:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 429
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Берое" изпусна да победи с човек повече "Лудогорец"

Три пъти гредите спасиха шампионите на мача в Стара Загора
Снимка: Спортал
Капитанът на "Лудогорец" Светослав Дяков (вляво) получава втория си жълт картон на мача в Стара Загора, след който тимът му остана с човек по-малко. След проявите си срещу "Берое" Дяков оглави еднолично класацията за най-груб футболист в А група, като в 8-те мача досега има 4 жълти и 1 червен картон.
"Берое" пропусна да победи шампиона "Лудогорец" в мач от 8-ия кръг между лидерите в А група. При това домакините от Стара Загора играха от 41-вата мин. с човек повече, защото капитанът на разградския тим Светослав Дяков получи втори жълт картон от съдията Таско Тасков и напусна терена.

На практика от този момент нататък на терена имаше само един отбор - този на домакините. Футболистите на треньора Петър Хубчев обаче така и не успяха да материализират тоталното си превъзходство. Те създадоха много положения пред вратата на Милан Борян, а и на три пъти гредите помогнаха на "Лудогорец". На свой ред шампионите се дръпнаха назад в глуха защита и в крайна сметка устискаха 0:0, което им донесе една точка в класирането.

"Съжалявам много, че не победихме, бяхме по-добрият отбор през целия мач, не само след почивката. Това беше мач, в който топката не влизаше в мрежата, но има и такива двубои. Не мога да не съм доволен от момчетата - каза наставникът на "Берое" Петър Хубчев. - На терена бяха доста агресивни и двата отбора, но всичко беше феърплей".

Що се отнася до шансовете на "Берое" за титла този сезон, Хубчев бе предпазлив: "Този мач би трябвало да ни даде по-голямо самочувствие заради начина, по който играхме. Но аз съм много против твърдите планове, говоря за титлата. Сигурно ръководството си има някакви планове, но накрая се взе решение в съблекалнята, че ще се следва целта, която поставят момчетата".

Треньорът на "Лудогорец" Едуард Ераносян призна, че съперникът е бил по-добрият отбор: "Берое" стояха по-добре на терена. Нормално, те играха с човек повече в голям период от време. Ние с доста голяма доза късмет запазихме точката. Мисията беше да не допускаме грешки отзад, имахме едно положение, но не успяхме да го реализираме".

Ераносян допълни, че тимът му не показва футбола, който той иска да вижда. "Ще трябва да изкореня някои неща, искам скорост в атаката, не искам футболистите да играят с 6-7 докосвания. Не искам да виждам селски футбол", подчерта той.
830
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД