:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,003,715
Активни 448
Страници 1,638
За един ден 1,302,066

Китайският синдром удари борсите в САЩ

Нюйоркската фондова борса завърши първата си сесия за септември на червено заради новите данни за спад на китайската икономика, съобщиха световните медии. Междувременно и САЩ обявиха данни за промишлеността, като индексът на Института за управление на доставките намалява от 52.7 пункта през юли до 51.1 пункта през август, което е най-ниското ниво за последните две години. Това доведе до понижение на индекса "Дау Джоунс" с почти 470 пункта, или 2.84% до ниво от 16 058.35 пункта. Високотехнологичният "Насдак" пък изтри печалбата си за 2015 г., пресметна телевизия Си Ен Би Си. Сривът на борсите в Китай може да засегне не само съседните му страни, предупреди вчера шефката на Международния валутен фонд Кристина Лагард.

В същото време в Пекин пристигнаха руският президент Владимир Путин, както и лидерите на Беларус, Венецуела, Южна Африка, Судан, Египет, Монголия и Вануату за 70-годишнината от края на Втората световна война. В навечерието на визитата си Путин заяви за Синхуа, че Русия и Китай напредват към създаване на енергиен съюз.

На военния парад днес в китайската столица няма да присъства нито един от лидерите на Запада или от Япония. На него ще маршируват и представителни части на 17 държави, включително Русия, Сърбия, Куба, Пакистан, Камбоджа, Венецуела и Вануату. Военни делегации "на високо равнище" изпращат Франция, Полша и Южна Корея.



4
1286
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
02 Септември 2015 19:31
Нюйоркската фондова борса завърши първата си сесия за септември на червено заради новите данни за спад на китайската икономика, съобщиха световните медии.


спада на китайската икономика е само в американските медии и се повтаря по 100 пъти на ден. УСА ако имаше такъв ръст щеше да скачат до небето.
02 Септември 2015 23:56


ФАЩисанте сега ще се оправдават с Китай за собствената си криза.
Китай досега им даваше пари всяка година. Има и интервю с Буш, като го питаха, ами пари от къде?
Той им отговаря , "Как от къде, от Китай".
03 Септември 2015 00:01
Нюйоркската фондова борса завърши първата си сесия за септември на червено заради новите данни за спад на китайската икономика, съобщиха световните медии.

ай ай ай
ще вземе да излезне, че беше по-добре Китай да си е добре, ама пуста американска българщина не е важно на мен да ми е добре, важно е на БРИКС да му е зле
03 Септември 2015 00:49
Той Рон Пол каза тез дни,че не е виновен Китай,ами частния ФЕД ама,кой да слуша.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД