:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 278
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Прегради срещу имигранти ще се изграждат и извън граничната ивица

След тежки спорове парламентът реши, че МВР ще може да изгражда временни възпрепятстващи съоръжения и извън граничната ивица. Това ще се прави, когато са налице "тежки теренни и други специфични условия и/или при доказана технико-икономическа целесъобразност". Другото условие е преградите да са в "максимална близост" до границата. Идеята е на шефа на вътрешната комисия в НС Цветан Цветанов. Поправката бе вкарана в Закона за МВР, който депутатите разглеждат на второ четене от две седмици.

Светослав Белемезов от АБВ възрази, че прилагането на новата разпоредба ще остави неохранявани зони между преградните съоръжения и границата, което е своеобразен отказ от суверенитет. Същия аргумент извадиха и от БСП.

Управляващите не приеха аргументите на опозицията. "След като от турска страна няма ограда, това означава ли, че всичко до Босфора е българска земя? Физическото трасе няма нищо общо с трасето на оградата, тя е временно съоръжение", коментира Емил Димитров от ПФ. Според националистите оградата щяла да предпази страната и от животни, пренасящи опасни заболявания като шап, срещу които държавата харчела по 10-12 млн. лв. на година за превантивни мерки.

Съпротива предизвика и предложение на кабинета, засягащо правомощията на служители на МВР, наети да охраняват обекти на ведомството или да съдействат при наблюдението на държавната граница. Те ще могат да задържат нарушители и ще използват физическа сила и помощни средства, но "само когато това е абсолютно необходимо, ако лицето оказва съпротива или се опитва да избяга".
2
928
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
05 Октомври 2016 20:08
и извън граничната ивица
Като начало предлагам- на Лъвов мост
05 Октомври 2016 20:28
По северната и западна граница...
------------------
Сайтът на Генек
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД