:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 311
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Швейцария одобри по-достъпно гражданство за чужденци

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Представител на крайнодясната Швейцарска народна партия показа в град Дорнах листовка за забрана на носенето на бурки в страната.
Швейцарците одобриха вчера на референдум с около 55% да има по-достъпно гражданството в страната за имигранти от трето поколение, предаде Би Би Си. Правителството, както и повечето депутати и политически партии подкрепиха предложението, което ще позволи на внуците на имигрантите да пропускат няколко стъпки в дългия процес по получаване на швейцарски паспорт. Срещу това се обяви крайнодясната Швейцарска народна партия, която постави въпросите на исляма и националната идентичност в центъра на дебата. Според данни на вътрешното министерство по-малко от 25 000 души в близо 8-милионната страна се квалифицират като имигранти от трето поколение. Повечето от тях са италианци, следвани по численост от турци и граждани от Балканите. По друг въпрос около 60% от швейцарците отхвърлиха предложението на правителството да извърши данъчна реформа, с която на международни компании да бъде отнето правото да се възползват от солидни данъчни преференции. В кантона Граубюнден гражданите гласуваха пак против това да кандидатстват за домакинство на Олимпиадата през 2026 г.

1
1184
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
12 Февруари 2017 23:39
Не за "чужденци", а за "трето поколение чужденци" - т.е. за внуците на някогашните емигранти.
В тази връзка се замислих за българските ни аналози: например за Сергей Станишев - той второ или трето поколение чужденец се пада? И има ли българско гражданство изобщо?
Може някъде да греша - нищо не твърдя, но просто питам...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД