:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 272
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Стотици испанци почетоха паметта на починалия лидер на Кубинската революция Фидел Кастро в град Сантяго де Компостела в Галиция. Редица държави обявиха траур заради неговата кончина. Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп го определи като "диктатор", което разгневи руското МВнР. Прахът на кремирания Кастро ще обикаля Куба до 4 декември, след което ще бъде погребана в град Сантяго де Куба, където почиват тленните останки на други кубински национални герои като Хосе Марти. Още - на 8- а стр.
6
2460
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
28 Ноември 2016 20:16
Кастро не е лидер, а водач. Той водеше кубинския народ към свобода и независимост.
28 Ноември 2016 20:43
Той водеше кубинския народ към свобода и независимост.

До къде стигнаха - с тоя водач?
28 Ноември 2016 20:43
Ruja

28 Ноември 2016 20:16




Кастро не е лидер, а водач. Той водеше кубинския народ към свобода и независимост.

Което си е вярно, вярно си е. Превърна ги във волни събирачи и скодовъдци на ръба на оцеляването, от епохата на неолита.
28 Ноември 2016 20:57
Хамелнски свирач...
"...През 1284 година германският град Хамелин (Хамелн) бил нападнат от плъхове. Тогава се появил музикант облечен с дреха в различни цветове, който обещал да отърве хората от гризачите срещу заплащане. Градът се съгласил и този странен човек засвирил със своята свирка. Омагьосани, плъховете тръгнали след него и повече не се върнали (според някои версии гризачите се издавили в близката река Везер). Хората от града обаче не удържали на своето обещание и не платили на свирача. Тогава, ядосан, той решил да им отмъсти. На 26 юли, той се завърнал и отново засвирил с магическия си инструмент, но този път извел децата от града, като отново повече никой не ги видял (отново, има версия, че ги завел при реката, където децата се издавили). При някои версии на историята оцеляло едно дете, а при други - три. Едното дете било сакато и не можело да се движи с темпото на другите, то все повече изоставало докато вече не чувало свирката и така излязло от въздействието и. Второто дете било глухо и не чувало музиката, то тръгнало с другите деца от любопитство след като видяло, че всички тръгват. Когато обаче разбрало, че нищо добро не го чака, се върнало. Третото дете било сляпо, то чувало музиката и се опитвало да я следва, но постоянно се блъскало в дървета и в какво ли не и в крайна сметка също изостанало. Така три деца се спасили...Днес, улицата в Хамелн, където се твърди, че за последно са видени децата се нарича Bungelosenstrasse (улицата без барабани) и е забранено на нея да се танцува или свири музика..."
http://www.historicmysteries.com/wp-content/uploads/2012/11/Pied_piper-1024x809.jpg
28 Ноември 2016 21:14
Бармалей
28 Ное 2016 20:57


28 Ноември 2016 21:20
Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп го определи като "диктатор",

То и Кастро се е изказвал в продължение на десетилетия за едноличните режими и диктатури в САЩ, но нашта обективна преса никога не ги е възпроизвеждала, хеле пък при смъртта на конкретния американски "диктатор"...

--------
заб. когато избраха Буш (младеж), примерно, Кастро каза: "Дано не е толкова глупав, колкото изглежда..."
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД