:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

От "Левски" поискаха отнемане на лиценза на стадиона в Разград

Феновете настояват за независимо разследване на отношението към тях
СНИМКИ: "СИНЯ БЪЛГАРИЯ"
Изпратените от "Синя България" снимки показват, че клетката, в която бяха настанени феновете на "Левски", е била заключена, но от "Лудогорец" твърдят, че тази врата отдавна не се използва.
Тръст "Синя България" и Национален клуб на привържениците на "Левски" поискаха разследване на инцидентите с пропускателния режим на стадиона в Разград по време на двубоя на "сините" с "Лудогорец" в неделя. Двете организации, които имат представители в ръководството на ПФК "Левски", настояват БФС, финансовото, вътрешното и спортното министерство да вземат отношение по случилото се. И призоваха, ако бъдат открити нарушения, да се отнеме лицензът на ст. "Лудогорец Арена".

Запалянковците твърдят, че с действията си домакините от "Лудогорец" са подложили на огромен риск сигурността и дори живота на гостуващите фенове. Десетки от тях са останали извън стадиона, въпреки че са притежавали редовно закупени билети. Според "Синя България" и НКП на "Левски" Министерството на финансите трябва да провери дали броят отпечатани билети съответства на предварително обявения брой пропуски за феновете на гостите. Освен това на самите билети пише "клетка", което само по себе си е доста странно.

От двете организации допълват, че мачът е започнал, докато на пътеките между редовете все още е имало хора, което е застрашило сигурността им. Също така още на техническата пресконференция преди мача е било обещано от отговорника по сигурността към БФС Димитър Христов, че "клетката" няма да се заключва отвън. От "Синя България" обаче представиха снимки, на което се вижда точно обратното.

Ръководството на "Лудогорец" реагира на оплакванията, като обвини полицията, охранявала мача. Според шефовете на разградчани на агитката на гостите са били дадени точно 650 билета, но охраната от МВР е допуснала повече хора в сектора за гости и това наистина е застрашило сигурността на зрителите. От "Лудогорец" допълниха, че секторът не е бил заключван, а катинарът на снимките, предоставени от Тръст "Синя България", е на вход, който не се използва.

3
789
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
22 Февруари 2016 21:31
Ревливи момичета
22 Февруари 2016 23:27
Какъв лиценз, направо да ги изхвърлят от групата! Това вече не се трае!
23 Февруари 2016 11:07
Ревливи момичета

Чети бе, смелчага:

На стадион "Хилзбъро" 96 души загубват живота си по време на полуфиналния мач от турнира за Купата на Англия между Ливърпул и Нотингам.
На 15 април 1989 г. в Шефилд на стадион "Хилзбъро" Ливърпул и Нотингам се изправят един срещу друг полуфинал от турнира за Купата на футболната асоциация. В минутите преди началото на мача хиляди фенове на Ливърпул се струпват пред вратите на стадиона, а повечето от тях там са без билети.
Полицаят Дейвид Дъкенфийлд взема фаталното решение - да се отвори портал "С" на трибуната. Това причинява мощно нахлуване на феновете на Ливърпул, като тези от първите редове не успяват да удържат на натиска отзад и мнозина от тях са притиснати до оградата на сектора и умират от задушаване.
Най-младата жертва е 10-годишният Джон-Пол Гилхуули – братовчед на капитана на Ливърпул Стивън Джерард.
В дните след случилото се на "Хилзбъро" целият Ливърпул е потънал в скръб. Феновете на "червените" и Евертън са обединени. Играчите на двата отбора ходят на погребения.
По време на последното разследване, провокирано от откритите грешки в действията на полицията през 1989 г., се установява, че стадион "Хилзбъро" е бил опасен. Сигнали за това има от няколко години преди инцидента, но тогава те са пренебрегнати. П
Това е най-тежката трагедия, случила се на британски стадион, която обаче има позитивен ефект не само върху английския, но и върху световния футбол. Проведеното през 1989 г. разследване завършва с известния "Доклад на Тейлър", който слага край на грохналите и разнебитени стадиони, на които феновете са оградени зад решетки.

Но понеже става въпрос за левскари - да мрат! Така ли?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД