:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 210
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

САЩ: Русия застрашава сигурността в Европа

Москва контрира, че нейната политика няма глобален, нападателен или агресивен характер
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Стотици демонстранти се опитаха да блокират магистрала край Гармиш-Партенкирхен, която води към замъка Елмау, където от вчера заседават лидерите на страните от Г-7. Полицията успя да спре и изтласка протестиращите.
Русия има потенциал, който може да застраши сигурността на Европа, предупреди шефът на Обединения комитет на началник-щабовете на американската армия ген. Мартин Демпси пред в. "Уолстрийт Джърнъл". Според него Русия има географско преимущество над Европа, а полетите на руската авиация и честите припомняния за руския ядрен арсенал можели да се тълкуват като сигнали към САЩ и Европа, че Москва е готова да използва "военните си инструменти". Демпси твърди, че Москва разполага и с несилови методи, с които може да навреди на Запада. Според генерала това били силната пропаганда в медиите, внезапно провежданите военни учения и помощта, оказвана на различни военни формирования.

"Не трябва да се страхувате от Русия, успокои президентът на страната Владимир Путин в интервю за италианския в. "Кориере дела сера". - Идеята, че един един ден Русия би могла да атакува НАТО, е лишена от смисъл", категоричен е той. Според Путин има заинтересовани, които подхранват подобни страхове. "Може би САЩ искат да избегнат сближаването между Европа и Русия", предполага руският държавен глава. В интервюто за италианското издание Путин припомня, че военните разходи на САЩ са по-големи от тези на всички страни по света, взети заедно. "Разходите на Вашингтон за отбраната са 10 пъти по-големи от тези на Москва. Русия на практика няма вече военни бази в чужбина. Нашата политика няма глобален, нападателен или агресивен характер", категоричен е Владимир Путин. Той също така изтъкна, че НАТО се приближава до руските граници, и даде за пример, че близо до бреговете на Норвегия има американски подводници, разположени там за постоянно. "Само за 17 минути една ракета, изстреляна от тези подводници, може да достигне Москва. Да не би да искате да кажете, че ние сме тези, които се държат агресивно? Ние не се придвижваме никъде", категоричен е руският президент.

В същото време в Източна Европа започнаха военните учения на НАТО "Съюзнически щит", като в маневрите ще вземат участие повече от 15 000 войници от 19 страни - членки на пакта, и три страни - партньори на пакта. Ученията в Полша, Прибалтика и Румъния ще траят до края на месеца, като имат отбранителен характер и са част от укрепването на сигурността в южната и източната периферия на НАТО, твърдят от алианса.



20
2533
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
20
 Видими 
07 Юни 2015 19:56
много е забавно как американците вече взеха европа директно на ръчно управление. жалкото е, че по едно време ес имаше потенциал да е самостоятелен геополитически субект.
07 Юни 2015 20:02
Демпси твърди, че Москва разполага и с несилови методи, с които може да навреди на Запада. Според генерала това били силната пропаганда в медиите, внезапно провежданите военни учения и помощта, оказвана на различни военни формирования.


За другите държави не мога да взема отношение, но у нас, смея убедено да твърдя, 99.99% от пресата е изцяло подчинена на робовладелците и 24/7 сее ненавист и омраза срещу Русия, Руското и Руснаците.
07 Юни 2015 21:35
"Не трябва да се страхувате от Русия, успокои президентът на страната Владимир Путин в интервю за италианския в. "Кориере дела сера". - Идеята, че един един ден Русия би могла да атакува НАТО, е лишена от смисъл", категоричен е той

Тюх и язък.
Батюшката нема ли да ни освобождава за найсти път...
07 Юни 2015 21:55
Содомитските Американски Щати застрашават сигурността на света.
07 Юни 2015 23:51
Според проучване на общественното мнение по света на Галъп, най-голямата заплаха за мирът по света са.... САЩ.
Sorry!!! Нокаут!
http://www.bbc.com/news/world-25496299
На първо място - безапелационно най-голяма заплаха е САЩ - 24%
Пакистан - 8%
Китай - 6%
Афганистан - 5% (Сериозно - камилите им хапели)
Иран - 5%
Израел - 5%
Северна Корея - 5%
...
Русия на 12то място (въпреки старанията на помиярските медии) с 2%
08 Юни 2015 01:04
Русия никога не се е отнасяла с Европа като с лека жена, винаги ѝ е предлагала сериозни отношения.
08 Юни 2015 04:54
неизвестенизвършител
08 Юни 2015 01:04
"Русия никога не се е отнасяла с Европа като с лека жена, винаги ѝ е предлагала сериозни отношения."

Тоест, лъжи, дрънкане на чифтета , още лъжи, самонадеян натиск, омраза, и чувства за превъзходство на гол дирник.
08 Юни 2015 07:23

Последните 20 години Европа е проститутка на ФАЩ. По-точно проститут.
08 Юни 2015 08:16
***
08 Юни 2015 12:24
Не е истина колко им обърка плановете RT каналът. Никой не очакваше да стане толкова популярен точно на Запад Ама с техните камъни по техните глави
Руската пропагадна във всеки дом - безценно
08 Юни 2015 14:22
САЩ по-голяма е заплахата от Русия. Да отправят такова предупреждение точно те, които са световен жандарм и гледат само своите си интереси, като едновременно с това се "прокламират" за защитници на човечеството. Би било смешно, но е жалко.
08 Юни 2015 16:08
БратяГрим 08 Юни 2015 08:16

Мисля няма какво съществено да се добави!
08 Юни 2015 16:13
Гарван 08 Юни 2015 12:24
Не е истина колко им обърка плановете RT каналът. Никой не очакваше да стане толкова популярен точно на Запад Ама с техните камъни по техните глави
Руската пропагадна във всеки дом - безценно

Нали? Не е случайно, че в България нещо не го ретранлират RT канала. Поне аз не съм го виждал да го има в пакетите които се предлагат... виж порно канали има по десетина, но те поне са по-честни със зрителите, иначе почти всички останали са едно голямо мейнстрим журналистическо проробовладелско порно - просто не е за разказване...
08 Юни 2015 16:14
Русия има потенциал, който може да застраши сигурността на Европа, предупреди шефът на Обединения комитет на началник-щабовете на американската армия ген. Мартин Демпси

САЩ: Русия застрашава сигурността в Европа

Ще трябва да си куповам очни коректори ли?
08 Юни 2015 16:17
Ще трябва да си куповам очни коректори ли?

Мозъчни трябват за целта, но и да си купиш, надали ще си в състояние да ги ползваш - все пак се иска известна предиспозиция, която мисля, че ти липсва
08 Юни 2015 16:26
Ако дженерала е цитиран и преведен правилно, то казаното от него прилича на: Водата е мокра, слънцето грее, ракията се пие и тям подобни глупости.
09 Юни 2015 00:54
военните разходи на САЩ са по-големи от тези на всички страни по света, взети заедно. "Разходите на Вашингтон за отбраната са 10 пъти по-големи от тези на Москва. Русия на практика няма вече военни бази в чужбина. Нашата политика няма глобален, нападателен или агресивен характер", категоричен е Владимир Путин. Той също така изтъкна, че НАТО се приближава до руските граници, и даде за пример, че близо до бреговете на Норвегия има американски подводници, разположени там за постоянно. "Само за 17 минути една ракета, изстреляна от тези подводници, може да достигне Москва. Да не би да искате да кажете, че ние сме тези, които се държат агресивно?

Ето делата на най-войнствената държава съществувала някога, стотиците и военни операции срещу други страни и народи, смъртта и страданията, които е причинила на човечеството
Натисни тук
Натисни тук
http://www.usinfo.ru/intervencyiindex2.htm
http://forums.airforce.ru/kurilka/4015-polnyi-spisok-vseh-voennyh-prestuplenii-soedinyonnyh-shtatov-ameriki/
http://telemax-spb.livejournal.com/155703.html

09 Юни 2015 04:21
"Може би САЩ искат да избегнат сближаването между Европа и Русия", предполага руският държавен глава.
А може би Путин иска да да разцепи ЕС/НАТО, или поне няколко да отцепи? Един поне? Който и да е?
09 Юни 2015 04:29
Не е истина колко им обърка плановете RT каналът.
Абсолютно. Няма такъв канал. Само там може да се научи, че на света има непогрешим политик и това е мистър Путин. По другите канали знаеш как е. Бъзици, критики, абе всички са маскари. Обаче Путин - вот ето дааа. Уникат. Непогрешим и перфектен. Супермен, Батман и Стивън Сегал наедно.
09 Юни 2015 18:35
неизвестенизвършител
08 Юни 2015 01:04
Мнения: 1,152
От: Bulgaria
Русия никога не се е отнасяла с Европа като с лека жена, винаги ѝ е предлагала сериозни отношения.

Никога СССР-Русия не е считала Европа за лека жена и затова се е опитвала да прилага секс без гандом, но все не й се е отварял парашута, защото гандомът за държавата Русия е задължителен.

Абе, все руски цигански работи.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД