:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 299
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Телефонна измама приключи като грабеж

Поредната телефонна измама с жертва пенсионерка от Пловдив се превърна в грабеж, съобщиха от прокуратурата . По случая е арестуван 56-годишен мъж. Той е многократно осъждан, първата му присъда е от 1976 г. Бил е нает в ролята на "муле" - непознат му обещал пари по телефона, ако с друг мъж отидат на адрес в Пловдив, вземат пари и ги отнесат на друго място.

Жертвата - 87-годишна пенсионерка от Пловдив, получила обаждане от непознат, който се представил за д-р Иванов. Той обяснил, че внукът й е пострадал при катастрофа и са нужни 10 хил. лв. за операция. Жената обещала да даде 5 хил. лв.

След това се появил рецидивистът. Той влязъл сам в коридора на жилището й, но възрастната жена поискала да предаде парите пред свидетел. Тогава мъжът я блъснал на пода и издърпал от ръцете й 3150 лв., останалите се разпилели.

Парите така и не били доставени на неизвестния измамник. Вместо това осъжданият се върнал в София, където бил арестуван няколко дни по-късно. Той направил самопризнания и върнал парите. В момента е в ареста.
1405
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД