:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 280
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Албанец призна за преговори с "Левски"

Арлинд Айети
Албанският национал Арлинд Айети призна, че е разговарял с "Левски" за евентуалното си преминаване в тима. Пред "Лайвспорт" бившият футболист на "Базел" разкри, че от "Герена" са се свързали с него, но той все още не е дал окончателен отговор. В момента Айети е свободен агент, след като договорът му с швейцарския тим изтече.

Най-вероятно албанецът ще подсили "Левски" по време на зимната пауза от първенството. "Сините" се нуждаят от още един централен бранител, защото Аймен Белаид ще напусне по време на следващия трансферен прозорец по посока Шотландия. Така на "Герена" остават само с Максимилан Карнер и с младия Деян Иванов, на когото предстои операция на колената и не се знае колко време ще отсъства.

Идването на Айети в момента е невъзможно, тъй като с привличането на Линел Китамбала "Левски" достигна определения лимит за заплати. Треньорът на тима Стойчо Стоев също призна след победата над "Берое" през уикенда, че до зимата не очаква нови играчи.



12
839
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
12
 Видими 
25 Септември 2015 07:11
Разправях аз на един от почитаемите форумци,че от Курдов нищо не става вече ,ама той...оптимист .Затова,през зимната пауза Курдов и Махмудов-торбата,пътя и за ляб....
25 Септември 2015 10:34
през зимната пауза Курдов и Махмудов-торбата,пътя и за ляб....

Е, зависи гонзо какви неустоики им е уредил в договорите...
25 Септември 2015 10:35
Аз също възлагах надежди, че Курдов може да покаже добра игра и да се впише добре, но явно съм грешал жестоко.
25 Септември 2015 11:49
Evasion,преуважаеми...лично аз съм на мнение,че играч дошъл като свободен агент не трябва да има неустойки в договора.Ама ако пък и Курдов има клауза за неустойка,то Гонзо наистина е изтрещял.
25 Септември 2015 12:57
СВОБОДНАТА ПРОДАЖБА НА БИЛЕТИ ЗАПОЧНА
Левскари,
от днес билетите за юбилейния мач между Левски и Юргорден са достъпни за всички! Пропуски за двубоя на 10-ти октомври може да закупите или онлайн на сайта на Тикетпро, или на посочените каси:
- В магазина на ПФК „Левски“ на ул. „Тодорини кукли“ 47, работно време от 10:00 до 17:00
- В магазина на НКП на бул. „Тодор Александров“ 23, работно време от 10:00 до 20:00
- Билетен център НДК, работно време от 9:00 до 19:00
- Билетни каси на Арена Армеец, работно време от 10:00 до 17:00
- Офис на Тикетпро на ул. „Шандор Петьофи“ 28, работно време от 10:00 до 18:00
Няколко дни преди събитието ще бъдат отворени и касите на Националния стадион „Васил Левски“ на ул. „Гурко“
Цените са следните:
Сектор А – 19.00 лв.
Сектор В – 14.00 лв.
Сектор Б – 7.00 лв.
Ложи – 50.00 лв. (Ако останат места след Клуб 50)
Всички на стадиона! Да направим поредното невероятно шоу и незабравим празник на Левски!


Натисни тук
25 Септември 2015 13:02
Скъпи левскари,
Както обещахме, с любезното съдействие на приятелите ни от Спортна библиотека, продължаваме да ви представяме любопитна информация за международните мачове на "Левски" от един славен период, а именно 30-те години на миналия век.
На вашето внимание са четири копия от финансовите отчети на клуба съответно за 1929, 1930, 1931 и 1933 г. Те са част от отчета даван от УС пред Общото годишно събрание на клуба - виждате начина, по който са оформени и отпечатани. Напомняме ви, че през онези години "Левски" е бил собственост на членовете на клуба т.е. на най-активните си привърженици. Броят на активните членове (т.е. платилите членски внос) е достигал над 600 в отделни години, което прави "Левски" клуба с най-многобройнитие деятели в цяла България. Общият брой на хората, членували в клуба през годините е няколко хиляди души. Не забравяйте, че тази бройка е била само ядрото на най-запалените фенове, които са отделяли време и средства за отбора си. Управлението на клуба е било осъществявано именно от тях, а финансовата му обезпеченост се е осигурявала както от тях, така и от отделни благодетели, като например известния търговец Иван Карадочев. Ще си позволим аналогия с днешно време, когато "Левски" е подкрепян от две организации с четирицифрен членски състав - НКП и Тръста на привържениците "Синя България", за които можем да кажем, че черпят опит от онези добри времена. Надяваме се, че информацията, която сега четете, да ви помогне да разберете смисъла от съществуването на тези организации и да ви накара активно да се включите в тях за доброто на любимия клуб.
Можем да видим, че в периода 1929-1931 г. "Левски" играе срещу следните международни съперници: Триколорул (Букурещ), Макоби (клуб на еврейската диаспора в Букурещ - бел. ред.), Арис (Солун), Н.С.К. (Кайро), Олимпиакос (Атина), Аполонис, Ираклис, Момчило (Югославия), Бригитенауер (Виена), Ени Шишли (Турция), Галата Сарай (Цариград), Фенер Бахчъ (Цариград), Айнтрахт (Лайпциг), Приморие (Любляна), Бащия (Унгария), а през 1933 г. съперници са C.F.R. (Клуж), Стад Ромен (вероятно сборен градски тим на Букурещ), Варшaвянка (Варшава). Сами можете да разгледате финансовите постъпления от тези двубои и да разберете значението им за осигуряването на бюджета на клуба. Цялата тази дейност се дължала на активността на обикновени хора, които са управлявали клуба - нямало е "босове", "бащици" и т.н. - "Левски" е съществувал, заради привържениците си и безумната им любов към него.
Важно е да се знае, че единственият европейски турнир по онова време е Средноевропейската купа т.нар. купа Митропа, в която участват отбори от водещите футболни сили по онова време - Австрия, Унгария, Югославия, Чехословакия, Италия, Румъния и Швейцария. Български тимове не взимат участие в Митропа, но мачовете срещу отбори от тези страни са били изключително престижни и трудно могат да бъдат наречени "приятелски". Любопитно е също да се видят постъпленията от мачовете с български съперници - по тях можете да разберете кои са били най-сериозните дербита в България: Левски-Славия, Левски-Шипченски сокол (Варна) и Левски-Владислав (Варна).


(снимка: натиснете тук)

(снимка: натиснете тук)

(снимка: натиснете тук)

(снимка: натиснете тук)

Натисни тук
25 Септември 2015 13:14
Гръме, благодаря!
25 Септември 2015 13:34
САМО ЛЕВСКИ,ОБИЧАМЕ ТЕ....
25 Септември 2015 13:44
Гръме, благодаря!


САМО ЛЕВСКИ !
25 Септември 2015 13:45
Днес се навършват 117 години от рождението на един от съоснователите на Левски Борис Василев - Боркиша. Той е участник в учредителното събрание на клуба през 1914 г. и е считан официално за „кръстник“ на отбора.

Борис Василев е роден на 25 септември 1898 в София, починал на 10 март 1983 г. в София. По професия е юрист. От 1914 до 1920 г. е неизменен ляв полузащитник на отбора. В същия период изпълнява ролите и на касиер и секретар в ръководството на клуба. През 1921 г. става първият „завеждащ спорта“ на клуба - длъжност, която днес отговаря едновременно и на треньор, и на технически директор. Остава на този пост до 1927 г.

През 1922 г. създава първия детско-юношески отбор към Левски, наречен „сините лъвчета“, което е една от първите детско-юношески формации в страната. От 1928 до 1934 г. е член на ръководството на клуба, като заема длъжностите заместник председател и член на контролния съвет.

Участие в учредителното събрание на Левски...


На 24 май 1914 г. в местността „Могилката“ (на ъгъла на бул. „Пенчо Славейков“ и ул. Никола Славков срещу 22-ро училище) в София група от тридесетина младежи основават официално собствен спортен клуб. Повечето от присъстващите на събранието са ученици от тогавашната Втора мъжка гимназия, сред тях е и Борис Василев-Боркиша.

След оживени дебати относно името на отбора, по време на които са обсъждани имена като „Атлантик“, „Рапид“, „Експрес“ и „Мажестик“, по предложение на Боркиша отборът е кръстен на името на Апостола на българската свобода Васил Левски. Причините за предложението Борис Василев описва по-късно:

„На учредителното ни събрание на Могилката предложих Васил Левски зя наш патрон, защото не исках в името на клуба ни да има чуждо влияние и защото се възхищавах от Апостола на свободата и виждах в него образец на смелост, ловкост и героизъм, на безпределна любов към народа и на готовност за саможертва в името на народа”.

Ръководството, футболистите и служителите на ПФК Левски се покланят пред светлата памет на Борис Василев - Боркиша.


Натисни тук
25 Септември 2015 16:33
nevrokop

25 Септември 2015 07:11

Разправях аз на един от почитаемите форумци,че от Курдов нищо не става вече ,ама той...оптимист

Ако имаш мен предвид, да пристрастен съм в случая. Познавам се с баща му, а Наско израсна пред очите ми и знам какво може. Но да го покаже на терена зависи само от него.
25 Септември 2015 17:02
tvirem...препочитаеми,не става дума за теб.Но...и на теб ще кажа-от Курдов нищо не става.Ще ти дам следният пример- в нашия клас има ше един образ,който мижишката решаваше най-трудните задачи по математика и май-слабото постижение му беше окръжен кръг на Олимпиадите по математика.Но беше мързелив,неорганизиран и лентяй.Имаше един друг-тъп,но зубрач и упорит.Накрая талантливият-шофьор,а тъпака-банков инспектор.Та така...А Курдов,подобно на Божинов е свършил.Съжалявам,но е така.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД