:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 274
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Играчки и дрехи най-често застрашават потребителите

Играчките и текстилните изделия, най-често облекла, са продуктите, за които са подадени най-много сигнали за здравни рискове от потребителите в ЕС за м.г. Над 2000 продукта са докладвани през 2015 г. в европейската Система за бърз обмен на информация за опасни нехранителни продукти. Когато държава от ЕС публикува сигнал в системата, останалите държави могат да открият продукта на своя пазар и да реагират на тази първоначална нотификация. Най-често са подавани сигнали за химически риск (25% от общия брой нотификации), следвани от риска от нараняване (22%). Едно от основните предизвикателства е растящият дял на закупените по интернет продукти от държави извън ЕС, отчете вчера Вера Йоурова, еврокомисар по въпросите на правосъдието, потребителите и равнопоставеността между половете.

"Изправени сме пред две предизвикателства: онлайн покупки, при които продуктите достигат по пощата директно до потребителя, и силното присъствие на китайски продукти, за които се сигнализира чрез системата за бърз обмен на информация. През юни ще посетя Китай, за да задълбочим сътрудничеството си с китайските органи за безопасност на продуктите", заяви Йоурова.

602
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД