще изпълним само да сменим Картър”. Илюзията за силния Рейгън – един жалък феберейски доносник,чието засилено тщеславие беше експлоатирано от управляващите ционисти чрез групата на монетаристите /наричани неоконсерватори в САЩ/ начело с Милтън Фридман за осребряване на корпоративния неконтролиран неолиберализъм. Неоконсерваторите започнаха да пълнят гушите,като пеликани, и се изгъбаркаха с Рейгън наричайки провежданата икономическа политика „Рейгъномика” с което „казваха”,че те всъщност не са виновни.... С тази икономическа политика започна бавно и полека отъняването на опората на САЩ – средната им класа. Това във всички случаи ще има сериозни последици за вътрешната политика там, въпреки продължаващото безумно печатане на зелена шума.
„В Япония премиерът Шинзо Абе започна сериозно превъоръжаване за първи път след края на Втората световна война.”
Отново евтино внушение,че Япония се превъоръжава заради Русия. Нищо ново не е „предлагала” Русия за Япония,проблемът им е новият Китай,а китайците имат много да им връщат.
„Инвазията на Путин в Крим и Украйна принуди французи и германци най-накрая да се заемат сериозно с отбраната на Европа заедно с Финландия, балтийските държави, Норвегия, Швеция и славянските страни.”
Внушение,че Европа „не иска” да се отбранява и разчита САЩ да е защитникът ѝ.
„Когато САЩ са в отстъпление, резултатът не е световен мир. Следва взрив след взрив.”
Да се разбира,че всички,особено „международната общност”, искат светът да е еднополюсен и полюсът да е САЩ. Просто ционистите трябва да сложат за президент някой залупен смелчага от Средния Запад на САЩ и да видят всички как ще настъпи световния мир. С тази статия авторът се самообявява за обикновен идиот опитващ се да манипулира ученици от клас в прогимназия..
08 Юни 2015 19:18
Ала-бала....

Слабостта в политиката на Обонго идва от наследените/насадените/ проблеми от предишните "решителни" президенти.Омразата към САЩ се е разпространила в целия свят и Обонго само се опитва да я смекчи....но некадърността му и тази на администрацията му изплува на целия батак на външната политика на САЩ.
08 Юни 2015 19:35
Ех, как липсва Фичлето да заклейми автора! Обама ще обижда! Барак Гусаинович! Караул!
08 Юни 2015 23:51
Безцелно.
Слабо и объркано.
09 Юни 2015 01:33
Лидери с под 85% одобрение нямат право да участват в конкурса.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД