:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 262
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Игра на войници, или кой дърпа дявола за опашката

В България се създават паравоенни организации, които днес изглеждат оперетни, но утре могат да се превърнат в реална опасност
Снимка: ОЗБГ
На сайта на "Организацията за закрила на българските граждани" - Бургас, може да се намерят снимки на хванатите 30 мигранти при разходка в гората.
През последните месеци организации с откровено незаконни цели набират скорост в интернет, шумят около дейността си бабаитски, но властите предпочитат да не виждат тяхното присъствие. Службите ги наблюдават с широко затворени очи, въпреки че част от тези организации се изявяват като паравоенни образования, призовават за промяна в управлението, говорят за сформиране на батальони за специални операции, за обучение в чужбина и стрелби. Още по-притеснителен е слухът, че се ползват с подкрепата на чужди държави.

Такъв е случаят с Българския воински съюз "Васил Левски", който нашумя с патрулите за залавяне на чужденци по границата с Турция. Организацията претендира да обединява на доброволни начала възпитаници на всички средни и висши военни и полицейски училища в социалистическата НРБ. Съюзът се заявява като наследник на Военния съюз от 1919 г. Както "Сега" писа, организацията се похвали, че е започнала "ускорено формиране на отделно подразделение за специални операции и антитероризъм". То трябваше да се обучава в чужди военни училища, за което се набираха средства. Петнадесетина негови проруски настроени представители вчера се сбиха с украинци в Бургас. Поводът беше опитът за демонстрация срещу посрещането на рокерите от "Нощните вълци".

Подобен профил имат и някои други образувания - "Организация за закрила на българските граждани" (ОЗБГ), както и БНО "Шипка".



Учения и обучение на доброволци



Отпреди 10-ина дни организациите, които са много активни в социалните мрежи, обявиха, че организират "оперативно-тактически учения близо до границата" и набират доброволци сред "членове на авто-, мото-, офроуд АТВ, еърсофт, туристически и по спортно ориентиране клубове". Според съобщенията на 25 и 26 юни в Странджа Първа Шипченска бригада била провела учение. В три от четирите "бази" на лагера се е плащало за нощувка и храна - между 20 и 50 лв., според bnoshipka.org. Обучението включвало: отработване на техники движение в състав на групата, устройване на засади, излизане от обкръжение, неутрализиране на потенциални заплахи, обкръжаване и унищожение на чужди въоръжени формирования, проникнали на българска територия, теория и тактика на националноосвободителните войни, екстремен маршрут с цел повишаване физическата и психическата устойчивост, отработване на задачи по топография - ориентиране и движение по азимут, ориентиране по местни предмети и точки, създаване и маскиране на наблюдателен пост, изграждане на бивак и демонстрация на най-елементарни техники за правене на укрития и навес.

Дали граничните полицаи са засекли "учението" и как са реагирали - остава загадка. Както и загадка е численият състав на шипченци - един, двама, даже и повече... За дейността им може да се съди от техния разказ:

"Частите на Първа Шипченска бригада, които в това време (25-26.06.) бяха затворили района около Бръшлян, 48 пирамида, констатираха, че първо оградата вече се строи навътре в българската територия, а не по самата граница! Освен това скритите ни наблюдателни постове докладваха за наличието на 6-ма турци с автомати, навлезли доста навътре в българска територия! При това на мястото бяха видени и български полицаи, които констатираха този факт, но без да реагират. Явно поради липсата на указания от София. За съжаление не успяхме да вземем мерки за неутрализиране на наглите турски аскери, защото това означаваше да влезем в сблъсък и с родните си полицейски служители, които явно са с вързани от правителството ръце и абсолютно невинни."

Както личи, най-голямото достойнство на Първа Шипченска бригада е било нейното невидимо присъствие около граничната пирамида.

Телевизионен героизъм и разкази за руска връзка



Според филм на германската телевизия ZDF патрулите на съюза се обучават безплатно от руснаци. От телевизията са успели да придружат една от групите по време на техните "акции". "Кой тръгва напред, кой е отзад", пита "Саша" - по негови собствени данни бивш руски войник, който е дошъл да обучава и ръководи доброволческите отряди.

След това думата взима "Георги", който също говори руски без акцент. "Имаме информация, че през този отрязък от гората минават бежанци. Трябва да ги заловим". И двамата руснаци не желаят да кажат истинските си имена. Това прави само Владимир - българин, командир на групата. Според думите му 800 негови хора са на мисия по турската граница в момента и ловят бежанци. До този момент твърдението за такъв сериозен брой хора, които щъкат по границата, не се потвърждава официално. Не се потвърждават и съобщенията за организационното разрастване на организацията. Съюзът вече имал около 30 поделения в страната и в чужбина, а през последните месеци били създадени такива в САЩ, Великобритания, Чехия и Испания.

На 20 февруари в Бургас се провежда форум, който приключва с възникването на ново формирование, наречено "Обединени за България". В него влизат "Организация за закрила на българските граждани" - Бургас, "20-и април", "Възрожденци", Г.О.Р.А., Клуб "Дертлиев", "Комитет за национално спасение", Воински съюз "Васил Левски" и Българското народно опълчение "Шипка". Водещи организации са последните две. "Организация за закрила на българските граждани" - Бургас също съобщава за проведената среща. На сайта й може да се открие списък с участниците.

Два месеца по-късно във Варна е проведен още един форум на "Обединение за България", на който е създаден комитет за "Национално спасение". Градът не е избран случайно. Освен че там е централата на воинския съюз, районът е с най-голям брой руски граждани. Според сайта burgasnovinite.bg обединението е във връзка с руския проект "Балканский фронт Болгария" с лидер Евгений Новиков (депутат 1990-1995). В момента той е водещ в канал "3Беларус". Новиков има двойно гражданство - руско и беларуско. Поредицата от негови пропагандни материали, свързани с България, се публикуват в russiapost.su и в youtube. В тях той разказва както за дейността на отрядите, така и за новосъздаденото обединение.

Във видеото му от 5 април Новиков определя новосъздаденото формирование в България като обединение на патриотичните сили. "Това се обяснява с продължаващата социално-икономическа криза в страната, както и с кризата с бежанците. България не е в състояние да приеме толкова бежанци", твърди Новиков и заявява, че управляващите в България са продажни лидери. Във видеото от Минск той призовава страната да излезе от НАТО, да се въоръжи армията и полицията, да се затвори южната и западната граница, да започне военна подготовка на българите, както и да се въведе военно-патриотично образование.

Няколко седмици след сформирането на обединението дейността на Воинския съюз попада и в ефира на руска телевизия. Канал 5 прави репортаж за лова на мигранти, изпреварвайки ZDF. Там отново интервюираните са мъже с маски, които говорят руски. Част от репортажа са и известните кадри, които бяха заснети при "гражданските арести" и връзването на афганистанци със "свински опашки" в началото на април. Тогава репортажът беше пуснат и във "Фейсбук" на страницата на Воинския съюз.



Мълчание с елемент на съгласие



До този момент властите в България се правят, че нищо не се случва. Повечето депутати от специализираните комисии по отбрана и вътрешна сигурност отказаха да коментират пред "Сега" дейността на организацията и призивите на Новиков. Аргументите им бяха, че или не искат да влизат в подобни "схеми", или не са запознати с дейността на съюза. Дори председателят на комисията по отбрана ген. Михо Михов, който пръв обърна внимание на създаването на съюза, сега предпочете да запази мълчание. Службите за сигурност пък обявиха, че наблюдават руския социолог Сергей Баранов за статията му "Возвращение России на Балканы через Новороссию и Молдавию", но не и за процеси, които се случват под носа им.

Единственото изключение е от 8 ноември м.г., когато МВР съобщи, че са били арестувани 10 души, подготвящи провокации по време на протеста на полицаите в София, Варна, Бургас и Пловдив. "Сред задържаните няма служители на вътрешното министерство. Предотвратяването на провокациите е извършено от ДАНС и "Национална полиция", обясниха от вътрешното ведомство. Според Воинския съюз арестуваните са "регионални координатори, симпатизанти на Български воински съюз "Васил Левски". Те са организирали няколко хиляди членове на местните структури на съюза и на БНО "Шипка" да излязат, за да подкрепят справедливите протести на служителите от МВР и българските военни. След арестите на МВР координаторите не намаляват, а се увеличават, похвалиха се от сайта на организацията - bnoshipka.org.

Проверка в регистъра на домейни whois показва, че сайтът е регистриран през 2013 г. Името и контактите на собственика му обаче са скрити. Набирането на популярност накара през последните седмици част от хората на организацията да излязат на светло. Първоначално като лице за контакт беше записан човек с псевдоним Валтер Калашников. Според webcafe.bg това всъщност е 57-годишният Дончо Русев от с. Българово. Той е бил старшина от БНА, монах, създател на първия сексшоп във Велико Търново, охранител без лиценз, а накрая - отривист русофил и борец за евразийското бъдеще на България.

В края на януари в интервю за Дарик радио излизат наяве други две лица на Воинския съюз и на БНО "Шипка". Това са говорителят Владимир Русев и организационният секретар Красимир Симеонов. "Двете организации имат структури във всички областни градове, а общият брой на членовете им надхвърля 24 000 души, 1500 от които са във Варна", твърди тогава пред радиото Симеонов. Заради големия интерес е бил въведен 6-месечен изпитателен срок за новите кандидати. Двамата заявяват, че не възнамеряват да се занимават с политика и да участват в избори.

Един месец по-късно явно плановете им са се променили, след като през април се създава "Обединение за България" и Комитет за "Национално спасение". Това вероятно се дължи и на факта, че социологическите агенции отчитат рязък скок на подкрепата за гражданските арести по границите и строгите мерки срещу мигрантите. Според априлското изследване на "Алфа рисърч" с твърдо "да" на въпроса дали одобряват "гражданските арести" са отговорили близо 30%. При 25.4 на сто отговорът е "по-скоро одобрявам" - точно колкото е делът и на тези, които по-скоро не одобряват. Категорично неодобрение са изразили едва 17.5%.

Близо 60% смятат, че гражданите трябва да помагат за арестуването на нелегални бежанци, но в координация с полицията. Според 28.5% това трябва да е в правомощията единствено на държавата, а 16.2% заявяват, че може да го прави всеки. Почти с една четвърт е нараснал броят на българите, които смятат, че бежанците са риск пред сигурността на България - от 55.5 на сто през 2013 г. на 79.4% сега.

Подобни са и данните на агенция "Сова Харис". Според нея 60 процента от българите посочват, че бежанците са заплаха за националната ни сигурност. Все потенциални избиратели. А те със сигурност ще се увеличат на фона на очаквания евроскептицизъм, който ще залее Европа след решението на Великобритания за напусне ЕС. Така че разцветът на гражданските арести е гарантиран.





АНТИ

Наред със засилване на хомофобското говорене и страховете от терористични актове най-голямото опасение на редица анализатори на бежанския проблем в Европа бе бумът на антиимигрантски партии. От 2010 г. националистическите формации в Стария континент са в разцвет и набират все по-голяма популярност. До миналата година това се дължеше основно на евроскептицизма и лозунгите против НАТО. Проблемът с бежанците създаде още по-благоприятна почва за тяхната поява. Факт е, че те никнат почти реципрочно на ръста на мигрантите през последните 2-3 години.

Новата крайнодясна партия "Алтернатива за Германия" успя да спечели на местните избори през март в три провинции. Това стана благодарение на призив за затваряне на границата. Заради на бежанците миналата година националистическото движение ПЕГИДА (Патриотични европейци срещу ислямизацията на Запада) излезе от нафталина и отбеляза една година с многохиляден митинг в Дрезден. В много германски градове също се появиха подобни движения, които сформираха структури и в почти всички европейски страни. Подобна на ПЕГИДА е френската крайнодясна националистическа партия Национален фронт, холандската и австрийската Партия на свободата.

СНИМКА: ВОИНСКИ СЪЮЗ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Освен радиостанции отрядите на съюза носят и телескопични палки. Само това ли е тяхното въоръжение?
СНИМКА: ВОИНСКИ СЪЮЗ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
"Балканският път е затворен. Връщайте се обратно" - табели с този надпис на арабски и английски посрещат в гората мигрантите.
37
5567
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
37
 Видими 
30 Юни 2016 20:07
Едно добро начинание са табелите. Друг е въпросът, защо нито един нелегално преминал границата не е съден за това престъпление?
30 Юни 2016 20:15
Щом иванчо реве толкова сополиво, на прав път са момчетата. Дерзайте родолюбци!
30 Юни 2016 20:32
част от тези организации се изявяват като паравоенни образования


С науката напред или както там се пееше. По-долу е уцелено ли, оцелено ли, "у"-то.

Чужденци залавяли. Хм.
30 Юни 2016 20:50
"Мълчание с елемент на съгласие" = "Обърне ли се вятъра - обръщаме платната"

"...да започне военна подготовка на българите, както и да се въведе военно-патриотично образование."

С двете ръце съм "за". В нашия край на света невинните/невъоръжените изтърпяват най-злочестата съдба винаги.
Тотално военизиране на нацията!
30 Юни 2016 20:51
Според съобщенията на 25 и 26 юни в Странджа Първа Шипченска бригада била провела учение

Ако наистина са се събирали, по-скоро са яли, пили и са се веселили. А между наздравиците са си разказвали спомени от казармата.
Това за изкараните 800 човека на границата направо ме разби!
30 Юни 2016 20:54
"Мълчание с елемент на съгласие" = "Обърне ли се вятъра - обръщаме платната"

"да започне военна подготовка на българите, както и да се въведе военно-патриотично образование"

Подкрепям. В нашия край на света невъоръжените/невинните изтърпяват най-злочеста съдба...
Тотално военизиране на нацията!
30 Юни 2016 20:54
Празно няма - дефицитът на сигурност и институционалната безпомощност (текущо доверие в БА малко над 20-тина%, в МВР вероятно по-ниско) са най-благодатна почва за популацията на подобни формер-фелдфебелски формирования.
30 Юни 2016 21:03
Идеята за правова държава е да държи монопола върху насилието. В момента се приватизира. С мълчаливо съгласие. Вече Мешерето е институализирано като алтернативна правораздаваателна система, Днес репортаж и за частни мироналагащи групировки. Някой е излишен на тази територия.

Единият вариант е самосиндикално към Терминал 1 и куфара - Острова.Далеч от Нова Европа.
Другият- .

Третият - демокрация. Гуляй поле.


Четвъртият май се оказва най-вероятен - Arbeit Maht Frei.


30 Юни 2016 21:14
но утре могат да се превърнат в реална опасност

А за кого ще е опасността? За грабители и рушители?
30 Юни 2016 21:26
Само това от мен

Между другото, само на мен ли ми е непознат авторът на статията? Поне, като автор в "СЕГА"
30 Юни 2016 22:26
След като няма държава, ще трябва хората да вземат в свои ръце сигурността!
Браво на тези смели българи!
30 Юни 2016 22:56
Проблемът за тези организации е че са много.Когато и ако се обединят тогава ще станат сила която ще може реално да повлиява на събитията.За това че са разединени засега не представляват някакъв проблем и държавата не им обръща внимание.А може би нарочно са разединени?
01 Юли 2016 05:00
Въпросните "организации" са няколко психично болни. Вероятно не повече от 5 човека. Сигурно на човек се падат по няколко "организации". Те, обаче, като всички луди са много шумни в социалните мрежи. Също, като известният Стефан д-р Чолаков. С тях трябва да се занимават не ДАНС и МВР, а психиатриите.

ДАНС и МВР могат да се занимаят, обаче с това, от къде са парите с които бе платено на футболни атигики да правят масовка на 3 март 2016 г. на Шипка. Щото въпросните "организации" не пропуснаха да си припишат заслугата за масовката.
01 Юли 2016 06:42
Въпросните "организации" са няколко психично болни.


А "нормалните" са такива като теб? На които не им пука за нищо, което става у нас. Които си мирувате и кротко живуркате, съгласни с всички дивотии у нас.
"Свестните у нас считат за луди"...
01 Юли 2016 07:00
Но пък обучението от американски "тюлени" на местни структури е нормално, излиза.

Или то щото много се натискахме за нато.
01 Юли 2016 07:24
Той е бил старшина от БНА, монах, създател на първия сексшоп във Велико Търново, охранител без лиценз, а накрая - отривист русофил и борец за евразийското бъдеще на България.

Мдааа, човек от сой.
01 Юли 2016 07:31
Интересна е появата на еднотипни статии едновременно в няколко медии. Кой се страхува от това, обикновените хора да се погрижат за сигурността си?!
01 Юли 2016 07:35
Всеки който не членува в "Америка за България", "Отворено общество" или в "Прайда" е антиобществен елемент.Прилики с "Чавдарче", ДПО"Септемврийче" и ДКМС ???Демократично и честно е Сорос да финансира глупостите и лъжите които се ръсят от "умни и красиви" по медиите и връх на демокрацията е да участваш в гей паради, а организирането в групи за самозащита е фобия и вредно.
Автора -
01 Юли 2016 08:13
Стайнбек, явно не си запознат с творчеството им в социалните мрежи.

Наистина всички тези "организации" наброяват трима човека (давам им толеранс да има и още двама), които наистина са психично болни.

"Правят" си "организации" на корем, "правят" "военни маневри", "вдигат" "въоръжени въстания", "превземат парламента" и т.н. и т.н.. Просто болни хора, жертви на разтурянето на психиатричната помощ.

Стефан д-р Чолаков и Йоло Денев са направо нормални на техния фон.
01 Юли 2016 08:40

Нелегитимната брюкселска администрация се тресе по всички азимути. А подобни "статии" целят да вменят вина у тези, които отказват да живеят по уродливите правила на евротолерантните.
01 Юли 2016 08:54
Наистина всички тези "организации" наброяват трима човека (давам им толеранс да има и още двама), които наистина са психично болни.

Ми щом е така, значи не представляват опасност! Какъв е тоя вой срещу тях?! Петима души! Що им се обръща внимание?
01 Юли 2016 09:01
Neopol, а ти като ги дефинираш така категорично, защо малко от малко не се вгледаш в това, което официалните държавни институции (под формата на официална, държавна политика) правят за да докарат хората до полуда. Масовата неврастенизация, невротизация, параноята, както и всякаквите там манийно-депресивни състояния са резултат на съвсем съзнателно и целенасочено, физическо и психическо подтисничество - медийно и административно-държавно. Срещу което отделния човек, дори и да е съхранил някакъв остатъчен разум, е абсолютно безсилен. Можем само да наблюдаваме развитието на психотичните епидемии и да прогнозираме евентуалното им стихване в огъня на някакъв социален катаклизъм. От регионален, национален и междудържавен мащаб. Просто си представи, че тези дето трябвало да бъдат обгрижвани от меверейците и психиатрите, вече са въдворени и настанени. Е как е? Решиха ли се всички проблеми?
01 Юли 2016 09:21
Що им се обръща внимание?

Ами както виждаш не им се обръща. Статията по скоро се опитва да илюстрира явления, макар и с неподходящите примери. Даже, ако има явление, то бе в опита на мутренски групировки и отделни мутри да установят контрол върху трафика и да вземат рекет от трафикантите. "Ако искате да минавате, ще ни плащате. Иначе ще ви ловим мигрантите".

Въпросните "организации", обаче нямат нищо общо с това.
01 Юли 2016 10:01
Неопол, доколкото разбирам ти си против да се спират емигрантите...
01 Юли 2016 10:04
организации с откровено незаконни цели


Какво ще рече "незаконни цели"?
01 Юли 2016 10:53
част от тези организации се изявяват като паравоенни образования


До колкото си спомням в нашата история вече има такива организации, и което е по-важно - те се обявяват за много полезни за България и много "правилни". Става дума за Гимнастическите дружества (май-май много помогнаха при Съединението) и за
легионерите на Ликов
(нали на техните последователи специално сега им се разрешава да си правят ежегодния марш по София).
Така че какъв е проблема ? Явно се е появила необходимост от военно обучение на населението, а държавата нехае за пореден път.
01 Юли 2016 11:48
...може да се намерят снимки на хванатите 30 мигранти при разходка в гората.
Ти да видиш - разхождали се в гората, пикник си правили, а тези от "Васил Левски" изведнъж им се нахвърлили... Ти да видиш... Какви върхове може да се постигнат с лъжи и манипулации!
01 Юли 2016 12:03
Новиков и заявява, че управляващите в България са продажни лидери.


Истина, Истина говори!
01 Юли 2016 13:31
Първоначално като лице за контакт беше записан човек с псевдоним (полковник) Валтер Калашников. Според webcafe.bg това всъщност е 57-годишният Дончо Русев от с. Българово. Той е бил старшина от БНА, монах, създател на първия сексшоп във Велико Търново, охранител без лиценз, а накрая - отривист русофил и борец за евразийското бъдеще на България.

Да допълня, в мрежата бившият склададжия, другарят старшина Дончо Русев се подвизава като полковник Валтер Калашников. Русофил ли бе, да го опишеш...
01 Юли 2016 13:50
Земята на Ботев и Левски
отново е робска земя,
Балканът хайдушките песни
отново размирно запя.

Кой люби народа поробен
и пази завета велик
завета на Левски бунтовен,
при нас нека дойде войник!

Хр.Кърпачев (поет-неправилен войник, убит в сражение с полицията на 23 май 1943 г.)
01 Юли 2016 15:53
Малко ми е късно , ама ще опитам . Бъди ,
02 Юли 2016 06:36
Това ли са отрядниците?
02 Юли 2016 06:43
Стефан д-р Чолаков и Йоло Денев са направо нормални на техния фон.


Neopol,

Стефан д-р Чолаков е имал смелостта да се опъне на народната власт. Ти да си имал такава смелост?
А това, че сега може би "го бие сачмата" и пишеше щуротии е друга работа. Все пак в Швеция са дълги зими и нощи.
02 Юли 2016 11:44
Butch 02 Юли 2016 06:43
Стефан д-р Чолаков и Йоло Денев са направо нормални на техния фон.
Neopol, Стефан д-р Чолаков е имал смелостта да се опъне на народната власт. Ти да си имал такава смелост?
A Йоло Денев бе водач на Протеста! С гол в ръката, мегафон!
Едничък Йоло, сред всинца протесъри, се осмели да се хвърли пред Белия Автобус, едничък той, СЕГА не е в правителството Борисов .. на някаква службичка и да прави Реформи.

Даже и се бъзикат с него из форумите и то хора хора дето са нямали неговата смелост, да скокнат както "Сираков пада за дузпа" на жълтите павета с риск, да бъдат премачкани от предните колелета!?

Бедни ми, бедни ми Йоло.. защо не загина под Белия Автобус!
02 Юли 2016 12:34
Иначе по темата:

В Демократичните Американски Съединени щати, народът се е самоорганизирал, като Гражданско Движение, въоръжил се е със самозаредни пушки и пистолети и пистолети т Патрулира на Границата!

Само в Тексас имаме десетки организирани въоръжени граждански милиции , eто (снимка: натиснете тук) :
.. " Active Militia Teams Patrolling Texas/Mexican Border .. "Militia groups along the Texas-Mexico border have grown to more than 10 active “teams” from El Paso to the Rio Grande Valley.. The armed individuals are seen ... walking along the Rio Grande while ... pointing rifles and pistols..
.. Barbie Rogers, founder of the Patriots Information Hotline, which is helping organize and recruit for the militia groups, said there are 10 “operations on the ground along the Texas border.
The Texas militia’s operation names, according to Rogers, are: Bolinas Border Patrol, Central Valley Militia, Independent Citizens Militia, Alpha Team, Bravo Team, FOB Harmony, Operation Secure Our Border: Laredo Sector, O’Shanessy’s Team, the 77’s and Camp Geronimo.. .. ”


Разбира се, ще запитате, "Ама то само на Тексаската граница ли има въоръжени граждански милиции?" и ще отговорим - "Не, разбира се"!

Ей ги и други въоръжени групи - те са си по цялата граница .. "The Minuteman Project is an activist organization started in August 2004 ... a group of private individuals in the United States to extrajudicially monitor the United States – Mexico border's ...
.. Founded by Jim Gilchrist, the name derives from the Minutemen, militiamen who fought in the American Revolution. ... Натисни тук

И ей СЕГА да разсъдим и да поискаме отговор, от авторите на подобни статии и от разни коментаторджии ..

1.След като и в САЩ имаме въоръжени формирования и народни погранични милиции то те и там ли са предимно русофили? Дали ги движи, любов преди всичко към Русия, или има освен това в тях и силен патриотизъм и любов и към собствената страна!??

2.Дали хора, които със собствени пари си купуват пушки и пистолети, джипове и в свободното си време, вместо да гледат повторение на сериала или да са на кафенце в центъра патрулират, сред опасности из пущинаците, цяла нощ, покрай Рио Гранде имат бръмбари в главите, както твърдят някои писачи на статии?
дали всъщност , писачите на соросоидни статии, не са с бръмбари в главите, а членовете на прорусофилския O’Shanessy’s Team примерно, да са си нормални?

3.Дали всъщност разните коментаторджии и писачи, не са за затваряне в специализирано заведение, а O’Shanessy’s Team, са напълно нормални и правят нещо за Страната си,която им е Родина и в която са живели дядовците и прадядовците и ще живеят и децата и внуците на въоръжените патрули ..


Та е хубаво - писачите, да се замислят и да отговорят .. ако не могат да намерят отговор - да скокнат до Личния лекар - за направление!

Хубаво е и Прокуратура , Полиция и Съд .. да проучат случаите .. и да обяснят - що едно действие в САЩ е демократично, патриотично и е изява на Гражданските Права .. а в уж Божем, евроатлантическа България е "незаконно"?

Що да е незаконно? .. що, ако някой спре, афганистанец ,. гост на страната ни, влезнал по неизвестен начин, да не обикаля из горски площи в Странджа, това да е "ограничаване на Човешкото право на придвижване", а ако органите на реда спират българи .. из същите тези гори .. това не е "ограничаване на човешките права" ..?

Та така!
Поздрави
02 Юли 2016 12:48
Тов. Новиков не е открил някаква съмнителна тенденция в политическия живот на България. Кому от целокупния български род не е ясно, че лидерите му са продажни?
03 Юли 2016 07:51
а ако органите на реда спират българи .. из същите тези гори .. това не е "ограничаване на човешките права" ..?


То си има народна песен за тази работа, - "Брала мома къпини" , значи народната медия е отразявала правилно събитията.
Оригинален текст


Брала мома капини, (х2)
брала мома капини във попови градини (х2)
оха-мана-ман-зор-за-ман.

Отдолу иде пъдаря, (х2)
отдолу иде пъдаря, и на мома проговаря (х2)
оха-мана-ман-зор-за-ман.

Вдигай моме полите (х2)
вдигай моме полите да не сгазиш лозите (х2)
ох аман аман заман.

Вдигай моме полата (х2)
вдигай моме полата да си платиш глобата (х2)
оха-мана-ман-зор-за-ман.


Недей, чичко пъдарю, (х2)
недей, чичко пъдарю, че съм попска унука.(х2)
оха-мана-ман-зор-за-ман.

Ка’т си попска унука, (х2)
ка’т си попска унука, какво дириш тука (х2)
ох аман аман заман.

Ох аман ка’т си попска унука,
ох аман какво дириш тука.

махнах по самоинициатива спорните стихчета и стана постно.
http://textove.com/piyanski-pesni-brala-moma-kapini-tekst

Поуката - да не се ходи у чужди малини, дори да си попска унука,...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД