:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 344
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Каратанчева допринесе за победа на България

Тенисистките започнаха с драматичен успех за "Фед къп"
В първия си мач за България след почти 12-годишно отсъствие от националния отбор по тенис Сесил Каратанчева имаше решаващ принос за победа в неофициалното световно първенство. В откриващата си среща от гр. D на турнира в I група на Евро-африканската зона за "Фед къп" в Талин (Ест) нашите се наложиха драматично с 2-1 над тима на Израел, като именно бившата №35 в света се оказа печеливш избор за капитана Дора Рангелова.

Двубоят в "Талинк тенис център" започна с разменени победи на сингъл. Първо Виктория Томова надделя над Дениз Хазанюк с 6:4, 5:7, 6:2, а след това Елица Костова отстъпи пред Юлия Глушко с 3:6, 5:7 в срещата на първите ракети. При резултат 1-1 на корта излязоха Костова и Каратанчева за решителния мач на двойки срещу Глушко и Шели Кролицки. След 2:20 ч. игра българките пречупиха съперничките си с 2:6, 6:3, 7:5, като успяха да наваксат изоставане от 0:3 гейма в третата част.

За 27-годишната Сесил това бе първо участие за България след юли 2005 г., когато по време на плейофа за влизане в Световна група II срещу Япония в Токио даде втора за сезона положителна проба за допинг. След изтърпяното наказание (2006-2007) софиянката избра да играе за Казахстан и с отбора на бившата съветска република записа пет участия за "Фед къп" (2010-2014). Каратанчева се завърна под български флаг още в края на 2014 г., но по регламента на международната федерация (ITF) трябваше да минат 2 г., за да може отново да представя родината си в турнира на националните отбори.

Вторият мач на нашите в Талин бе късно снощи срещу Сърбия, чийто състав също започна с победа - 2-1 срещу домакина Естония. Първият в крайното класиране на потока ще играе за място в плейофите за изкачване в Световна група II, а последният ще мине бараж за оставане в зонална група I.
602
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД