:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 433,444,389
Активни 352
Страници 4,229
За един ден 1,302,066

Ужас! Каналът в ЕС не се оттича, а връща

Новите бранители на Виена срещу ислямската миграция викат Борисов за последно вразумяване
Светослав Терзиев
"Няма да ги приема!", зарича се премиерът Бойко Борисов, който ходи като замаян след турнето си между Истанбул и Берлин. Неговият угрижен вид се разминава с твърдението, че мисията му е била много успешна. Какво се е говорило на обяда на 27 август с ръководителите на Германия, Австрия, Хърватия и Словения може да се съди само по изпуснати реплики, които са най-емоционални от нашия премиер.

"Категорично заявих на европейските колеги, че ние няма да приемаме имигранти. Някой си мисли, че от Австрия или Унгария, или Германия ще ни връща по 10, по 20 или 30 000, че аз ще приема тези самолети!?", сопна се Борисов пред медиите в сливенското село Мечкарево, където откри на 28 август новопостроена църква. В успокоителната църковна атмосфера той видимо имаше нужда да отпусне душата си, както бе отпуснал тялото си в леки спортни дрехи след три дни непрекъснато стягане в костюм и вратовръзка ("Идеше ми да се обеся с вратовръзката, ако и днес я бях сложил"). Каквито и мъки да му е причинила тя, разхлабването й е било по-лесно в сравнение с измъкването от колективния натиск, на който е бил подложен. По силата на своята душевна простота, която сам излага на показ, разбрахме, чепредстои обръщане на мигрантския потокПреди да отиде в Берлин той се тюхкаше какво ще прави с прииждащите от Турция мигранти, които вече не могат да се "оттичат" през Сърбия, защото тя затвори границата си за каналджиите. Сега обаче с притеснение е научил, че каналът не само е здраво запушен, но и започва да връща.

По гневния тон на Борисов можем да съдим, че агитацията му за отпушване на канала и дори за увеличаване на дебита му на запад чрез отмяна на визовия режим за Турция, е срещнала бетонна стена. Затова може би смекчи инициативата си и заяви, че всъщност настоява само за облекчен визов режим за турски дипломати, чиновници и бизнесмени. Премиерът си готви броня за нов сблъсък, защото е бил поканен не къде да е, а във Виена за повторение на срещата през септември в същия формат, но с евентуална добавка - Унгария. Австрийският канцлер Кристиан Керн и унгарският премиер Виктор Орбан са най-твърдите противници на всякакви отстъпки пред турския президент Раджеп Ердоган по въпроса за миграцията. Те не се колебаят да казват и какво мислят за мекушавата политика на канцлерката Ангела Меркел. Вчера пред бТВ Борисов заяви, че променил позицията на Керн, но затова няма никакви публични доказателства.

Пренасянето на срещата от Берлин във Виенане вещае нищо добро за Борисов,който иначе разчита на снизхождението на Меркел. Нетърпимостта в Централна Европа срещу ислямската миграция е стигнала до такава степен, че земите от някогашната Свещена Римска империя са си спомнили как с обединени сили са спрели османците през XVI-XVII в. пред портите на Виена. Те са си спомнили също, че пътят към тях е бил през България и Сърбия, но сега викат за вразумяване само България, защото Сърбия се съгласи да сътрудничи в отпора. Задава се още по-немилостиво извиване на ръцете на Борисов, който телом е здравеняк, но духом е крехък и затова се държи като дете, което реве, преди да го е била майка му. Не се знае кога ще бъде срещата във Виена, но е сигурно, че на 16 септември в Братислава се събира на неофициална среща Европейският съвет (всички лидери в ЕС). "Аз се обърнах към много от колегите. Така, че се надявам на 16 септември (да има - бел. ред.) по-умерен тон", каза той.

Който се бои от мечки, не бива да влиза в гората, но Борисов е вече при тях и само се излага с призивите си да реват по-тихо. Десетките хиляди мигранти, които е приел, регистрирал и отпратил на запад с надеждата да не се връщат,продължават да се водят на българска сметка,макар че създават проблеми на други държави. Няма значение колко далеч са стигнали. По етапния ред съгласно Дъблинския регламент те могат да се върнат в първата европейска държава на тяхната регистрация. Вицепремиерката и министърка на вътрешните работи Румяна Бъчварова призна по Нова телевизия, че само от Германия очаква да ни бъдат върнати хиляди ("4500 бяха допреди известно време", каза тя). Всъщност ние не знаем къде се намира всеки от регистрираните, но другите държави могат да ни кажат, като започнат експедирането им.

На 30 август Норвегия заяви, че ще върне 15 000 (половината от пристигналите през 2015 г.). Тя не е член на ЕС, но влиза в Шенгенската зона, така че може да се позове на Дъблинския регламент. Не е известно дали и колко сред получилите отказ за бежански статут са минали през България. Ако има такива, те могат да ни бъдат докарани със самолет, както се ужасява премиерът. Но е възможно и да бъдат върнати в първата съседна страна, откъдето са преминали в Норвегия - например, в Швеция, ако са дошли по южното направление (северното минава през Русия). Швеция пък може да ги пусне по каналния ред в Дания, откъдето пътят им ще продължи към Германия, Австрия, Унгария, Словения, Хърватия, Сърбия и ... франко Калотина (или Македония и Гърция). Достатъчно е една държава да повлече крак и ще бъде последвана от други, където са струпани големи маси мигранти.

Борисов стана европейски лобист на Турция, защото смята, че ако бъде умилостивена с безвизов режим, тя ще изпълни своята част от споразумението от 18 март 2016 г. да приеме обратно нежеланите в Европа бежанци. Само че тойпропуска нещо важно:Анкара се съгласи да вземе толкова върнати мигранти, колкото ЕС вземе законно от нейните бежански лагери. Следователно става дума за размяна, а не за намаляване на броя им в Европа. В западните държави обаче се засилват настроенията въобще да се разтоварят от пришълците, като ги отпратят където и да е - само и само да не се застояват повече. Оттук идват страховете на Борисов, а както се знае, на страха очите са големи: "Ако Турция бъде обявена за несигурна държава, то България става първата сигурна такава по мигрантския път. Това значи 400 000-500 000 мигранти от Европа да бъдат върнати в България или Гърция. Там с едно кимване на глава се взимат решения", заяви той пред Нова телевизия на 12 август.

В познатия си маниер Борисов не търси вина у себе си, а сочи други виновници. Сега няма как да се оправдае с Орешарски или Станишев, защото става дума за външна, а не за вътрешна политика, и затова хвърля стрели по най-близката външна цел - Гърция. Според негомигрантите научават византийски номерана път през Гръцко и когато биват залавяни във вътрешността на страната, казват, че влизат през Турция, "тъй като официално не можем да ги върнем (там), а всъщност влизат през Гърция". Ако не беше изрекъл това пред църквата в Мечкарево и отново вчера щеше да мине за хитра дипломация от негова страна, а не за грехота. Но да се въртиш изненадан и да питаш "Кой ми стори това?", сякаш не е отговорен за контрола по границите на държавата, си е чисто лицемерие. В стремежа си да се оневини, той удължи двойно границата ни с Гърция, като обяви, че е "хиляда километра" (вчера пред бТВ). Ако властите бяха на мястото си, както многократно ни е уверявал премиерът, щяха да спират нелегалните мигранти още на браздата и да ги връщат откъдето са дошли, а не да ги ловят около Лъвов мост в столицата. Като се прави на изненадан от нечие коварство, Борисов само доказва колко е неадекватен в предкризисната ситуация.

Какво ли би правил, ако настане истинска криза, когато няма да е в състояние да управлява мигрантските потоци?Щом не иска да се укрие в президентството,ще трябва зимата да ходи по центровете за настаняване и да дава инструкции не за тяхното боядисване, както беше през 2010 г., а за уплътняването им с по двама-трима мигранти на креват. В момента те са запълнени над 70% и ще изчерпят капацитета си още през септември, защото властта се помайва да заключи добре познатите й каналджии. Опитът на Борисов да удари по съвестта на европейските "колеги", вместо да си свърши работата у дома, прозвуча театрално: "В Европа аз зададох въпроса, ако дойдат 100-200 000 на оградата и ние ги спрем и започнат да гинат по оградата, дали тогава неправителствените организации, дали самата Европа няма да се обърне срещу България?" Не, няма да се обърне, защото никой няма да загине, щом не тече ток по оградата. Нали нейното предназначение е точно такова - пасивно да пречи на движението на неканени гости, без да наранява никого. България все пак не се е оградила с минно поле. Унгария обяви, че ще прави втора ограда, за да дублира защитата на границата си, и никой не я критикува.

Борисов е трениран в намирането на оправдания за провалите си, но всяка прошка смята за нов шанс да опита същото. Напоследък пробва да бие серия от дузпи срещу България и накрая може да й вкара исторически гол, с който да ни върне спомените за ислямската миграция по времето на Иван Шишман.
Снимка: БГНЕС
"В Европа аз зададох въпроса, ако дойдат 100 -200 000 на оградата и ние ги спрем и започнат да гинат по оградата, дали тогава неправителствените организации, дали самата Европа няма да се обърне срещу България?", от пет дни насам се пита Борисов. Не, няма да се обърне, защото никой няма да загине, щом не тече ток по оградата. Снимката - е от месец май.
47
17015
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
47
 Видими 
01 Септември 2016 19:56
Как си представя, уважаемият списвател, недопускането на мигранти през браздата? Виждал ли е какво представлява тя? Хасти от единия край, бразда с два черни пътя покрай нея и храсти от другия край. Храсти или гори. мамуната излиза от едните храсти и се мушва в другите. Или трябва през 10 метра да има човек на границата, или да се стреля на месо, да се минира и да се използват всякакви модерни съоръжения като термовизионни камери. Дори прословутата ограда се оказа че се реже като масло. За десетина секунди и групата от 10 човека се шмугва в българско... Да не говорим за по-модерните съоръжения - алуминиеви П-образни стълби,които турски каналджии носят, използват и после си прибират за следващата група.
Когато се пише за сериозни неща, редно е да се ходи на място, да се гледа, след това да се философства. Бойко играе по свирката на Меркел и това ще НИ изиграе лоша шега, като се напълним с амуджи. Но стадото не му пука. То си джафка срещу ze evil рашънс и не му прави впечатление наплива от главорези.
01 Септември 2016 20:05
За статията
01 Септември 2016 20:20
Как си представя, уважаемият списвател, недопускането на мигранти през браздата?

И що да не може да се опази границата? Едно време как можеше? Една рота граничари пазеше от Връшка чука до Петрохан. Зиме и лете. Силно пресечен терен.
01 Септември 2016 20:23

Само като си помисля за колко време унгарците си вдигнаха оградата, та сега и втора ще правят...

01 Септември 2016 20:25
Mladya hqsh
01 Септември 2016 20:20

Законът не им позволява.
Параграф 22, рано или късно ще се стигне до миниране.
01 Септември 2016 20:26
Как си представя, уважаемият списвател, недопускането на мигранти през браздата?
Като не знаеш питай Орбан, чоджум. Или САЩ. Или Израел. Две огради, три огради, десет метра висока, камери, по 10 човека граничари на километър.
01 Септември 2016 20:26
Г-н Терзиев . Как е възможно, след като се знае че мигрантите се връщат там където са регистрирани, нашите да извършват тази регистрация? На какво разчитат? Че примерно в Австрия много обичат афганистанците и няма да искат да се разделят с тях? Има нещо много гнило в цялата работа. А може и да няма - просто ни управляват калинки, Боко най-голямата. Разбрал е за опасността от връщане на мигрантите чак сега - когато е подписвал споразумението нищо не е разбирал (и не го е интересувало).
01 Септември 2016 20:28
Това е най-правдоподобното обяснение.
01 Септември 2016 20:38
ФуФи, а как, предполагаш, Турция спира мигрантите да не идват насам? А Сърбия как затвори границата? Или там храстчетата са по-нарядко по браздата?
01 Септември 2016 20:44
С вода.
Ако не стане - без вода.

Така ги спират.
01 Септември 2016 20:45
маргаритка2
01 Сеп 2016 20:23
Само като си помисля за колко време унгарците си вдигнаха оградата, та сега и втора ще правят...
Унгарците са пестеливи за огради,знаят че стълбите и ножиците са ефтини. Оградата е само предупреждение за нова юрисдикция.Реална,или фиктивна....Тa Унгарската държава само една седмица след наплива на нахлуващи гласува закон.Които е заловен след граничната зона,в вътрешността на страната, се наказва с една до няколко години затвор.След първите десетина осъдени,тези които държат да сноват анонимни по Европа, заобикалят Унгария.Българската гранична зона е 30 км.
01 Септември 2016 20:50
Начи ако няма Фронтекс наблизо, пришълците се изтласкват с бой обратно у турско. Но така или иначе си намират пролука и влизат. Канейки Фронтекс ние регистрираме все повече амуджи у нас, които после и ги връщат на тепсия. Пък радетелите за едно време как се пазело, нека си спомнят че едно време се стреляше. И се даваше отпуск за утрепан нарушител. А сега се стреля много рядко и веднага се съди стрелящия.
01 Септември 2016 20:51
А, да.. проблемът е че у нас нарушителите на държавната граница не търкат наровете в затвора, а се разхождат с някакъв бежански статут. Даван срещу тлъсти кинти на водещия интервюто.
01 Септември 2016 20:56
Advokat33, а на нас какво ни попречи да приемем такъв закон?
Не е лятната ваканция, вече няколко години минаха.
01 Септември 2016 21:11
И по сегашните ни закони,които прекоси границата без нужните документи,пресече зоната и навлезе в страната ни, губи всякакво право на убежище. Възможно е обаче канлджиите да участват в поверителна мисия на избрани аниматори,знам ли?
01 Септември 2016 21:17
Не е възможно.
Президентът, с главна буква и с пълен член, казва, че у нас има върховенство на закона.
01 Септември 2016 21:25
Как може САЩ да вкара стотици хиляди в затвора защото са пресекли незаконно южната им граница, а ние не? Нали уж това американски ценности, това САЩ са наша пътеводна светлина?
01 Септември 2016 21:30
Господин Терзиев много точно е описал приключенията на многострадалния Бойко.
01 Септември 2016 21:37
В днешното си интервю Борисов много разбрано изложи мотивите си и показа, че е един от малкото адекватни в Европа.
Оградата е само предупреждение за нова юрисдикция

Така е, ако се появят 15 пришълци 2-3 граничари ще ги спрат, но ако са 1500, тогава? Терзиев не ги мисли тези работи. Тези 1500 неканени гости ще пометат мрежата, ако граничарите започнат да стрелят веднага стават мъртви. Но дори и да са 300 тежко въоръжени граничари и какво ще ги избият тези 1500? И в този случай Терзиев няма решение. Решение е нещо като китайска стена и то с ров извън нея. Но и в този случай пришълците могат да минат през Гърция и пак да влязат в нас. Но дори и всички балкански страни да се оградят с китайска стена какво ще прави Европа с нашествието от Африка? Или опасността е огромна и не може да се реши без колективните усилия на всички европейци, но и на ТОВА засега още не е поставено началото..
01 Септември 2016 21:40
А в Италия за 4 дни са пристигнали 13 000 емигранти. Дето вика нашия партнер Ал Багдади: аферим машалла.
01 Септември 2016 21:45
Тези 1500 неканени гости ще пометат мрежата, ако граничарите започнат да стрелят веднага стават мъртви.


На това му се вика война.
Минаване границата, убиване на граничар.

В момента всичките врътки се правят, за да не може да се каже, че ни превземат.
01 Септември 2016 21:54
В днешното си интервю Борисов много разбрано изложи мотивите си и показа, че е един от малкото адекватни в Европа.

В момента има проста дефиниция за адекватност: Който спаси страната си от нашествениците, той е адекватен. Ако тази дефиниция е адекватна, батко ти Боко ще се окаже неадекватен.
01 Септември 2016 21:59
Орбан като канеше Баце и БГ в В4 - той слушкаше Танте .
Това беше златния шанс за България .
Ще ни изоставят всички като на магистралата . Бъдете сигурни .
Едва тогава , когато България бъде залята от ашламата на Арабската полет и Турция почне да си разиграва коня у нас , в БГ ще се роди новият силен лидер.
Не , бе , не го казвам аз , а Слава Сердюкова и баба Ванга .
01 Септември 2016 22:25
Не , бе , не го казвам аз , а Слава Сердюкова и баба Ванга .

И Слава СеРДЮкова ? Да не би пък да е Верка Сердючка ?
01 Септември 2016 23:11
Simplified Solutions
01 Септември 2016 21:30
Господин Терзиев много точно е описал приключенията на многострадалния Бойко.

Г-н Терзиев напоследък специализира преди всичко нагнетяване на антимигрантска истерия, пък чак след това критика на поведението на любимия ни премиер. Не е оригинален в това.
01 Септември 2016 23:12
Е, хубаво, де. Като е Слава Севрюкова- кво ? Олекна ли ти ?
01 Септември 2016 23:55
Трябва да се затваря границата. Ясно е че е лошо, но няма друг вариант. Дъблинският регламент според мен трябва да се отмени. Първата страна винаги ще бъде някоя от южната граница на Европа. Защо да страдаме заради геополитическите авантюри на началниците, които не им пука за нас. Историята от преди 600 г. започва да се повтаря.

http://www.pan.bg/view_article-59-349558-ZA-ZADYLZhITELNO-ChETENE-OTVORENO-PISMO-KYM-BOJKO-BORISOV-OT-PLAMEN-PASKOV-OT.html

02 Септември 2016 00:00
Добавяме още един линк.

http://www.lentata.com/page_8954.html
02 Септември 2016 00:31
Мдам... Спасителят в бостана. Всичко и всички са Му криви, само Той целият в бяло. Само не е разбрал от дизайнерите около Него, че "бялото е новото кафяво"... И колкото повече се върти, толкова повече смърди. Позицията Му на прасе в тикви си е изцяло Негово творчество. Пълно безхаберие и вопиющ немукает. Сам ще се закопае, за шок и ужас на адептите Му.
Всички приказки как не можела да се опази границата са безумни. Граници се пазят и без огради. Всички нарушители, престъпили закона, в chain gangs да копаят канавки по магистралите Му. Който иска да се пробва за бежански статут - през КПП-тата. Толкоз. Само че с хоризонтална външна политика и изплезен език това няма как да стане.
Освен вреден, Той вече е и опасен за страната. Друм!
Терзиев
02 Септември 2016 00:39
Торба сол, сто тояги и ... другата работа. Понеже тоя нищо не е способен да довърши, ни чакат и трите. Та, стягайте се. Както е рекла оная буля на черешата, како, да слизаме, че тоя ... нас чака.
02 Септември 2016 01:42
автора
http://trud.bg/%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%ba%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d0%b8%d0%bd%d1%82%d0%b5%d0%b3%d1%80%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80/
02 Септември 2016 03:07
Aвтора! Затварянето на границата е технически проблем. Той може да се реши с технически средства. Примери много, не е само Унгария. Мрежи ли ще вдигат, армията и полицията ли ще изкарат, резервити ли ще мобилизират - както искат, така. Повтарям, това е техически проблем. Армията може да е жалка, полицаите - да са трътлести чичаци, резервистите - пияни-заляни, но с каквото има, с това се работи. Ще е голяма веселба, може да има и невоенни загуби от препиване и невнимателно боравене с оръжие, но след първите предупредителни изстрели във въздуха на каналджиите и мигрантите ще им мине мерака.
Башбаканът трябва да реши политическия проблем - имаме ли ние право да си отбраняваме границата и държавата ( колкото е останало) или сме твари треперещи, които се молят хем на турците, хем на немците, да перефразирам малко...
ПС. Проблемът не е на Боко. Наш е проблемът, ако властта е неадекватна.
02 Септември 2016 07:27

Терзиев, адмирации!
Некомпетентността на Борисов вече носи преки заплахи за оцеляването на България. И на българите.
02 Септември 2016 07:33
г-н Терзиев подготвя публиката за неизбежното в съответствие с директивата на Грантодателя и Работодателя си (рубладжийска му работа)
02 Септември 2016 08:09
Още един тежък ден на Бойко Методиевич!
Светослав Терзиев
02 Септември 2016 08:30
21:45 | 1 септември 2016 Студентка, возила мигранти, се оплака от полицейско насилие "След като е била заловена, тя е отведена в Районното управление в Елин Пелин. Твърди, че там боят продължил. Жената признава вината си. Осъдена е по бързата процедура на година и шест месеца условно."
Ето схема,деистваща от години:Използване на платени мулета.Валутните приходи се делят и за укрепване "статуквото на законите". Те са винаги оправдавани и с условни присъди.Тук ефекта е нови 35 софянци и десетки хиляди лева месечни разходи от бюджета.В допълнение много рискове от бъдещо поведение на анонимниците-все наборници http://dnes.dir.bg/news/studentka-politzai-nasilie-bezhanskiat-natisk-23760998?nt=4
02 Септември 2016 09:14
Връщането на пришълците в България не означава задължително заселване в България . Означава , че тия особи нямат основание да пребивават в ЕС. От това следва , че България подкрепена от ЕС - морално и материално може ако реши да ги екстрадира или да ги върне насилствено в държавата от която са дошли. Но плашенето на матрияла е по-интересно.
02 Септември 2016 09:52
Очевидно че решението е миниране на границата и затвор за всички незаконно преминали. Само че ЕС няма да одобри, а нашият "елит" не може да живее без дозите си от еврофондовете. А дето като ни ги върнат от запад,щели сме да ги пратим у тях- няма д стане, няма такива споразумения нито с Ирак, нито с Афганистан. Така че ако върнат пришълците от запад, ще са си вечно наши. Освен ако не успеят да избягат нанякъде.
02 Септември 2016 10:48
Авторът все едни и същи локуми разтяга: Колко бил страхлив, колко бил послушен, колко бил неадекватен, колко бил прост, колко бил нерешителен и т.н. като че ли ние не знаем какъв е.А да предложи някакво решение за бежанската криза няма , все пак е доктор на журналистическите науки.
02 Септември 2016 11:08
Връщането на пришълците в България не означава задължително заселване в България . Означава , че тия особи нямат основание да пребивават в ЕС. От това следва , че България подкрепена от ЕС - морално и материално може ако реши да ги екстрадира или да ги върне насилствено в държавата от която са дошли. Но плашенето на матрияла е по-интересно.

Официално беше казано преди 2-3 дни че афганистанците и иракчаните остават тук - Турция не ги приема обратно. И то при максимално гъзурчене от наша страна. Не виждам как това ще се промени - предстои влошаване на отношенията на ЕС като цяло с Турция.
02 Септември 2016 11:20
В тази ситуация ЕС няма полезен ход, така че вината не е само на българското правителство и персонално на Борисов.
Единственото решение за намаляване на потока е стена и по-добро охраняване на границата. Хванатите да се натирват обратно. Това обаче е против международните спогодби и ще ни докара много по-големи неприятности.
Проблемът е, че българските власти са задължени да регистрират заловените бежанци и с това страната ни е заплашена от тяхното връщане ако ги хванат другаде.
Гръцките номера, пред които ЕС си затваря очите са нерегистриране на мигрантите и закарването им до някоя съседна граница. Това ни гарантира сигурно изпокарване със съседите.
Какъвто и подход да се приложи авторът пак ще намери в какво да обвини правителството.
02 Септември 2016 11:33
В тази ситуация ЕС няма полезен ход, така че вината не е само на българското правителство и персонално на Борисов.

Борисов е трябвало да се досети, когато е подписвал споразумението за връщане на мигрантите в страната в която са регистрирани, че подписът му е фатален за България. Не само че не се е досетил, но най-вероятно и не е разбрал какво подписва.
02 Септември 2016 12:02
Борисов е трябвало да се досети, когато е подписвал споразумението за връщане на мигрантите в страната в която са регистрирани, че подписът му е фатален за България. Не само че не се е досетил, но най-вероятно и не е разбрал какво подписва.

Това не е приумица на Борисов, а задължение което произтича от членството на България в ЕС. С приемането на България в ЕС страната се присъединява и към Дъблинското споразумение.
http://eu.mvr.bg/Areas/Asylum/default.htm
http://www.asylum.bg/bg/bg-3/
Това е положението! Вместо да се обвиняват една друга политическите сили в България трябва да постигнат консенсус по въпроса какво да се прави с нелегалните имигранти. Защото утре правителството ще се смени, но проблемите ще останат.
02 Септември 2016 12:31
Ген. Бор'шаш не бил сам имало и други не идиоти, които си мислят, че той не е бил куриер на съобщение, което не само не е прочел, но и не е разбрал че играе в играта Морков Ней-лесно е да си не-остро-умен, поне не разбираш боклука, (в) който си
02 Септември 2016 14:05
Борисов стана европейски лобист на Турция

Терзиев, ама не e само той, бе!
Правителството на Германия смята да се дистанцира от приетата от Бундестага декларация за признаването на арменския геноцид в Османската империя през 1915 г. , за да направи "политически жест" към Турция, съобщава Шпигел, позовавайки се на свои източници.

Очаквам другия петък Терзиев да напише ” Който се бои от мечки, не бива да влиза в гората, но МЕРКЕЛ е вече при тях и само се излага с призивите си да реват по-тихо”
А дано, ама надали, че ще спрат грантовете..
02 Септември 2016 18:08
щом не тече ток по оградата...

Колко жалко !...
08 Септември 2016 19:26
Така се получава винаги, когато не се играе с изпитаните столетия държавнически средства, а се прилагат разни причудливи екстравагантности.
Вместо нарушителите на границата да се спират и връщат обратно, както са правили граничарите хилядолетия, граничарите ги накараха да се държаржат по чудноват екстравагантен начин -- като диспечери. Те приемаха нарушителите на границата, даваха им подслон, после ги извозваха до лагери, където получаваха подслон в условия по-добри от пенсионерите -- строители на държавата ни и от редица други съсловия. По едно време, дори граничните диспечери нямаха право да връщат нарушителите. Всичката тази чудноватост се оправдаваше с красиви бля-бля безсмислици и лъжи. Отгоре лъжеха. Отдолу знаеха, че Отгоре лъжат. Отгоре знаеха, че Отдолу знаят, че Отгоре лъжат. И въпреки това, Отгоре продължаваха да лъжат. Вместо нарушители и икономически емигранти -- бежанци, вместо поведение на граничари -- лъжеха че граничарят трябва да се държи като диспечер, заради някакви си още по-чудновати глобални и европейски правила, измислени от редови чиновник, при това чужденец.
При такива създадени райски условия за нарушителите, вместо затвор, на здравомислещите бе ясно какво може да се очаква. Очакваше се да се пръкне такова, каквото се сее. Винаги така става: сееш мръсотия -- жънеш мръсотия, сееш хитринки -- жънеш контра хитринки, сееш Да-кания -- жънеш таковане във всяка възможна дупка.
Гнило бе семето, в почвата, граничната, дето го пръскаха Они
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД