:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,003,750
Активни 452
Страници 1,673
За един ден 1,302,066

Албанското електроразпределение пак работи "на тъмно"

Одитори не успяха да съберат пълната документация на дружеството
Независими одитори, наети от албанската компания за електроразпределение OSHEE, отказаха да анализират финансовите документи за 2014 г., предаде електронното издание "ИЮОбзървър". "Задължението ни е да даваме мнение, базирано на одит, за финансовите отчети. Извършихме одита по международните стандарти", гласи мнението на анализаторите. "Но не успяхме да си осигурим достатъчно данни, за да дадем мнение".

Забелязани са несъответствия между ценовата система и отчетите, които мениджмънтът на компанията не е успял да обясни. Активите на OSHEE не са били записани коректно в националните регистри, описите на имуществото са били непълни.

От компанията твърдят, че проблемите са наследени от времето, когато тя бе собственост на чешката група ЧЕЗ. OSHEE бе създадена като независима компания през 2007 г. при приватизирането на енергоразпределянето. ЧЕЗ я купи през 2009 г. и веднага обяви, че финансовите отчети са били фалшифицирани от предишното управление, за да се прикрият загубите и кражбите на енергия. През 2013 г. Албания национализира компанията и назначи ново ръководство.



835
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД