:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 235
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

София бави делото срещу по-скъпия билет

Все още Столичната община не е предоставила на съда цялата административна преписка по решението от април на Столичния общински съвет, с което беше увеличен билетът за градския транспорт на 1.60 лв. През май граждани и неправителствени организации внесоха 42 жалби срещу промените в наредбата за пътуване в градския транспорт. Тогава от съда разпоредиха на общината да предостави преписката по приемането на промените в наредбата и решението на СОС. Към момента обаче все още преписката не е внесена, а без нея не може да се насрочи дело, съобщи Офнюз.

Една от жалбите е на Сдружение за законодателни оценки и законодателни инициативи, което успешно атакува в съда и поскъпването на винетките. Аргументите му при двете жалби са сходни. Оттам твърдят, че СОС има правото да определя единствено цените за таксиметровите превози на територията на общината, а цените на останалите услуги се формират при свобода на договаряне, конкуренция на пазара и търговските практики. Друго, с което сдружението атакува решението на столичните съветници, е основанието, с което са издали наредбата. Според решението им основанието е разпореждането с имущество на общината, но на практика имуществото на градския транспорт принадлежи на самите транспортни дружества, "което означава, че само те и единствено те могат да издават актове по управление на това имущество". Липсата на финансова обосновка, която предизвика доста недоволство при обсъждането на цената, също е включена в жалбата.
843
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД