:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 357
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ветеран стигна до мач с шампиона в София

СНИМКА: SPORTAL.BG
Вторият поставен в Откритото първенство на София Давид Гофен атакува от бекхенд Раду Албот (Рум) в мач от II кръг на тенис турнира в "Арена Армеец". Белгиецът би с 6:2, 6:7 (7), 6:3 и на 1/4-финалите ще срещне победителя от снощния двубой между Стив Дарси (Бел) и Андреас Сепи (Ит).
Поставеният под №5 Жил Мюлер (Люкс) се класира за 1/4-финалите на тенис турнира от календара на АТР в София (482 060 евро). Във II кръг 33-годишният левичар елиминира друг ветеран - руснака Михаил Южни (34 г.), с 6:3, 7:5.

"Михаил е страхотен боец, срещу него винаги трябва да си готов за всичко. Не направих чак толкова много асове, но това е и негова заслуга, защото срещу него не е лесно", коментира Мюлер, който постигна 10 директни точки от сервис и затвори мача за 1,22 ч.

Следващият му съперник в "Арена Армеец" ще бъде миналогодишият шампион в "Гаранти Коза Оупън" Роберто Баутиста Агут (Исп), който ден по-рано спря квалификанта Седрик-Марсел Щебе (Гер) със 7:6 (4), 6:3. През 2016 г. испанецът и люксембургецът също се срещнаха в София, но на 1/2-финалите.

"Роберто е страхотен тенисист, близо е до Топ 10 в последните години - добави Мюлер. - Мачовете ни винаги са били оспорвани, миналата година ме победи тук. Той се бори до последно, така че очаквам да се получи един добър двубой."

От ранната сесия вчера за 1/4-финалите се класира и №8 в схемата Мартин Клижан (Слвн). Той елиминира тръгналия от квалификациите Даниел Брандс (Гер) със 7:6 (3), 6:2 и очакваше поставения под №1 Доминик Тим (Ав) или Николоз Басилашвили (Груз).
616
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД