:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 333
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Иран забрани бъдещи преговори

със САЩ по-малко от три месеца, след като Техеран подписа ядрена сделка със Запада в резултат на дългогодишни преговори, съобщи Би Би Си. Иранският върховен духовен лидер аятолах Али Хаменей не подкрепи публично постигнатото през юли споразумение със световните сили, което се смята за политическа победа за умерените сили в Иран начело с президента Хасан Рохани. В обръщение към командирите на ВМС на Гвардейците на ислямската революция Хаменей заяви, че преговорите със САЩ са донесли на Иран само негативи. В същото време британският в. "Дейли мейл" публикува документ от администрацията на бившия президент на САЩ Бил Клинтън, който разкрива, че през 1996 г. САЩ са получили убедително доказателство, че Иран стои зад атентат в Саудитска Арабия, в който са загинали 19 американски военнослужещи, но Белият дом решил да прикрие разкритието от американското общество. "Ако разкрием това, ще получим обществен натиск да започнем действия", пише асистентът на Клинтън - Кенет Полак, във вътрешноведомствено съобщение до тогавашния съветник по национална сигурност Санди Бъргър.



САЩ пускат 6000 затворници,

за да се освободи място зад решетките, като това ще бъде най-голямата амнистия в историята на страната, пише в. "Вашингтон пост". Извън решетките излизат предимно затворници, които са осъдени за престъпления, свързани с наркотици. Масовата амнистия ще се осъществи от 30 октомври до 2 ноември. Две трети от затворниците ще бъдат настанени в изправителни центрове или пуснати под домашен арест, а останалите, включително и чужденци, ще бъдат незабавно депортирани в родните им страни. Сега около 2.2 милиона души са зад решетките в САЩ.
935
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД