:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 276
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Жалбоподатели поискаха отвод



на съдия-докладчика по делото за касиране на изборите за общински съвет в Кюстендил. Част от страните, обжалващи решението на ОИК в града, с което е обявен резултатът от вота за съветници, настояха за отвод на съдия Даниела Петрова, тъй като съдът е създал финансови пречки пред жалбоподателите с искането те да заплатят за изготвянето на назначената съдебно-преброителна експертиза. Тя трябва да бъде направена след преброяване на бюлетините в част от секциите. Освен това някои от страните не са могли да присъстват на преброяването, което е извършено в сградата на общинска администрация вместо в съда. Съдия Даниела Петрова отхвърли искането за отвод.



Ще поискаме увеличение на бюджета



за общините в Смолянска област с 27 млн. лв., обяви депутатът от БСП Дора Янкова. "Смятам, че това е минималното отношение, което правителството трябва да направи към областта, да има отношение към всички общини и да направи целеви политики", обясни Янкова. По думите й към момента средствата, които са предвидени за общините, са изключително малко - от 1.5 млн. лв. за Смолян до 400 000 лв. например за Девин. Депутатът ще настоява за Смолянска община да бъдат отпуснати 10 млн. лв., за общините Баните и Борино по 1.5 млн. лв., а за останалите общини в областта по 2 млн. лв.



769
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД