:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 283
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БСП и Румен Радев се обявиха за смесена избирателна система

Новоизбраният президент смята, че България не е готова за изцяло мажоритарен вот
СНИМКА: БГНЕС
Новоизбраните вицепрезидент и президент Илияна Йотова и Румен Радев, Стефан Данаилов и лидерът на БСП Корнелия Нинова (от ляво на дясно) разговарят преди началото на националния съвет на партията в събота. Те се обявиха за смесена избирателна система въпреки категоричния резултат от референдума, в който българите подкрепиха чисто мажоритарния избор.
Позицията на БСП за типа избирателна система започна да се избистря. След няколко уклончиви изявления в последните три седмици, че принципно се подкрепя резултатът от референдума, партията се обяви за смесен избор на депутати, при който една част от тях получават мандат чрез партийни листи, другата - в пряк вот. Същото становище зае и бъдещият президент Румен Радев. Все още не е ясно как точно те виждат съотношението между пропорционалния и мажоритарния елемент.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова анонсира позицията на БСП в предаването "Панорама" на БНТ в петък вечерта. Там тя изрази недоумение защо омбудсманът Мая Манолова се солидаризира напълно със Слави Трифонов и предлага 100% мажоритарен вот в два тура. Ден по-късно позицията й бе потвърдена и от Националния съвет на БСП. "Приехме решение за мажоритарен избор със смесена система. Не се притесняваме от народа си. Ще излезем и ще обясним с аргументи за това какви рискове крие пълната мажоритарна система", заяви Нинова.

Червеният пленум прие и решение, с което моли учени от БАН и СУ "Св. Климент Охридски" да предложат варианти на смесена система, след което ще бъдат предложени промени в Изборния кодекс. "Така хем ще се постигне волята на хората за мажоритарно гласуване, хем ще гарантираме държавност", аргументира се Нинова.

На сбирката на БСП присъства и Румен Радев, чието мнение се припокри с това на партията. "България не е готова за 100% мажоритарен вот. Проблемът не е само в нов Изборен кодекс, такъв ще се направи. Проблемът е в прерайонирането на страната, или така наречената изборна география. Това е сложен процес. Категорично поддържам мажоритарния вот, но с цел избягване на изкривяванията и рисковете трябва да имаме пропорционален елемент", заяви Радев, който встъпва в длъжност на 22 януари.



МАНДАТИ

Според Корнелия Нинова вътрешнопартийните правила трябва да се променят така, че представители на левицата да бъдат избирани за депутати най-много за три мандата. Ще бъде предложен и пряк избор за председател на БСП, но за не повече от 2 мандата. Този и други въпроси ще бъдат обсъдени на заседание на партийния конгрес на 4 и 5 февруари. На пленума в събота в изпълнителното бюро на партията влязоха депутатът Стоян Мирчев, Вяра Йорданова и журналистът Иван Ченчев, които заменят подалите оставка през лятото Костадин Паскалев и Юрий Асланов, както и Илияна Йотова, която бе избрана за вицепрезидент.
56
3237
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
56
 Видими 
27 Ноември 2016 18:45
Хмм, Радев требе да е благодарен баш на чистата мажоритарна система в два тура. Инак щеше да гледа президентството през крив макарон...
27 Ноември 2016 19:10
Ох! Добре че не рече пак Румбата.
27 Ноември 2016 20:33
Трябва да има място и за посредствените, но верни партийци. Всъщност то други няма. Явно затова е големият вой срещу мажоритарната система.

Партиите не знаят къде да намерят хем кадърни хем верни хора.

Досега винаги са попълвали резервните си скамейки с посредствени кариеристи. Щото така е най-удобно - посредствените не задават въпроси, първо, че не знаят какви, второ не ги и интересува, интересува ги само властта и бонусите.

27 Ноември 2016 20:41
27 години партийна посредственост. Гарантирана от партийната анонимна избирателна система. И ако някой каже, че сега има възможност за избор на кандидатите вътре в листата - това е още по-голяма глупост. Първо защото прагът е много нисък и с няколко десетки гласа се разместват кандидати/т.е. няма истински мажоритарен елемент/, и второ - защото няма истинска конкуренция - истинските конкуренти са извън партията.


Превърнахме се в посредствена държава.. една от причините е пропорционалната избирателна система. Превърнахме се вразделена държава - и тук пропорционалната система пак има пръст - защото кара хората да се делят на все по-малки партии, да не се обединяват. Само вижте СДС, ДСБ, РБ - въобще не се и опитват да станат големи партии - малко над 4% им стигат, за да влязат в управлението на държавата. Т.е. въпреки, че не са малцинство - управляват въпреки волята на избирателя.
27 Ноември 2016 20:44
Да питам аз няколко неща, че не ми е ясно:
1) Радев не беше ли независим кандидат и няма ли да е надпартиен президент? Що ще на пленум на БСП?
2) Чух снощи по телевизията Стефан Данаилов да казва, че сега ги "чакал дебелият". Това Пеевски ли е или друг дебел?
3) Разбра ли се дали ген. Решетников или Нинова лъже - дали са се срещали и обсъждали кандидатурата на Радев през август или не?
27 Ноември 2016 20:46
Да питам аз няколко неща, че не ми е ясно:

Я, и азъ да попитам - Кой пита?
27 Ноември 2016 20:51
Друг е въпросът, че наистина при едни истински мажоритарни избори - партиите може да не могат да вкарат достатъчно свои хора - просто защото нямат. И в парламента ще влязат личности несвързани с партиите.. но с много различни идеи и после много трудно може да се формира правителство и после да се управлява държавата. Макар да ме съмява таква ситуация, истинските личности много по-лесно се договарят, отколкото анонимните/нямащи нищо за пазене кариеристи.

После, ония канали за пране на пари.. няма да знаят на коя партия да се отчитат .. ще се развали държавността градена с толкова труд 27 години










27 Ноември 2016 21:01
Радев требе да е благодарен баш на чистата мажоритарна система в два тура. Инак щеше да гледа президентството през крив макарон...


Много бих искал да видя президентски избори по пропорционалната система, м?
27 Ноември 2016 21:12
Не се притесняваме от народа си.

След, като сте призовали на референдума да се гласува с три "не", то "народът ви" е само тези, които са гласували така.

Всички останали два и половина милиона, гласувахме за мажоритална система в два тура, за всички депутати. И няма да ни излъжете. Като ви е страх, че не можете да влезете в парламента, освен скрити в листите, щото не сте за показване, не искате да изпълните волята на народа, то ще изберем в следващият парламент тези, за които народа и волята му значат нещо. Видно това не сте вие от БСП.
27 Ноември 2016 21:29
27 Ное 2016 20:46


Ще му отговорят, или не? ... Може би точно затова нямаше смисъл да пита
27 Ноември 2016 22:04
Много бих искал да видя президентски избори по пропорционалната система, м?

Ми те последните бяха такива. Поне за ГЕРБ. Какъв шанс имаше личността Цецка Цачева като кандидат за държавен глава и главнокомандващ въоръжените сили ако беше независима? Дали въобще щеше да стигне до балотаж?
27 Ноември 2016 22:28
Shabaan_bin_Robert
27 Ноември 2016 22:04


Всъщност това си беше мажоритарен избор - щото все пак партийният вот си казва думата, но когато кандидатът е много по-зле от конкурентният малката партия побеждава. Заради тази особеност при мажоритарни избори и при читава голяма партия с достатъчно добри кандидати - партията победител вкарва в парламента над 50-60% от всички депутати и си осигурява мнозинство.

Та тук е заровено кучето - в момента партиите се страхуват, че нямат качествени кандидати.. всичките им са един дол дренки. Верни и толкова.
27 Ноември 2016 23:09
Много бих искал да видя президентски избори по пропорционалната система, м?


Ми аз скоро обяснявах на някои терминологично затруднени колеги, че без мноо сериозна хирургия не може да имаме пропорционален плезидент, щото трябва да се пришива крак от един партиен кандидат към корема и половината глава на втори, а резултатът към крак, ръка и корем на трети, после върху така полученото недотяло се имплантира задник и половин глава на пети и така нататък докато не постигнем напълно окомплектован и годен да функционира кумулативен държавен глава.

Ако пък една-две партии изкарат и кандидати-жени, тогава не ми се мисли...
27 Ноември 2016 23:14
Башка въпросът с невлезлите в употреба части от анатомията на кандидатите и тяхното съхранение и поддръжка.
27 Ноември 2016 23:44
28 Ноември 2016 04:27
Neopol
27 Ноември 2016 21:12
Колега, резултатите от референдума не са задължителни. Сигурен съм, че знаеш закона.
28 Ноември 2016 07:05
Колега, резултатите от референдума не са задължителни.

Гласували са повече от половината от всички избиратели, като 72% от тях ясно са заявили, че искат мажоритарни избори в два тура. Какво по ясно ?
Навсякъде по света, когато се мине 50% от избирателите и половината от тях гласуват "за", то хора и институции не си присвояват народният суверинитет, а изпълняват волята на народа.

Това, че фалшифицираха при преброяването за да "не достигнат" 12 000 гласа, спрямо някаква съвсем произволна граница за задължителност, абсолютно нищо не означава. Народната воля е ясна. Който се опитва да шикалкави ще си плати на следващите избори и никакава система няма да го спаси.
28 Ноември 2016 08:14
Аслъ - промърмори Киркор - как пък ще е задължителен референдума, те , другарите пак готвят член първи , да не си мисли народа, че е суверен!
28 Ноември 2016 08:26
На всички фенове на мажоритарната система в 2 тура искам да припомня, че така избрахме кметовете. Вие наистина ли си ги харесвате? Сериозно?
28 Ноември 2016 08:40
На пленума в събота в изпълнителното бюро на партията влязоха депутатът Стоян Мирчев, Вяра Йорданова и журналистът Иван Ченчев

Случи ми се вчера в "Неделя 150" да слушам интервю с младия кадър Стоян Мирчев, който бил едно от лицата на новото и промяната в БСП като ... трето поколение социалист (внук на Стоян Михайлов, син на Михаил Мирчев). Ами ... добре е човек да го чуе кое е новото.
http://bnr.bg/horizont/post/100765551/stoan-mirchev-kam-promanata-na-izbiratelnata-sistema-trabva-da-se-pohodi-otgovorno
28 Ноември 2016 09:07
Мик,
Казал си всичко.
Татянче1, харесвам си кмета и май целия ни град си го харесва.
28 Ноември 2016 09:45
Др. Корнелия след изборите и референдума заяви, че БСП ще се съобрази с резултатите от референдума и волята на народа. Къде в тези резултати и тази воля има смесена избирателна система? И дума няма за такова нещо. Излиза, че Корнелия се измята от думите си и е излъгала, отново.
28 Ноември 2016 10:06
България не била готова...
Поредният умник, който е знае по-добре от народа кое е добро за него.
Значи, народът иска от сервитьора да му донесе пържолка,
но служителят сега разсъждава - не-е, ще му занеса пак постни сърмички,
не е готов той още за пържоли...
МАй към гьостерица отива работата... ако се опитат да излъжат хората. Ще има радикализиране на избирателя.
Та..., че нека да се изпълни вота - да видим колко е лошо, да понесем страшните последици, така ще се научим на повече политичност... и гражданственост...
И ако се окаже чак толкоз лошо, ще сменим системата.
То, че статуквото ще се гърчи и вие на умряло е повече от ясно, никаква изненада.
28 Ноември 2016 10:22
Абе стига с това "волята на народа"!
Според Закона когато броят на гласувалите е по-малко от ..... резултатът от референдума не е задължителен, но задължително се разглежда от НС. С други думи ПО ЗАКОН въпросът за избирателната система трябва да се реши от Парламента! По закон и по народна воля!
28 Ноември 2016 10:39
Zavinagi CSKAR
28 Ноември 2016 10:08
Р.Радев тръгва лошо. А К.Нинова се измята. Не им изнася.
28 Ноември 2016 10:40
Абе стига с това "волята на народа"!
Що пък да стига. Самата Корнелия Нинова каза, че ще се съобрази с волята на народа. И Бойко Борисов го каза. И в Конституцията пише: " Чл. 1.
(1) България е република с парламентарно управление.
(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.
(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет. " Така че няма "СТИГА". Волята на народа е важна. И всички трябва да се съобразяват с нея, щом е изразена по законен начин, какъвто е референдума. И дори народът да греши, това е право на народа щом е решил така. И не е редно политиканите и политическата прислуга, в лицето на платени коментатори, политолози и журналисти, да обявяват народа за тъп и да се правят, че предпазват народа от грешките му, докато всъщност бранят своите привилегии и интереси за сметка на интересите на народа.
28 Ноември 2016 10:50
Не "България не е готова", а партиите не са готови за мажоритарни избори. Това е истината и който твърди първото, твърди всъщност "България, това са партиите"!

Разбирам, ако резултатите на референдума бяха поне малко по-двусмислени. Примерно едва да надминават границата за разглеждане в парламента, или за/против да беше 51:49%. Тогава има някаква логика да се говори за смесена система, като отразяваща предпочитанията на народа.

Ами ако още няколко хиляди човека бяха гласували и референдума беше станал задължителен? Как щяха да се гърчат тогава? Щеше ли "България" пак да се окаже "не готова"? Районирането и там ли щеше да има големи теоретични и теологични проблеми?

Няма ли някой журналист да попита господата, какво щяха да правят, ако още само 12000 човека бяха решили да пуснат, пък макар и бюлетина "против"?
28 Ноември 2016 10:54
KaraKoliu
28 Ное 2016 10:40
Ако ме четеш по-внимателно щеше да разбереш че волята на народа не е това което си мислиш.
28 Ноември 2016 10:58
Няма ли някой журналист да попита господата, какво щяха да правят, ако още само 12000 човека бяха решили да пуснат, пък макар и бюлетина "против"?

И защо е необходим журналист за това нещо? В закона ясно е казано, че в такъв случай резултатите стават задължителни. Както ясно е казано, че щом не са решили да пуснат бюлетина, резултатът не е задължителен и въпросът се решава от Народното Събрание. Не изглежда много трудно за разбиране.
28 Ноември 2016 10:59
Не се притесняваме от народа си. Ще излезем и ще обясним с аргументи за това какви рискове крие пълната мажоритарна система", заяви Нинова

Рисковете за партиите са, че нито едно от "ярките" им лица няма да влязат в парламента. Но ще е интересно да чуем как КорНи ще ни се аргументира за това.
БСП ще се съобрази с волята на народа. С волята на тези, дето искат мажоритарни избори и на тези, които не искат мажоритарни избори. Тюрлюгювеч, колкото отново да вземат властта и да набутат партийните си величия на топло в парламента.
28 Ноември 2016 11:06
Тук започнаха питания, ако може и аз.
1. Какво пречи при сегашната избирателна система да се издигат индивидуално тези прекрасни кандидати за депутати които колеги твърдят, че са налични?
2. При предлаганата мажоритарна система, въпросните кандидати как ще се издигат?
3. При сегашната система и при предлаганата мажоритарна, прекрасните депутати с различен брой валидни гласове ли ще се избират?
Имам обаче едно смътно подозрение, че никой от клакьорите на мажоритарната система тип "Слави" няма да намери за необходимо да просветли неграмотните като нас по тези въпроси, а само ще се повтаря "народът го иска".
28 Ноември 2016 11:32
Тук започнаха питания, ако може и аз.
1. Какво пречи при сегашната избирателна система да се издигат индивидуално тези прекрасни кандидати за депутати които колеги твърдят, че са налични?


Ами когато няма конкуренция, защо да се напъваш? Освен това - послушковците и кариеристите с малки възможности са по-лесни за управление. Така, че партиите са се ориентирали точно в тая посока.


2. При предлаганата мажоритарна система, въпросните кандидати как ще се издигат?


Ами партиите ще трябва да избягват да предлагат верни, но неизбираем кандидати.. упс - доста май са такива.


3. При сегашната система и при предлаганата мажоритарна, прекрасните депутати с различен брой валидни гласове ли ще се избират?
Имам обаче едно смътно подозрение, че никой от клакьорите на мажоритарната система тип "Слави" няма да намери за необходимо да просветли неграмотните като нас по тези въпроси, а само ще се повтаря "народът го иска".


Това не го разбрах.

Вярно, че в момента се злоупотребява с това "народът го иска". НО - видяхме до къде стигна самозабравилата се политическа класа - превърна държавата в свой огледален образ - посредствена България. Издигат си калпави представители.. навсякъде. Рядкост е да се намери качествен човек в партиите в момента. Все едни и същи се въртят и не допускат качествени хора. Избират си само такива от техния си вид. Разчита се само на партийния вот. На гласуване Левски/ЦСКА.. без значение за кой играч става дума.
28 Ноември 2016 11:50
Трябва да има място и за посредствените, но верни партийци. Всъщност то други няма. Явно затова е големият вой срещу мажоритарната система.

Партиите не знаят къде да намерят хем кадърни хем верни хора.

Досега винаги са попълвали резервните си скамейки с посредствени кариеристи. Щото така е най-удобно - посредствените не задават въпроси, първо, че не знаят какви, второ не ги и интересува, интересува ги само властта и бонусите.

То затова е и борбата срещу мажоритарната. Иначе няма да има спуснати парашутисти, и място за наши хора - дето от 89-та са Депутати и нищо не правят...ама и не си признават грешки..
28 Ноември 2016 12:42
"Новоизбраният президент смята, че България не е готова за изцяло мажоритарен вот " Ето че се налага и на Радев да поясняваме какво нещо е България. Това е само наименованието на ТЕРИТОРИЯТА, върху която живее и се труди българският народ.Значи, че е редно да престане да смята, а да мисли; а когато дойде време за пресмятане на гласовете, тогава може и да не му мисли чак толкова много.
28 Ноември 2016 12:57
Това "народът го иска" вече ми втръсна. Никой не се погрижи да обясни на този народ какви са подводните камъни в чистата мажоритарна система. Да оставим настрана този, че при нея местни феодали ще си купят евтино гласове за себе си, или за лично избран от тях кандидат. Това може да доведе до още по-посредствени депутати.
Но ето и друг подводен камък. След изборите се формира мнозинство (някак си). То излъчва правителство с министри измежду депутатите си. За техните мандати се провеждат частични избори. След тях обаче се формира ново мнозинство. То също си избира правителство. Да, ама министрите от първото правителство се връщат в парламента, и бламират новото правителство. И така, до безкрай.
То за това са измислени партиите, да представят най-добрите си хора. Като не ви харесват, не ги избирайте. А и сега има институция независим кандидат. Защо досега никой такъв не е влязъл в парламента?
28 Ноември 2016 13:08
28 Ноември 2016 13:16
Смятам че "смесената система" сумира а не премахва недостатъците на пропорционалната и мажоритарната. Не съм "гласът на народа" а само един от народа. А народът предостави на Народното събрание да решава въпроса.
А сметките дали "нашите" или "техните" ще намажат от мажоритарно гласуване са сметки без кръчмаря. В действителност ще намажат местните олигарси.
28 Ноември 2016 13:32
28 Ноември 2016 13:34
Др. Корнелия след изборите и референдума заяви, че БСП ще се съобрази с резултатите от референдума и волята на народа. Къде в тези резултати и тази воля има смесена избирателна система? И дума няма за такова нещо. Излиза, че Корнелия се измята от думите си и е излъгала, отново.


Поради недостигащи 12000 гласа, въпросите влизат за обсъждане в НС. Това е волята на народа. В парламента ще бъдат предложени различни варианти, от които вероятно ще бъде избран един. Все още не се знае какъв. Накратко - Не виждам погазване на народната воля.
28 Ноември 2016 13:34
В действителност ще намажат местните олигарси.

То Партии и Олигатси е едно и също, но при ДПС само в определени райони.
28 Ноември 2016 13:43
"Изборите" имат значение само за клановете и не за народа. Дали ще спечели клана на Ердо или клана на Гюлен за народа няма значение. ПРОБЛЕМЪТ не са избори и системи, а клановете.
28 Ноември 2016 13:44
Дежурният, ще го напиша бавно, че явно не можеш да четеш бързо.

В момента, всички политици заявиха, че ще се съобразят с резултата от референдума. Заявиха го, защото ясно осъзнават, че такива резултати и на президентските избори и на референдума означават, че на народа му е писнало и отхвърлянето на волята му, макар и законно, ще доведе до невероятно висок наказателен вот на задаващите се парламентарни избори.

Така че, депутатите, съвсем не се чувстват свободни да решат въпроса за мажоритарните избори както им се иска. Притиснати са в ъгъла. Всички тези игри със смесената система са единствено начин на пазарлък в традициите на свободния пазар - "Ето ние ще отстъпим малко, вие ще отстъпите малко и ще сключим взаимно изгодна сделка". Това означават всичките тези приказки.

Само че какъвто и да е пазарлък с мошеник би бил голяма грешка! Тези са хлъзгави до невъзможност. Затова и следва да се изобличават лъжите им и да се гонят до дупка. От друго те не разбират и признават само силата. А силата на народа е само в изборите.

Затова и аз заявявам:

Като заявявате, че ще се съобразите с волята на народа - то направете го по начина, по който бихте го направили, ако референдума беше станал задължителен!

Как щяхте да районирате страната, ако референдума беше задължителен? Е, направете го така и сега!

Как щяхте да излъчвате кандидати за народни представители, ако референдума беше задължителен? Е, направете го така и сега!

Какъвто и аргумент да изтъкнете за пропорционалната система, то как щяхте да го направите, ако референдума беше задължителен? Направете го така и сега!

Или да заявят направо: "Референдумът не е задължителен. Решаваме както си искаме, защото сме си в правото. Бъдете благодарни и на малкото, което ви даваме."

Защото именно това е което се случва.
28 Ноември 2016 13:48
28 Ноември 2016 13:52
инсп.Мегре, всички проблеми за които приказваш се решават с президентска република. Можеше и с монархия но лаком дедо опропасти тази опция.
28 Ноември 2016 14:04

Gan(ю)гоТрий
28 Ное 2016 13:52
инсп.Мегре, всички проблеми за които приказваш се решават с президентска република.
А знаеш ли що е президентска република? Да ти кажа: в която изпълнителната власт (правителство и т.н.) се назначава от президента. Нищо повече и по-малко. Е, имаме го макар и наопъки - всичко се назначава от премиера. Добре ли сме?
28 Ноември 2016 14:21
Мисля, че в този случай президента може да разпуска и парламента. Определено еднолична/еднопартийна власт в разединена страна с корумпирана върхушка е ефикасно решение за да обедини страната и ресурсите и. Тя става пречка когато страната постигне успехи и дръпне напред.
28 Ноември 2016 14:51
Те се обявиха за смесена избирателна система въпреки категоричния резултат от референдума, в който българите подкрепиха чисто мажоритарния избор.

Да, ама не: първо не достигат 12000 участници; второ 2/3 от имащите право на глас не подкрепиха идеята на учиндолеца за спасение на симитлийската "булка-беглец"; трето - а ако датата ха референдумът не съвпадаше с президентските избори? ...
28 Ноември 2016 15:45
Да, ама не: първо не достигат 12000 участници; второ 2/3 от имащите право на глас не подкрепиха идеята на учиндолеца за спасение на симитлийската "булка-беглец"; трето - а ако датата ха референдумът не съвпадаше с президентските избори? ...
По същата логика: Румен Радев е избран само с 2 063 032 гласа. Избирателите с право на глас са 6 848 311. Следователно 4 785 279 избиратели не подкрепиха кандидата за президент на БСП, което е 69,88% от имащите право на глас и това е повече от 2/3 от избирателите. Следователно Румен Радев няма никакво морално право да бъде президент на България. И последно- ако президентския избор не съвпадаше с референдума на Слави дали гласовете за Радев нямаше да са по-малко?
28 Ноември 2016 15:52
Тцъ, тцъ, тцъ...
Не спира наливането от пусно в празно...

Малко от фатката как се правят анкети, допитвания, соц. изследвания, референдуми и др.п.

https://www.youtube.com/watch?v=QOxXnHtSEvk
28 Ноември 2016 16:06
справка - последните парламентарни избори , където в мажоритарния елемент БСП взе 0 (нула)

Взе 0 (нула), защото мажоритарният елемент беше само в един тур. Подарък от Гоце за БоБо. Ако беше в два тура, щеше да се случи това, което се случи в Младост. Или на президентските.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД