:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 292
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Реформаторската задруга взе да се пропуква

Единството на реформаторската общност се пропука вчера след серия непремерени изказвания на министри, откровени гафове и приятелски огън. Бившият служебен премиер Георги Близнашки засипа с критики собствения си правосъден министър Христо Иванов, който и в момента е шеф на МП. Професорът нарече "тържество на глупостта" предлаганите от Иванов промени в конституцията, свързани със съдебната реформа.

"Христо Иванов е некомпетентен, премиерът Бойко Борисов е подведен, а хората, които искат да променят конституцията, всъщност искат да яхнат съдебната власт, както преди години се опита да направи Иван Костов", заяви Близнашки пред Канал 3. Той нарече "абсолютно неприемливи" идеите на реформаторите главният прокурор да бъде назначаван от парламента, а тайният вот във Висшия съдебен съвет да бъде заменен с явен. Според него това ще доведе до пълно подчинение на съдебната власт.

"Христо Иванов няма един работен ден. Не аз, президентът Росен Плевнелиев го назначи. А аз постоянно му дърпах юздите", атакува Близнашки. По повод "грубото вмешателството" на чужди посланици в българските съдебни дела бившият премиер посъветва да не се слуша мнението на френския първи дипломат у нас Ксавие Лапер дьо Кабан, тъй като не бил свързан с френската правосъдна система и няма компетенции да се произнася като последна инстанция.

Зависимостта на българските правителства от външни фактори бе потвърдена неволно и от министъра на образованието Тодор Танев. В интервю за Нова тв той се изпусна, че "министрите на образованието и здравеопазването имат най-малка "живучуст", защото са най-близко до народа, докато на външните работи винаги карат и втори мандат, защото се поставят от някъде другаде". Единственият министър с два мандата е Даниел Митов, който заемаше поста и в служебния кабинет.

--------------- ГАФ

Пореден гаф направи и военният министър Николай Ненчев, който обвини агенция Ройтерс в лъжа заради информацията, че на полигона в Анево са изпитвани оръжия за сирийската опозиция, бореща се срещу "Ислямска държава". Позовавайки се на анонимен представител на американската армия агенцията твърди, че САЩ са подготвяли оръжейна сделка за покупка на оръжие от български доставчик. Тази версия бе потвърдена и от американското посолство с уточнението, че американският контрагент е частна фирма, свързана с военните.
7
2088
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
12 Юни 2015 20:45
Ледът се пука...
Не са и лед. ГОла вОда са...
-----------------
Сайтът на Генек
12 Юни 2015 21:35
Лелеее, този на образованието кви гафове е сътворил. А земеделеца не е ли чул, че не само Ройтерс но и Козяк съобщи за кого са били оръжията в Анево. Цирк Борисов.
12 Юни 2015 21:40
С хбащите на днешната конституция е изключено да говорим нейната Смяна ...
Дано с тази реплика сетите, за каква Реформация си говорим, а каква я вършим всъщност ...
Андрешко е исторически Наивник - Дълбок поклон пред гениалното творчество на Димитър Байлов от Елин Пелин ...
12 Юни 2015 22:03
Здравейте, циркаджии
13 Юни 2015 13:05
Предлагам по този повод въпросният измекяр Близнашки да окупира университета, да ходи на жълтите павета, да надува вувузела и да се прави на много "млад", "умен" и "красив". Най-малкото, защото той носи огромна част от отговорността за това, че днес България се управлява от едно престъпно правителство.
13 Юни 2015 13:30
Радан ще успее все пак да проведе реформите (с помощта на батко си Бойко разбира се). Пишкин момче е.
13 Юни 2015 14:05
А земеделеца не е ли чул, че не само Ройтерс но и Козяк съобщи за кого са били оръжията в Анево.


Чул е, ама не може да повярва
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД