:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 315
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Депутати в Думата вземат "законни" рушвети

Депутатите от Държавната Дума на Русия са разработили система, която им позволява съвсем "легално" да вземат подкупи, без да влизат в конфликт със закона, пише в. "Новие известия".

Народните избраници под формата на депутатски запитвания поставят за разрешаване пред изпълнителната власт проблеми, чрез които лобират за нечии интереси. Вестникът отбелязва, че напоследък във времето, определено за парламентарен контрол, се наблюдава значителна депутатска активност по широк кръг въпроси, които основно засягат проблеми, касаещи различни структури и кръгове с големи финансови възможности. Естествено за тази активност депутатите са получавали солидни "хонорари" - в рамките на няколко милиарда рубли, твърди "Новие известия".

Цената за елементарна депутатска интервенция в Държавната Дума варира от 7000 до 10 000 долара, като числото нараствало неколкократно, ако проблемът бил с повишена трудност, отбелязва вестникът.

По данни на Националния комитет за борба с корупцията в Русия между 30 и 40 процента от народните избраници в Държавната Дума са ангажирани с тази дейност, но за да не бъдат обвинени, че нарушават закона, са разработили тази схема, която им позволява да действат безнаказано. Ефикасността на този вид лобиране за чужди интереси вече се пренася и на по-високо ниво и е задействана в Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент), посочва изданието.
6
671
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
17 Септември 2005 01:30
Депутати в Думата вземат "законни" рушвети-то и Европейския Парламент е същата практика!!! От личен опит го знам като сътрудник на нашите Евродепутати в Европейския Парламент на нашата Международна Радикална Партия http://www.radicalparty.org/welcome_it.ht ml -TRANS NATIONAL RADICAL PARTY не веднъж мен лично са ми били предлагани пари за да уредя срещи за да се плати за нещо от което имат интерес големи корпораций за да им се реши проблема в в Европейския Парламент, особено настоятелни са били по този въпрос стран кандидатки за присъеденяване към Европейския Съюз!!!Но на всички е било отказванано защото TRANS NATIONAL RADICAL PARTY е не корумпирана рартия и в нейните редици нито един от нейните членовене бил обвиняван в корупция!!!Докатоза другите партий в Европейския Парламент да не говорим каква корупция се шири там и колко от техните членове особено тези на ръководни постове са влизали в затвора с присъди за корупция!!!Вън КОРУПЦИЯТА ОТ ПОЛИТИКАТА!!!И КОЛКОТО ДА НЕ ВИ ИСКАМ ДА ВИ ОТЧАЙВАМ ДРАГИ СЪНАРОДНИЦИ ПРЕЗ 2007 година България няма да е примат в ЕС по вина на многопродажнни Български политици които работят в България и отстояват интересите не на народа в Българския Парламент а на големите групировки в България които нямат интерес заради свойте печалби да влезне в ЕСкъдетотрябва да се спазват реда и законоста и да се прилагат спрямо всички граждани!!!Многоот вас ме критикуватв този форум за моя радикален екстремизъм но ако сиистински политик трябва пъво да отстояваш реда и закона и когато виждаш це този законост не се спазва трябва да се прилагат радикални болезнени мерки за да го наложиш поради причината че политиката е фалирала от некъдърноста на политици които само са давали привилегий и не саполучавали никаквкви резултати за това в ползата наблагото на обшеството а са търсели само лично облагодетелстване на лична основа эа техните политически кариери!!!Да живее Велика България !!!Да Живее во век и веков!!!
17 Септември 2005 03:03
А бе каде се е нанесъл мужикът, оправия с подкупите нема. Май още неколко мегународни организацийки имат същия проглем
17 Септември 2005 08:37
Ле ле, значи за едно питане се плаща хонорар. Да усвоим този опит.
17 Септември 2005 11:30
Това с лобирането е узаконено и в U$A и е стандартната практика да се свърши каквото и да е. Затова и политиката им винаги е в интерес на едни или други кръгове от корпорации - те си плащат за това. Парица е царица, както казват сърбите.
17 Септември 2005 11:51
Ами за нашите хубавци какво да кажем?
Я прочетете това- ще Ви хареса: Натиснете тук
18 Септември 2005 02:25
числата са 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0 а цифрите са комбинации между тях показващи количеството на дадено нещо
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД