:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 302
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Гърменските общинари спъват референдум за ромската махала

Общинският съвет в Гърмен всячески се опитва да спре референдум за ромските постройки в махалата "Кремиковци", където миналата година имаше размирици. Допитването е по инициатива на жителите на село Марчево, в чието землище през годините изникнаха незаконните постройки. В момента общинският кмет Минка Капитанова се мъчи да узакони сградите чрез издаване на подробен устройствен план, както и да продаде терени на ромите на ниски цени. Повечето жители на Марчево са против, тъй като имат претенции за собственост върху земята (одържавена е и прехвърлена после на общината преди петнадесетина години). Другият мотив на недоволните е, че разширяването на границите на селото ще засегне обработваемата площ. Заради всичко това те инициираха референдум дали плановете на общинското ръководство трябва да се осъществят. Общинарите обаче два пъти отхвърлиха предложението. Според кмета на селото Розен Марчев това е незаконно, тъй като предложението за референдум е събрало нужния брой подписи, което го прави автоматично задължителен. В спора се намеси и областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, който върна първото решение на съвета, а след второто казусът е вече в местния административен съд. Неофициално съветници споделиха пред местните медии, че са против допитването, тъй като не може село Марчево да решава въпроси на общинския център Гърмен и цялата община.

-------ПО ЗАКОН

Според закона за прякото участие на гражданите във властта с местен референдум не може да се решават въпроси, свързани с общинския бюджет, за размера на местните данъци и такси и за правилата и вътрешната организация на местния парламент.
2
933
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
10 Август 2016 21:12
Какво ще спечелят общинарите като узаконят придошлите цигани?
11 Август 2016 12:29
Вечно общинарство.

То това е по-ценно от някакви си пари.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД