:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 183
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Шампионката на US Open се оттегля от тениса

Имам още два турнира и това е всичко, обяви Флавия Пенета след финала в Ню Йорк
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
След последната точка във финала на US Open Флавия Пенета изтича до трибуните на ст. "Артър Аш", където получи целувка от своя приятел - италианския тенисист Фабио Фонини.
Шокиращият успех на Флавия Пенета в Откритото първенство на САЩ по тенис бе последван от нова сензация. Минути след като победи своята сънародничка и още по-смайваща финалистка Роберта Винчи със 7:6 (4), 6:2 в битката за титлата в Ню Йорк, 33-годишната италианка анонсира края на професионалната си кариера.

"Една моя мечта се сбъдна тук - сподели Флавия на церемонията по награждаване. - Когато бях малка, исках няколко неща: да стана №1 в света и да спечеля надпревара от Големия шлем. Исках и титла от турнира в Рим, но мисля, че мейджър трофеят е малко по-добре като постижение. За мен това е начинът да кажа довиждане на тениса. Не искам никой да е тъжен, защото аз съм щастлива. Наистина."

По-късно Пенета обясни, че има планирани още две участия до края на сезона. Това означава, че турнирите в Ухан (Кит) от 28 септември и в Пекин (Кит) от 5 октомври ще бъдат последните състезания за новата шампионка на US Open.

Тя се оттегля с рекордния в кариерата си чек за $3,3 млн., който й се полага от наградния фонд на последния за годината турнир от Шлема. Нейната добра приятелка още от детство Роберта Винчи също постави личен рекорд със заработените $1,6 млн. На 1/2-финалите двете италианки сътвориха истински сензации, като елиминираха съответно №2 в света Симона Халеп (Рум) и №1 Серена Уилямс (САЩ), устремила се към първия Голям шлем след 1988 г.

"Беше трудно след 1/2-финала, мислех за много неща, бях стегната и притеснена. Загубих, но се радвам, че бях тук. Радвам се за Флавия. Трудно е да играеш срещу човек, когото познаваш от дълго време. Тя бе страхотна и мога само да я поздравя", коментира 32-годишната Винчи.

Със своята обща възраст от 66 г. и 19 дни двете италианки подобриха рекорда за "най-стар" финал в Шлема в "Оупън ерата". Досега такъв бе мачът за титлата на "Уимбълдън`77", в който Вирджиния Уейд и Бети Стоув са общо на 63 г. и 11 месеца). От днес Пенета ще скочи от №26 до №8, а Винчи - от №43 до №19 в световната ранглиста.
823
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД