:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 359
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БезНадеждно, по аварски

Михайлова иска да е Костов, а Стоянов да заеме нейната роля
Снимка: Велислав Николов
Политическото безочие е съвсем типично за българския политически живот. Дори когато се крие зад красиво женско лице. Чрез ефира на БНТ публиката получи от лидерката на СДС Надежда Михайлова поредния голям букет от неистини и дълго спотаявани истини.

Михайлова най-сетне призна, че "СДС се намира в тежка ситуация, разбира се, изборите бяха лоши за нас и никой не ги оспорва". А кой в нощта на вота след 25 юни победоносно обяви ОДС за най-голямата политическа сила вдясно? Председателката съобщи още (при това със силното алиби на нещо отдавна документирано в партийните анали), че имала "огромни резерви по отношение изобщо на явяването на СДС в коалиции". Кой лидер може така



нагло да свали от себе си

политическата отговорност



за едно от най-важните действия на всяка политическа сила - предизборното коалиране, и да я стовари върху други? И кога досега Михайлова е дала и най-малък публичен знак за своите резерви към явяването на СДС в коалиция на изборите? Но видите ли, Петър Стоянов и Филип Димитров я тласкали към коалиция. Тя обаче, приемайки "аргументите на партията", направила "възможната коалиция". Но не с любимите на опонентите Софиянски и НДСВ, с които сините нямали общи виждания. А нима с Яне Янев, Георги Пинчев и останалите могъщи партньори СДС има много общи виждания?

"СДС и ОДС сме в опозиция, това е позицията, която ни отредиха хората", каза още Михайлова. Че кой до последно като клоун, противно и на елементарната аритметика, искаше от президента мандат за съставяне на дясно-центристко правителство? И не включваше ли този лелеян от Михайлова кабинет и НДСВ, за което сега възклицава: "Боже мой, за какви стратегически партньорства може да става дума (в този парламент)."

След признанието за тежката ситуация, в която се намира СДС, Михайлова - съвсем непривично - изпуска още едно безкрайно закъсняло откровение: "Не успях да наложа линията на категорична и сериозна опозиция на НДСВ, което се отрази на резултатите от изборите." Но вече застава твърдо на позицията, че "СДС трябва да има ясно опозиционно поведение спрямо НДСВ, БСП и ДПС.

Всичко това се оказва в основата на един "принципен спор" с Петър Стоянов за "политиката на СДС", подет от синята лидерка само ден след като експрезидентът огласи кандидатурата си за лидерския пост в партията. Стратегията на Михайлова е пототалитарному безпощадна -



измисляш си външен враг

и вътрешен предател,



който иска да го вкара в кошарата. И мигом се провъзгласяваш за знаменосец на съпротивата: "СДС не е фалирало дружество, което НДСВ иска да изкупи изгодно чрез посредници. И аз няма да приема такъв проект за СДС и ще му се противопоставя."

Петър Стоянов е доста удачен кандидат да бъде набеден за предател, който иска да превърне СДС в "услужлива патерица на НДСВ". (Не че НДСВ точно сега, когато е на власт с БСП и ДПС, има нужда от такава.) Той е авторът на фразата за "разбитите авари" след изборната загуба на сините начело с Костов през 2001 г. Той е човекът, който сам се унижи пред царя, за да получи подкрепата му за президентските избори, и бе лично унижен от Симеон, който до последно го размотаваше, а накрая и не желаеше да гласува за него. Той е човекът, за когото поради всичко това мнозина седесари гласуваха "с отвращение". Той е човекът, който все дишаше зад гърба на Михайлова и все не се решаваше открито да излезе като нейна алтернатива.

Стратегията на Михайлова всъщност цели повторение на синьото безвремие от 2001-2005, но при сменени роли. Сега тя иска да заеме ролята на твърдия Костов, а Стоянов да превърне в подобие на себе си. Надежда обаче не може да бъде Костов поради чисто личностни дефицити, а и едва ли на СДС това му е необходимо. Нито пък СДС има нужда от мъжка Надежда.

Остава да видим дали стратегията на Стоянов за максимално широко дясно обединение, ако не е вече закъсняла, няма да е само поредното проветряване на "Раковски" 134. Ако експрезидентът приеме отредената му от Михайлова роля и не предложи убедителна силна алтернатива, разбитите авари пак ще трябва да гласуват с отвращение.
76
1705
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
76
 Видими 
17 Септември 2005 00:28
Нито дума в Сега за равносметката от замяната на част от външния дълг на България по схемата на "великият финансист" Милен Велтчев.
Костов май е бил прав:
http://www.segabg.com/16032002/p0020001.a sp
17 Септември 2005 00:43
KIFA,
ИДИ в раздел "Икономика"/"Държавата загуби 550 мил. леива..."/- там съм пуснал материал от в. "Новинар".
17 Септември 2005 01:10
Стойнев, чудесно!
"Ибо истина е, истина ви думам" - всичко, що пишеш. Факт!
Остава да направиш същото и за ДСБ в удобно за теб време
PS. Знам, че и това можеш, поздравявам те сърдечно
17 Септември 2005 01:20
До тук води глупавата цареборщина.

Щото Костовите цареборски заклинания отровиха цялото СДС.
Вместо да види че Царят и НДСВ може и да са конкуренти, но са и потенцялни партнйори, сините ОФ-та възприеха Царя като враг по-голям и от едновремешните комунисти.

А иначе Костов тайно иска да е Цар, но не конституционен а абсолютен.

Ама нали няма как да стане, та по неволя е чист и свят републиканец.

17 Септември 2005 01:26
Хайде марш на бунището!Но преди това през Прокуратурата.
17 Септември 2005 01:45
А дотук води глупавото царепоклонничество:

Преоформянeто на дълга наистина е ощетило България, призна и финансовият министър Пламен Орешарски. Според него обаче загубите били по-малки от цитираните от Чачев.
За трите години след замяната на дълга България е платила 875 млн. лева лихви, съобщи в парламента финансовият министър. Ако дългът не е бил заменен, лихвите по него са щели да бъдат 325 млн. лева, което значи, че заради замяната страната е платила 550 млн. лева лихви повече, обясни финансовият министър.
От девалвацията на долара след замяната на дълга България е загубила още 260 милиона лева, стана ясно от думите на Орешарски.
Според изчисленията на финансовото министерство заради замяната размерът на българския външен дълг е нараснал с 50 млн. долара.
17 Септември 2005 02:05
Надка Михайлова и Петьо Стоянов най-после видяха това, което ние дори и от другата страна на Атлантика видяхме и проумяхме още в края на 1996-97 година. Те двмата плюс Филип Димитров и Иван Костов много бързо забравиха как взеха тогава властта "с малко но завинаги" - а именно като си послужиха с блъфове и интриги, за да взривят по свой сценарий ("Който не скача е червен!" народното недоволство от Виденовото управление, после използваха Царя за своя стабилна патерица. Обещаваха на висок глас, че като спечелят изборите ще върнат Търновската конституция и Царя, но щом седнаха на министерските кресла и се качиха на мерцедесите повярваха, че докрая на дните си ще са там... А през лятото на 1997 година беше последния шанс на България да стане нормална държава, ако бяха си изпълнили обещанието. Имаха поддръжката и ентусиазма на здравата част на българския народ. Все още Българлия не бе оглозгана до кокал... Нито бе така морално опустошена. Дооглозга я и я поквари нравствено именно управлението на Косотв, с президент Стоянов и външна министърка Михайлова.
17 Септември 2005 02:08
Къде е Царо ???
17 Септември 2005 02:14
Имаха поддръжката и ентусиазма на здравата част на българския народ. Все още България не бе оглозгана до кокал... Нито бе така морално опустошена. Дооглозга я и я поквари нравствено именно управлението на Косотв, с президент Стоянов и външна министърка Михайлова.
И с това "разбитите авари" загубиха "с много и завинаги" доверието и подкрепата на българите.
Както и шанса да се съюзят отново някога. Още по-малко пък да спечелят отново властта. Те трябва да проумят най-после, че СДС е мъртво, да му направят една панихида и да си го погребат.
17 Септември 2005 04:44
"царо" почива...

17 Септември 2005 04:52
Царо' е зает с важни държавни дела по опазването и разширяването на имотите си. Не го закачайте, че...
17 Септември 2005 05:26
Тези трупове требва да будат сменени от по млади и чисти руководители ако искат да будат на влас един ден.
17 Септември 2005 05:31
Разбира се че ще почива човекот има нужда ! като сите па и закона не му забранява . А за имотите вие не знаете че има имот и на луната. Само дето нема а може а го национализирате !
17 Септември 2005 06:07
Негови са си, що да не ги увеличава?!
Баща му си даде живота за България!
Защо не погледнeте имотите на новобогаташите - политикани и мутри?
На наследниците на бай ви Тошо? На зет му Иванчо Славков?
17 Септември 2005 07:12
ЦАР!
никога! Само ако е пролетарий
На крак о пари и презрени
Да отнемем на царя имотите!
Имоти могат да имат само червено-сините апаши!
Нали бе Аlex dim?
17 Септември 2005 07:19
О пАри
и
презрени?


Редактирано от - Кюфте на 17/9/2005 г/ 07:25:40

17 Септември 2005 07:53
Политическото безочие е съвсем типично за българския политически живот. Дори когато се крие зад красиво женско лице.
Беше красиво. Вече не е . Остана само грима и фалшивата усмивка.
(Имам предвид СДС. Да н помислите, че приказката ми е за Натка. )
17 Септември 2005 08:35
Синята идея скоро няма да възкръсне. Амин.
17 Септември 2005 08:52
Любимата ми песен е I will survive. Засега оцеляват само БСП и ДПС.
17 Септември 2005 09:51
Статията е хубава.

Само дето накрая авторът е направил неволна грешка. Не Петър Стоянов е

човекът, за когото поради всичко това мнозина седесари гласуваха "с отвращение"


Знаменитата фраза на Командира се отнасяше за Стефан Софиянски и бе произнесена по време на последните кметски избори през 2003 г.
17 Септември 2005 10:06
Все тая,
седесарите по принцип гласуват с отвращение.
17 Септември 2005 10:12
Истината е друга - не става въпрос за Михайлова, Стоянов, Костов или някой друг маф...., става въпрос, че като цяло СДС заедно с отлюспилите се от него, като Костов и Мафиянски, получиха един як шут от избирателите на втори поредни избори. И да се коалират и да не се коалират - все тая. Даже при една коалиция щяха да получат по-малко гласове заедно, отколкото сега разделени. Всъщност за тях гласуват не хора, които ги харесват, а просто защото не могат да намерят някой друг подходящ, за когото да гласуват. В този смисъл е без значение какви битки в чаша вода се водят около лидерското място в СДС - на кой му пука за тях? Отдавна мина времето, когато ако нещо се случи в СДС това да е новина.
17 Септември 2005 10:15
Нада омръзна на всички!
17 Септември 2005 10:16
Гледайки снимката, само едно ми идва на ум:
Пак ли ша са...таквоз...цепим ???
17 Септември 2005 10:21
От известно време се питам, защо нашите "нахранени" журналисти така удобно пишат, когато някой вече се е овъргалял в калта и смрадта до уши , така че вече ухае навсякъде??Къде бяхте, будни журналисти, когато кръщавахте Нада, "хубава", "синя надежда", "ангел" и прочие хвалебствия.Нима не знаехте, че тази жена, без грам адекватна трудова биография яхна министерския пост по времето на Костов. Нима не знаехте, че е една празноглава позьорка?Или че моралът на един политик има доста общо с политическите му действия??Не знаехте ли или така беше удобно?Суперлативите изядоха главата на самовлюбената посредствена жена, която реши че е Юнона.Че е най-велика.Превърна се в бледо копие на ментора си.И си повярва.
Стоянов при всичките си грешки има шанс да се опита поне да помогне на СДС да се превърне отново в нормална дясна партия.България има нужда от това.В момента СДС е един умален вид на БКП от периода на люспене/тесни и широки/.Ако не преживее катарзис, тази партия е обречена на забвение в близката година.
Омръзна ми гьонсуратлъка на Нада, която никога за нищо не е виновна и се отмята като фурнаджийска лопата. Стоянов беше Президент, вярно.Но след като е преценил , че може да поеме предизвикателството да изправи на крака една мечта, нека опита.Желая му успех.
И...нови кадри трябват.И абсолютно възродена идея за бъдещето на България. Само с Анти-лозунги дори и опозиция не може да бъде една партия.Има потенциал и в младите хора.Към тях трябва да се обърнат новите ръководители на СДС. Това маргинализиране на партиите трябва да бъде преустановено.
Като първа крачка специално за СДС , трябва да бъде изцяло ново ръководство.
Ще видим!
17 Септември 2005 10:23
За пореден път се възхищавам от снимките на В.Николов.А въпросът встрани е излишен.Ако се съди по позата -ясно е кой кого
17 Септември 2005 10:32
Чакайте малко, то седисету не пукна ли отдавна бре? И ако ощи не са го кОпнали.... затва ли така смърди?
17 Септември 2005 10:45
Estell, добре дошъл във форума!
Като първа крачка специално за СДС , трябва да бъде изцяло ново ръководство
Петър Стоянов или ново ръководство?
17 Септември 2005 10:51
Откъде ще дойде новото ръководство???
Ако се избира под мудрейший контрол на Е.Дайнофф и Фил Кенеди, по-убаво да няма СДС!!!
17 Септември 2005 10:52
Естел, след като трябват нови кадри в СДС, за какво ви е Стоянов? За да замените празноглав позьор в рокля с такъв в панталон?
17 Септември 2005 11:11
Имам предвид, ако Стоянов бъде избран за Председател на СДС да сформира работещ адекватно екип. Политиката на една партия не може да се формира едиствено и само в главата на лидера. Както се оказа в главата на настоящата /или в оставка - не знам точно/лидерка е кухо.Затова е куха политиката и реакциите на СДС в последните години.Т.е. няма ги никакви.
Екипността ще спаси СДС.Така мисля.Може и да греша.
А що се отнася защо точно Стоянов , а не друг.Ами няма друг.Но в безизходицата , в която се намира партията СДС всеки един е по-добър от това псевдоводачка.Грешката на ръководството беше, че не извади по-рано можещи млади хора. Сигурно има такива.Поне се надявам.
17 Септември 2005 11:21
За какво ново ръководство говорите, за какви нови хора , какви пет лева . СДС е организация коята хал хабер си няма що е то икономика и що е то производство и търговия . Хората създавали и след това управлявали СДС са с изключително първобитни разбирания за пазарна икономика , те се свеждат до реституция на едрата градска собственост - апартаменти и магазини и до пладнешко разграбване на индустриалните предприятия построени от комунистите срещу комисионни толкоз , да сте чули нещо от тях за "развитие ", за "изграждане или влагане на средства" тези думи са непознати . Много ми е интересно за какво политическо възраждане на СДС става въпрос като не могат да дадат една смислена идея за развитие на държавата а само се карат кой бил агент на ДС кой бил предател и кой да води бащина дружина. Тази партия от самото си създаване беше обречена на такъв край .
17 Септември 2005 11:22
Как да няма млади бе, вий кьорави ли сте?!?
Айде да направим един дискриминационен подбор на делегатите за конференцията !!!
1.Делегатите над 40-годишна възраст се отделят в отделна зала! Заключени и под охрана!
2.Обиск и конфискация на всички средства за комуникация!
3.Пуска им се един телевизор и един микрофон, ама копчето за микрофона да е комбинирано с 220волта, който издържи на напрежението му се дава думата
17 Септември 2005 11:22
Сбогом, "моя" нагла любов, никой не плачи...Къде е това СДС , та некой да го вдигне на крака... Нема го и в десния склад нема... С лъжи и иезуитщиви до суходолското сметище, ама и то е със затихващи функции...
17 Септември 2005 11:25
Надка да си гледа реституирания каптаж на Централна Баня и костюмчетата от Max Mara, щото другото не го може!!!!
17 Септември 2005 11:33
Естел,
Не е вярно! В главата на демократичния лидер може да се роди не само политика, а всичко - даже най-невероятното...., напр. да открадне държавно, да продаде ефтино държавно, да купи ефтино държавно, после обратното - да продаде скъпо откраднатото и купеното, и след това отново да купи ефтино държавно. За общинското - също. За близките, роднините и съмишлениците - пак същото, но повече или по-малко - според ранга. В същност...имаш право. То и това е политика!
17 Септември 2005 11:38
Ей незнам за какво спорите, ама на мен тва ми хареса най-много :

Надежда Михайлова и Петър Стоянов - кой кого.


чисто сексуално погледнато...
КОЙ КОГО ???
17 Септември 2005 11:43
ПРОВЕТРЯВАНЕ или ЕВТИН МАСКАРАД

Навремето когато Надежда смени Костов на кормилото на СДС във в-к СЕГА, ако не се лъжа, излезе много оригинална карикатура, на която Командира бе представен с маски в двете му ръце. Едната с неговия лик, другата с миловидното личице на Надето, а на земята май се търкаляше маска с лика на Класната...
Според мен главната грешка на Надежда бе, че не се еманципира напълно от патрона си и от АНТИ-политиката, която той й завеща. Проветряването май се случи само и единствено в нейната главица. Може би тов.Командир " й е издал приказ" да следва точно тази линия, знам ли?

На последните избори за пореден път станахме свидетели до къде води тя...

Редактирано от - DILBER TANAS на 17/9/2005 г/ 11:57:28

17 Септември 2005 11:47
Не моем да разберем и се нервим на мене си-що тука толко комунисти и царски гъзолизции плачат на гроба на СДС?
17 Септември 2005 12:02
Петър Стоянов каза навремето една истина за разбитите Авари, макар и да не беше съвсем наясно, какви са тия Авари. Работата е там, че Аварите са едно от многобройните български племена, които после образуваха целокупния български народ.

Българо-Аварите имаха силна дръжава със столица Сирмиум (Срем) в Панония, която некои наричат "хаганат", и Римският император им плащаше данъци.
През 626г. на тайно съвещание, организирано от Великият Княз Десимир Моравски и Радивой, Княз Преславски, всички български князе избраха единодушно Княза на Българете-Хуногондури Кубрат за свой върховен предводител и Кан. По това време Кубрат беше в императорския двор и пръви приятел на Ираклий.
Кубрат, "като се научил за желанието на народа си ДА ОСВОБОДИ БАЩИНИТЕ СИ ГРАДОВЕ, ВЗЕЛ ЦЕЛИЯ РОМЕЙСКИ НАРОД, .... свързал мир с император Хераклия, подигнал се против хагана на Аварите и ги изпъдил С ПСУВНИ ИЗ ЗЕМЯТЯ СИ" (патриарх Никифор).
След тая победа Кубрат преминал Дунава обратно, дошъл в Македония, завзел равнината Керамесия (Прилепско). След като се настанили тук, "Българите ПОИСКАЛИ ГРАДОВЕТЕ НА СВОИТЕ БАЩИ" и особено защото тия градове са били запазили православната си вяра, т.е. не гръцката, а българската православна вяра. "Едни искали пазения от светеца град Солун, други - щастливата царица на градовете (Цариград), а трети - останалите тракийски градове" (§ 111-112).
Така Кубрат прогонва Аварите в Панония и включва Балканите до Цариград в новата българска империя Велика България.

След смъртта на Кубрат Велики, най-малкият му син Кубер, макар и временно да беше васал на аварския управляващ клан, беше всъщност главнокомандващ на войските на Аварското царство.
След като разтуриха гайлето, Кубер се изнесе през 680г. с около полвин милион българи от Панония в Македония. За тва преселение древните историци пишат, че българете заеха градовете на своите деди на основание "правото на родствеността", демек заврънали се при своите роднини.

С окончателното "разбиване на аварите" Крум и Омуртаг от българската царска династия Дуло всъщност прогониха окончателно аварската управляваща династия, като Българо-Аварите беха законно интегрирани в българското Дунавско Царство.

Ако изучи внимателно тая история на българския народ, мисла че нема да бъде проблем за Петър Стоянов да консолидира обръканото СДС и да го връне там, където му е местото, демек под знамената на славната българска Царска династия, която за наш късмет успехме да запазим до ден днешен за разлика от други по-изостанале народи.

Петър Стоянов е умен и интелигентен мъж, при това от сой, и тая работа ша му доде отръки.
17 Септември 2005 12:14
Драги ми НЕРВЕН,

Обсъждаме я защото:

1. Не съм съгласен, че СДС е труп
2. Ако СДС по-рано бе решило своите проблеми, то сега нямаше да агонизира...


.... и министър-председателят ни СЕГА нямаше да се казва Сегей Дмитриевич

17 Септември 2005 12:19
Абе бей Тодоре, аварите са били пазачи на северната граница на византийската империя, та затуй василевса им плаща не данък а плата... Та и сега, американците, като построят бази у нашите земи "данък" ли ще ни плащат? Като отидеш при проститутка, данък ли плащаш...
17 Септември 2005 12:35
Другаря Тодар Живков,
Петър Стоянов е умен и интелигентен мъж, при това от сой, и тая работа ша му доде отръки.
Чул съм, че онанист се наричал човек, на когото е....то му идвало отръки. Това ли сте искали да ни кажте? Благодаря предварително!
17 Септември 2005 12:44
milcho,
понеже засага парите са у американците, очертава се и в двата случая те да плащат, както и да го погледнеш. Независимо дали ний ша сме пазаче на техната "северна граница" или те ша са пазаче на наща северна граница.
За проститутките недей подига вопроса, додека не са се сетили и те да са трупнат на гръба на социалното министерство. Те поне са на самоиздръжка още от времето на социализъма.

17 Септември 2005 12:47
Бай Тодаре, както винаги си прав... "Сакат паре или дупе", а ние си немаме паре... Нейсе, Бъди здрав!
17 Септември 2005 13:19
Имайте милост! Грехота е така да приказвате!
За умрелите - или добро, или нищо!
17 Септември 2005 13:20
***** замирисва на гнило (а най-вече от аферата с гаража).Да се скрие и никаква да не се показва, защото тя показа най-голямото дебелоочие от 1878 г. досега.Тя досъсипа СДС. Не съм сигурен дали някой може да извади от клиничната смърт тази организация за съжаление.А дето се пише тук, да дадат възможност на младите, те просто са си едни по-малки копия на "старите коне" на организацията.


Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 17/9/2005 г/ 16:43:16

17 Септември 2005 13:25
бат' Петю е пълен боклук и ще усмърти сейсето, за което обаче даже няма и да обере благодарността на българо-аварите, защото
1. е пълен боклук / тавтология малко се получи/
2. загуби спечелени избори по най-глупавия начин
3. избяга от дебат с водачите на пловдивската листа - Костов и Велчев /та като лидер къде по-тежки дебати ще има да води/
4. унижи статута на Българския Държавен Глава, кандидатирайки се за депутат и ходейки въобще по партийни конгреси /нещо което и лицето Митев Желев не направи/

Редактирано от - volog на 17/9/2005 г/ 13:27:24

17 Септември 2005 14:24
Не забравяй историята с "Историята...", де се надупи на гърците
17 Септември 2005 14:54
Докато в реала народа измира без хляб, в ментала тиквите се занимават с поделби на виртуалната баница. На чаша кола и по паста.
А журналистите продължават тъпо, но упорито да ни занимават с техните проблеми, които не са наши и за които пет пари не даваме отдавна.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД