:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 278
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Слави Трифонов постави ултиматум за референдума

Водещият даде две седмици на Народното събрание да започне да работи върху трите въпроса от допитването
Още преди да са обявени окончателните резултати от изборите, телевизионният водещ Слави Трифонов отново постави ултиматум към 44-тото Народно събрание да се заеме незабавно с резултатите от референдума. В противен случай ги заплаши с протести. На референдума, проведен заедно с президентските избори миналата есен, около 2.5 млн. българи подкрепиха провеждането на мажоритарни избори в два тура, намаляване на партийната субсидия на един лев за един глас и задължително гласуване. Съвсем малко гласове не стигнаха резултатите да са задължителни, но пък парламентът е длъжен да ги разгледа. Предишното Народно събрание не стори това заради оставката на кабинета, въпреки че имаше време до разпускането си.

"Дами и господа, новоизбрани стари политици, и ти, аптекарю, единственият ангажимент и задължение на новия парламент е безусловно да приеме волята на народа, изразена на референдума. Затова ще направя следното. Първо: давам на новия парламент две седмици от свикването му да започне конкретна работа по приемането на решенията на народа от референдума. Ако за две седмици вие не започнете работа по този въпрос, в началото на третата седмица аз ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да си потърся гражданските права", заявява Трифонов. Второто му условие към депутатите е, ако постъпят правилно и за две седмици започнат промяна по законите, след това в срок от два месеца да приемат новите закони. Иначе отново следва същото - протест пред сградата на Народното събрание.

"Това ще направя сам. Какво ще направят другите два милиона и половина, които мислят като мен, не знам. И за финал ще ви кажа следното: Зад партиите има електорат, а зад референдума има народ!", завършва ултиматумът на Трифонов. През есента на Орлов мост Трифонов направи безплатен концерт-репетиция за протестите, на който събра десетки хиляди души.

В изборната нощ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново потвърди ангажимента си следващите избори да са по мажоритарната система.
7
1207
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
27 Март 2017 20:37
Тоя взе да се изживява като абсолютен монарх, поставя ултиматум на Народното събрание.
28 Март 2017 08:54
Смешник !
28 Март 2017 08:56
Пак ли?
Това не беше ли вчера?
28 Март 2017 09:00
Къде е статията за спряното му предаване снощи?!
28 Март 2017 09:16
Пак ли?
Това не беше ли вчера?


Денебче, мила, книжният вестник съдържа вчерашни новини, защото днешни още няма, камо ли да са написани и редактирани. . И така електронните читатели изпреварват хартиените.

28 Март 2017 09:34
Денебче, мила, книжният вестник съдържа вчерашни новини, защото днешни още няма, камо ли да са написани и редактирани. . И така електронните читатели изпреварват хартиените.

Взех да забравям, че има и хартиени
Последният, който си купих, при това с удоволствие, така ме омаза след 10 мин., че се принудих да го изхвърля непрочетен
28 Март 2017 12:42
Когато един готвач пресоли ястието,то става вредно както за готвача,так и за хората,които иска да нахрани.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД