:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 260
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Накратко

 
Папата

Снимка: Ройтерс



Папа Йоан-Павел Втори държи главата си на площад "Свети Петър". Ватиканът обяви вчера, че войната в Ирак е могла да бъде избягната и че жертвите и от двете страни повдигат сериозни морални въпроси.



Резолюция



Сенатът (горната камара на парламента) на Пакистан прие вчера с единодушие резолюция, изразяваща съжаление от военното нападение срещу Ирак, и призова Съвета за сигурност да вземе инициативата в свои ръце. Войната бе окачествена като явно нарушение на Устава на ООН.



Медии



Организацията "Репортери без граници" поиска да се разследва дали американско-британската бомбардировка срещу иракската държавна телевизия не е нарушение на международното хуманитарно право, предаде АП. Въпросът е отнесен пред комисията, която следи за спазването на четирите Женевски конвенции по международно хуманитарно право от 1949 г.



Възражение



Американски хуманитарни организации възразиха вчера на опитите да бъдат принудени да работят в Ирак под ръководството на Пентагона, предаде Ройтерс. Организацията "Интърекшън" посочва, че това ще ограничи възможностите за помагане на иракското население и ще бъде заплаха за нейните работници.
409
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД