:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 292
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Борисов изненадващо допусна ремонт на МиГ-29 и в България

Премиерът Бойко Борисов изненадващо допусна възможността прословутият ремонт на изтребителите МиГ-29 да се случи в Пловдив. Той обясни, че е "пратил вицепремиера Томислав Дончев на оглед във военния завод в Пловдив, за да се види дали там не може да се направи ремонтът". Това става три дни след като парламентът ратифицира договора с Полша, а Русия заплаши със съдебни дела, тъй като Варшава не разполагала с лиценз да го прави. Полша обаче обясни, че няма никакви правни проблеми, защото ще работи по собствена документация.

Версията за това, че ремонтът може да стане в приватизирания преди 5 г. авиоремонтен завод "ТЕРЕМ - Георги Бенковски", се появи преди няколко седмици. Твърдеше се, че там има налична техника, макар че в момента тя е консервирана. Депутати пък обясняваха, че въпросната фирма е договорила изпълнение на натовска поръчка за ремонт на хеликоптери от Афганистан и че е странно защо НАТО им има доверие, а нашето Министерство на отбраната - не.

Според други обаче България има лиценз за ремонт на МиГ-21, но не и на МиГ-29. Преди десетина дни военният министър Николай Ненчев бе цитиран да казва, че "би било чудесно" заводът в Пловдив да направи ремонта, но според него той нямал право.









4
1494
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
30 Ноември 2015 19:35
Баце! Виж ся! Тук има едно гаражче и вътре има две момчета със златни ръце! Дай го на тях бе! За две седмици и само за едно милионче ша ги оправят и 10-е двигателя!



Премиерът Бойко Борисов изненадващо допусна възможността прословутият ремонт на изтребителите МиГ-29 да се случи в Пловдив. Той обясни, че е "пратил вицепремиера Томислав Дончев на оглед във военния завод в Пловдив, за да се види дали там не може да се направи ремонтът".

Версията за това, че ремонтът може да стане в приватизирания преди 5 г. авиоремонтен завод "ТЕРЕМ - Георги Бенковски", се появи преди няколко седмици


Сега, последно. Ремонтът ще се случи, направи или ще стане в Пловдив?
Пусти български език, поради что го кълчите така?
30 Ноември 2015 20:37
Той обясни, че е "пратил вицепремиера Томислав Дончев на оглед във военния завод в Пловдив, за да се види дали там не може да се направи ремонтът".


Няма такава държава!

Томислав Дончев и от ремонт на изтребители ли разбира? Ама вие, в ГЕРБ, сте големи разбирачи, бре, калинки непоръбени!
01 Декември 2015 09:01
[quote ] ... пратил вицепремиера Томислав Дончев на оглед във военния завод в Пловдив, за да се види дали там не може да се направи ремонтът".[/quote]

Сашо Сталийски не е ли бил и той с Дончев?
01 Декември 2015 16:58
Факт е , че ТЕРЕМ ремонтираше нашите МиГ 29. А това, че залитнаха към Полша си е обикновена далаверка, така характелна за чиновниците в МО.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД